Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
Kuidas kulgeb teie paev
 
Paev 27. september 2011, kl 15.18
Kuidas kulgeb teie paev seal, kus te elate ja olete?
Mis kell aratus?
Mida soote hommikueineks?
Kas votate toidu toole kaasa voi soote valjas voi ei soogi?
Kas on pikk maa toole minna ja kuidas lahete?
Mis kell toopaev algab?
Palju kohvipause ja pikk lounatund?
Mida teete peale tood?
Mis kell tudile?
Jne
Nii ponev oleks lugeda kuidas teistel laheb.
 
soomes,kusagil kesksoomes 27. september 2011, kl 17.03
kl 6 äratus
kodus kohvi ja miski kerge eine.
lõunasöök tööle kaasa,seal uuni.
tööle ca 10km ja oma autoga
tööpäeva algus kl 7.
kohvipus 9-ca 9.15. lõuna 11-ca 11.40. kohvipauv 14.30-oleneb kuidas pomol kaardimängus läheb :)
peale tööd kas rullitama uiskudega,ujuma või niisama...
magama ca 23-23.30
ps.kohvi nagu vist enamus kohtades tööandja poolt
 
Soome 27. september 2011, kl 19.04
Normaalne ju Soomes. Soomes ongi see hea asi, et igal pool on jalgratta-rulluisuteed, et kui ilmad head, siis saab autoga bensiiniraha kokku hoida. Talvel on auto vajalik. Mulle meeldis Soomes elada ka. Siis mu vaba aeg algas miski 4-5st pm ja ma kas kolasin poodides, olin raamatukogus voi @kohvikus voi kohvikutes. Koju laksin magamisajaks. Olin kodukoristaja.
 
- 28. september 2011, kl 11.51
Elan Stadis. Tööpäevadel äratus kl. 7, puhkepäevadel kuidas kunagi. Valdkond meelelahutus. Reeglina tööpäevad 17-ni. Tööle 8+ km, kulgen jalgrattaga, talvel poole maast metrooga, pool jala või ka kogu maa jala, olen rohelise mõtlemisega, auto olemas, aga ei salli kasutamist.
Hommikul läheb ainult kohvi, ei söö midagi, lõunasöögi võtan kodust-poest kaasa, kui see mingil põhjusel ära jääb, siis samas asutuses on toimivad Tai söögikoht ja Sushi-baar.
Peale tööd käin alati poest läbi ja koju. Enne õhtusöögi tegemist tund vabaõhusporti - kepikõnd, ratas, ujumine, suusatamine... mis just hetkel plaanis.
Kodus siis omad toimetamised - kokkamine vajaduseks ja oma hobiks, arvutis surfamine, lugemine, kirjutamine, käsitöö. Just on ka lõppemas suuremad sissetegemised (täna küll veel viimased arooniasiirupid keeta), on ka hobi, mis oma aja võtab.
Vabadel päevadel suurem-korralik koristamine (oma keskmist mõõtu korter) 2-4h, muidugi väljas liigutamine, seenel-marjulkäimine, lemmikloomaga tegelemine, kinos-linnas-kohvikus-külas ikka ka.
Ei ütlesks, et midagi teistmoodi, kui mujal elades.
Magamine ja uni on mulle väga oluline, et hommikul triksis-traksis olla ja mitte kliente ja ennast surnuks ehmatada, pean vähemalt 8h korraliku ööund kätte saama.
Mida siis teemaalgataja ise teeb?
 
Hispaaniast 28. september 2011, kl 14.53
Ise endale ja ka teistele tööandja-
Äratus jahedamal aastaajal umbes üheksast, kuumemal ajal seitsmest, aga siis on paar tundi lõunaund kõige kuumemal ajal.
Kohaliku kombe kohaselt mürkkange kohvi ja midagi väga magusat, lisaks veel värske mahl ja muud nipet-näpet.
Kusagile ei lähe, kontor on kodus, see-eest on päris tihti sõidud- komandeeringud ja see on üpris nüri.
Ise tean millal alustan, vahel ei saagi magama, kui kiired ajad.
Kohvipausid ja lõunad vaatame perega koos, millal.
Töövälisel ajal pere, sport, aed, jalutuskäigud, matkamine, mere ääres jms.
Elu algab kohaliku kombe kohaselt õhtul, õhtusöök on kõige varem 21, pigem 22-23, kombeks pikalt üleval passida, kuigi naabreid pole kordagi üle trumbanud, nädalavahetustel läheb neil ikka nelja- viieni hommikul.
 
Teemaalgataja 28. september 2011, kl 17.12
Ma ise oise eluviisiga st online-tootaja.
Sarnaselt Hispaaniale (Louna Itaalia) hommikuks kange kohv ja mahl kuigi minu hommik on ca 11-12. Siis valjas juba kuum ja ma hamaras jahedas toas tootan. Valja pisatn nina ohtul ja siis ujuma. Jahedamal perioodil jalgratas voi rulluisk. Autot mul ei ole. Elan uurikas, mis on vaike, aga vaga suure roduga ja merevaatega.
Kui ohtust ringi kaubandus avatakse, siis longin labi oma lemmikpoed voi otsin kui midagi just vaja on no naiteks uusi kingi vms. Meeldib kohalikega suhelda ja saab keelt harjutada.
Paeval muide suua ei taha millegiparast. Votan vaid kohvi ja sinna korvale pakutakse praktiliselt igal pool moni vaike snack ja palju vett joon. Palun ettekandjal alati loik sidrunit ka sisse panna ja mitte lisada jaad. Kuna mul sopru eriti ei ole, siis kombin koju tagasi, ostan iga paev varsked toiduained millest siis ise teen midagi lihtsat. Nadalas korra siiski moni sober huppab labi, siis lobiseme ja kaime ujumas ja ma teen midagi suua eestiparaselt. Mu soprade hulgas on paar USA'st parit programmeerijat, Rootsist tulnud India paritolu susteemi disainer, kaks eestlannast baaridaami ja uks kohalik ka.
Iga paev paar tundi kulub @'i teel koduste ja mujal elavate sopradega suhtlemiseks. Kaamera ja mikker pidevalt toos, koik saavad imetleda vaadet, mis avaneb rodult randa ja merele. Mis teha, elu selline.
 
c 28. september 2011, kl 23.55
Äratus on enamasti 9 paiku, oleneb, mis kell loengud algavad. Hommikusöök varieerub - enamasti siiski miski kiire vöileib, praemunad vms. Kui on kodust miskit kaasa vötta, siis vötan ikka löunasöögikarbi kaasa, vahel söön ülikooli kohvikus. Ülikooli juurde liigun hea ilma korral jalgrattaga muidu aga autoga ja aega vötab see ca 15-20min. Pause peame umbes iga pooleteise tunni järel, seejärel, kes tahab joob kohvi vms. Pikem löunapaus on vist iga 3 tunni järel, kui ma ei eksi. Koju tulles tegelen lemmikloomaga, käin väljas, tegelen spordiga ehk elan tavalist elu. Voodisse kobin kuskil kesköö paiku.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!