Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
Rootsi kinnisvara ost
 
katre 31. august 2011, kl 16.24
Tere

Plaanis on osta Rootsi kinnisvara. Sooviks teada, et kas on ka mingeid piiranguid välismaalastele kinnisvara ostmise puhul või millega peaks üldse arvestama Rootsi kinnisvara ostmisega?
 
Karu 03. september 2011, kl 00.25
Kysi nöu juristilt. Rootsis ei kysi keegi rahvust kui Sa kinnisvara ostad. Eelduseks on aga uppehålltillstånd e.elamisluba.
 
Kr Ki 13. september 2011, kl 21.32
Tere,
Kõik oleneb sellest, et kas on ka plaan võtta pangast laenu? Muidu ei ole vast mingeid piiranguid, ja ma arvan et isegi elamisluba ei ole tarvis kui raha on!
 
! 14. september 2011, kl 09.10
Ma ei ole midagi nii veidrat veel kuulnud - kui raha on, pole elamisluba vaja !!!!
Et nagu kinnisvaramüüja küsib - pappi on? On! Ok, siis pole probleemi. Ei ole, siis tõmba uttu tagasi! Irw.
 
Kr Ki 14. september 2011, kl 15.15
Võib-olla saadi minust valesti aru...ma pidasin silmas seda, et kui on soov Rootsi pangast laenu võtta kinnisvara ostmiseks siis on kindlasti elamisluba ja viimase 2 aasta sissetulekud vaja ette näidata ja eeldatavalt peaks olema ka konto kuhu palk laekub samas pangas.
Aga kui laen võtakse Eesti pangast siis kehtivad Eesti panga nõuded ja Rootsi omaltpoolt ei takista kellegil kinnisvara ostmast.
Ja hea soovitus oleks veel, et kui on tõsine soov kinnisvara osta siis oleks hea kui on mõni tuttav Rootsi poolel kes aitaks asjaajamisega.
 
? 14. september 2011, kl 17.43
Tuttav? Mina ostsin Soomes kinnisvara ja 100% on see maakleri rida. Siin ei käigi ükski ost-müük a la "otse omanikult".
Ma ei tea, mis veidrad seadused Rootsis on, aga mingisugune "tuttav" nüüd küll asju ei peaks/saaks ajada.
 
hämmelduses 16. september 2011, kl 16.02
hmm, on ka vaikselt peas mõte, et müüks eestis maja maha ja ostaks saadud miljonite eest rootsi mõnda väikesaarele oma pensipõlve veetmiseks maja.
Kas tõepoolest peab kinnisvara ostmiseks (mis võib ka ju suvila olla) mingit elamisluba taotlema hakata?
Rootsi infosaitidel pole mitte sõnagi sellisest asjast juttu
 
Karu 20. september 2011, kl 22.25
To hämmelduses: See on iseenesest selge, et on vaja elamisluba. Kuhu te siis elama asute? Eesti Vabariigi kodanikule kes soovib elada Rootsis kehtivad samasugused seadused kui teistele EU liikmesriikidele, s.t. elamisluba on vaja kui jääte Rootsi pikemaks ajaks.
 
küsin ka 21. september 2011, kl 17.14
aga kui ma elan eestis ning rootsis oleks kinnisvara, kus viibin vaid ajutiselt suvekuudel?

ma küll ei usu, et nt hansapanga omanikel eestis elamisluba on, nad lihtsalt ostsid eestis panga oma raha eest ja kogu lugu.
 
Karu 25. september 2011, kl 01.46
Pöhimötteliselt te vöite oma suvilas viibida kasvöi ainult kord aastas, aga Rootsis on teised seadused kui Eestis. Ost-myyk toimub ikka maaklerite kaudu.
 
ojehh 25. september 2011, kl 14.09
see asi (ja siinsed "rootsi spetsialistide" kommentaarid) tundub nii segane ja vastuoluline, et tundub, et tuleks vist ikka otse rootsi saatkonnast pärida - kinnisvara ostmine EI tähenda siiski elamist, vaid investeeringut, välisriikides on siiski võimalik omada kinnisvara ka nii, et elus mittte kordagi antud riiki jalgagi ei tõsta.
 
kkk 26. september 2011, kl 19.07
isaand jummel, mis elamislubadest me räägime?? meil on euroopa liit. igaüks võib elada seal riigis, kus tahab. ainult elukoht tuleb registreerida. el kodanikel on teistes euroopa riikides elamisõigus. me ei räägi ju mingitest aafriklastest või ma ei tea mis kolmanda riigi kodanikest
 
terje 14. oktoober 2011, kl 22.02
Tõsi ta on, et mitte ühtegi asja sa rootsis ajada ei saa ilma, et sinult küsitaks personnummerit (isikukoodi). selle aga saad omades selle riigi elamisluba. elamisloa taotlemise tingimuste kohta on võimalik lugeda http://www.migrationsverket.se/
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!