Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
Kes Kreekas elab, auuu?
 
Essi 01. oktoober 2011, kl 08.44
Kirjutage palun, kuidas tulete välja oma vaesusega, töötus, nälg..
 
ehh? 01. oktoober 2011, kl 11.25
kas see postitus on mingi nali või? vana euroopa mõistes on kreekas jah asi hullemast hullem, aga sellegipoolest kordades parem olukord, kui eestis. palk on sellegipoolest siin 3x kõrgem, kui eestis ning nälga pole siin samuti näha.
 
Kreekast 01. oktoober 2011, kl 14.02
Pole siin mingisugust vaesust. Koik on kull kallis ja organiseerimata, aga kaval-positiivne inimene saab igas olukorras hakkama. Kohvikud on endiselt rahvast tais ja kuigi enam ei trabita stiilis laud lookas soogi-joogi alla, siis dringi voi kohvi jouab igauks osta. Inimesed on kull ehk toota voi kitsas kaes, aga riides kaivad hasti, on puhtad ja naeratavad. Need, keda telekas naidatakse streikimas ja tanavarahutustel aktsioonimas, nemad lahevad parast hubasesse kohvikusse, istuvad maha ja arutavad asja, arutavad olukorda, reforme, avaldavad arvamusi, vahetavad motteid jne. Keegi ei pea pikka viha ega ela eesmargiga millegi eest katte maksta. Inimesed lihtsalt valjendavad emotsioone omal moel, rahunevad ja arutavad asju ka muudel viisidel.
Kreeklased ei nouagi uusi Mercedes'd ega luksusmaju ega jahi ka mottetult kalleid firmariideid. Neile piisab kui on ilus ilm, paike paistab ja on taskus piisavalt, et tassike kohvi voi klaasike veini osta. Vaartused on teised. Ja nendest ilmselt eestlane aru ei saagi.
 
Essi 02. oktoober 2011, kl 10.53
Loomulikult ei tea meie, peale Riigikogulaste, mis on nautida elu, me eio saa põõsa all elada ja keegi ei anna meile midagi juurde kui ise ei jaksa enam maksta!
Aga näete, meilt, vaevatud ja räsitud ja ületöötanud inimestelt, on Kreeka irvel näoga vastu võtma viimasegi meie hinge tagant, julm rahavas oled, kreeklane!
 
juh 02. oktoober 2011, kl 11.23
>http://www.youtube.com/watch?v=jT5nWhRoKYk&feature=player_embedded#!>
 
Essu'le 02. oktoober 2011, kl 23.09
Kas sul on aimu palju EU raha Eestis on liikunud ja liigub?
Ostad poest odavaid puuvilju ja kasutad toiduvalmistamiseks rasvaineid. Palju neist seal sinu aias kasvab? Kujutad ette, et Kreekas kasvab iga asi niisama lambist ja Jumala armust. Kui sa ei tea palju kulub aega, energiat ja raha millegi kasvatamisele, siis hoia oma halvustavad kommentaarid endale. Lihtne Kreeka talupoeg saab oma toodangu eest riigilt ja vahendajatelt sente. Need, kes teenivad on vahendajad, transportijad, reklaamijad, igasugu sahmerdajad ja kombineerijad, kes ise midagi ei tooda vaid ainult teenivad igasugu skeeme kasutades vahelt.
Tule ja ela siin ja vaata kas sa aasta edasi veel elus oled.
Kerge on targutada ja halvustada istudes seal soojas toas arvuti taga.
Agripiirkondade penskarid ei saanud septembris sentigi pensioni. Lihtsalt valitsus arvas, et saavad vahepeal kuu aega ilma selleta ka hakkama.
Mida sa seal teeksid kui Eesti riik su lihtsalt kuuks ajaks maha kannab?
 
Essi 03. oktoober 2011, kl 20.17
Ah nii? Et mina ostan ainult banaane ja Kreeka puuvilju? Mul on toiduks oma peenralt saadud saak ja olen 40 aastat elanud maal, tean, mis on maaelu ja kahjuks on meil seal praegu vaid kündmata maa ja lagunenud laudad, pole külas poodigi.
Sellise pensioniga nagu teil, pole mingi probleem mitu kuud elada!
Mina istun soojas toas jah, arvuti ka on, aga ma ei küsi selleks kreeklastelt abi!
Kas need teie keskmised sissetulekud, sots.garantiid ja miinimumpalk on lambist võetud???
Ja sina seal aita kuidagi sealset põllumajandust, miks oled soojas toas ja arvuti taga, kui soovid seal elada ja oled hüljanud kodumaa!
Muideks rasvaineks on kodus Eesti Taluvõi ja Eestis toodetud Rapsiõli, hoidke oma rasv endale!
 
To: Essu 03. oktoober 2011, kl 22.21
Aga mille peale Sa nii tige oled?
Kui Sul peenar saaki annab ja silm selge, mis siis siin kisad ja kreeklasi sarjad?
Kreeklased on ilusad inimesed, on lahked ja avatud, oskavad fantastiliselt laulda, tantsida ja seksida. Neil ei ole eelarvamusi ega komplekse, nad ei vihka teisi rahvusi ega pea end paremaks. Inimesed on vabad oma maal. Mind ei kisu Eestisse mitte miksi tagasi. Rentisin seal esivanematelt saadud maa soomlastele hobusekasvatuseks ja elan siin vaba ning muretuna. Mis selles halba on? Oskan mitut keelt ja arvutit ja saan piisavalt palka, et siin ka toime tulla. Siin plaju ilusam loodus ja meri ja parem toit kasvab peenral. kahju vaid siinsetest inimestest keda riigi- ja kirikuisad petavad, kasutavad ja lollitavad.
 
Essi 04. oktoober 2011, kl 07.50
Mõistagi, Balti riikide majandustel ei ole Kreekaga sarnaseid tunnuseid ja nende rahvastik elas karmis Nõukogude ajas, mis võimaldas neil hakkama saada nii vaesusega kui järsu langusega elatusstandardis - erinevalt enamikust Kreeka rahvastikust.
See on lõige artiklist.
Ahh et miks tige olen?? Meie inimestel ei ole enam lapsi lasteaeda võimalik panna, sestpooled on remontimata, koolimajad samuti, meie maksukoormus suur ja palgad väikesed, pensionist ei maksa kuidagi ära kommunaalkulusid ja toidule jääb pisku..ja MEWIE peame veel toetama rahvast, kes ei maksa oma sissetulekutelt makse? Nagu meie Riigijuhid meid ei lollita, ise elavad kuldlusikas hammaste vahel!
Ja Sa ise kirjutad, et ei taha siia tagasi.Loomulikult ei taha elada vaesel kodumaal! Sa oled vaba võõral maal, miks peaksid vaevlema siin, oma sünnimaal ja keksid ühelt jalalt teisele kui hea ja tark ma ikka olen! Ja sellised toetame meie, alandatud ja kurnatud eestlased...
Aga Sina seal, võta päikest, naudi merd ja sülita oma kodumaa peale - külas on ikka leib magusam ja uni parem!
 
Essu'le 04. oktoober 2011, kl 14.11
Maksud??? :-)))
No vaata, kulla inimene, et kui eestlane maksab makse, siis ei saa ta vastu midagi.
Kui kreeklane ei maksa makse ei saa ta samamoodi midagi.
Lihtsalt mingil hetkel on tekkinud arusaamine, et miks maksta makse mille abil peetakse hinges riigiteenistujate armeed, nende perekondi ja tuttavaid. Parem hoida see raha oma pere tarbeks.
Eestlane maksab, aga ise saab veidi kui midagi saab.
Kelle taskusse see maksumaksja raha siis liigub?
Vaata kuidas Eestis kiirabi toimib. Pole haigekassakaarti, pole ka abi. Kreekas aitab kiirabi 100% abivajajaid ja mingisugust kaarti ei taha keegi kontrollida, sest abi vajav inimene on abi vajav olenemata rahvusest, vanusest ja mingi paberilipakas mis annab teada tema maksumaksmisest ei huvita kreeklast.
Kreeka arst ei saada ukse taha ega jata sinnapaika kedagi, kellel probleem. On nii jah, et 100% ei saa tasuta erispetsialistide juringutele, aga 100% saavad polikliinikus vastu voetud ja esmased soovitused ja uuringud. Kui lahed arsti juurde ja ei ole haigekassakaarti, siis maksab 3 euri ja saad nn uldarsti juurde. Haigekassakaardiga maksad 2 euri visiidi eest.
Kui uldarst avastab eluohtliku haiguse voi seisukorras siis lahed otse haiglasse isegi kui ei ole kindlustust, saad uuringud ja esmase abi ning siis kui arst leiab et elu on ohus, siis kirjutad avalduse mille alusel riik maksab sinu elu paastmise st naiteks pimeosoleoperatsiooni eest. Kedagi ei jaeta niisama tanavale surema ega visata valja kuna pole kindlustust.
Kuigi riigiisad on palju rahva raha oma taskusse toppinud ja korruptsioon on vaga korge, siiski on suhutmine tavainimesesse marksa inimlikum kui naiteks Eestis.
 
Essi 04. oktoober 2011, kl 17.04
Nüüd jäin keeletuks, see oli põhjalik ja aus seletus, ma tänan.
Tunnen end halvasti, olen koondatu ja minu eas tööd leida, on raske. Kui olin tööl, oli mulle tihti pakkumisi ja ma ei tulnud selle pealegi, et vahetada töökohta. Nüüd aga..firmadel on raske ja nii mõnigi on samuiti koondanud oma parimaid töötajaid. Eks pean ka minema Soome, mis üle jääb.
 
noo 04. oktoober 2011, kl 18.07
Mis jutt see nüüd on.
Ka Eestis on võimalik saada ravikindlustuseta isikutel vältimatut abi, teatud juhtudel ka perearstiteenust. Omavalitsused on selle erinevalt tasustanud.
 
Ohoo 04. oktoober 2011, kl 20.31
No see viimane oooo uudis on special welcome.
Aga eks tegu ole arstieetikaga ka. NL'i ajal pomm uks nina alla kinni ja oota oma probleemiga kuniks taas ehk vaba aeg saab leiduma.
Tegelikult ma tahtsin ka rohuda sellele, et Kreekas on koik inimesed vordsed k.a muulased ja mustlased, keda kull puutakse valtida nende kriminaalse elustiili parast. See et koik inimesed voivad minna polikliinikusse ja seal koheldakse neid kui i n i m e s i. Ei ole nii, et kodutud on eraldatud vms. Kui keegi on vaga vana voi silmnahtavalt on tal valus liikuda voi on imik, siis kutsutakse sisse valjaspool jarjekorda ja keegi ei hakka kisama, et tal on number enne voi et ta on juba kaua oodanud. See on midagi, mida oleks kreeklastelt oppida - inimlikkus ja arusaamine, et me koik oleme uhel paeval ehk samas seisus kas siis vaga vanad voi haiged.
Veel midagi mida tuleks oppida on erinevate generatsioonide vaheline suhtlemine. Kes on vana see on vana ja seda uhkusega ja kes on noor see on noor seda endale teadvustades ja vanemaid inimesi austades. Samal ajal vanemad ei lukka noorte abi tagasi. Olen nainud kui vanem naine (silma jargi kull vahemalt 80) hakkas soiduteed uletama. Kuna ta oli kepiga ja liikus aeglaselt, siis ta ootas kannatlikult et ehk tuleb hetk mil ka eemal autosid ei ole tulemas, sest valgusfoori intervall oli suht luhike ja tanav lai, ilmselt ta sai aru, et ei jaksa rohelise tulega teisele poole ja jaab autodele jalgu. Tulid kaks naga, no noormeest nii 18 vanuses umbes. Kumbki vottis mammil kuunarnukit kinni, et mammi jalad maast veidi korgemale ulatusid ja kandsid ta nigu niksti teisele poole tanavat. Mammi oli nii onnelik ja naeratas ja poisid naeratasid ka. Ma kujutan ette, et Eestis oleks see mammi ilmselt kepi ja kotiga poistele aianud ja kisama pannud et k...i narkomaanid tahavd siin vanainimest roovida.
Ukskord linnaliini bussis istus vanem daam ja tal oli vaga ilus puhas pea ja tagasihoidlik meik ja soeng, aga uks juuksesalk oli jakikrae vahele kinni jaanud. Uks umbes 16 aastane neiu laks mooda, markas ja kohendas mammi soengut. Mammi naeratas ja tanas.
Jah, Kreekas on koik vaga kallis ja uleuldine kriis jne, aga inimesed on abivalmis ja terve moistusega.
 
toober 04. oktoober 2011, kl 20.45
Jah, Eesti kiirabi küsib dokumente ja igasugu asju -sest ka nemad peavad oma tegevuse kohta pabereid täitma. Kuid ei jäeta surema, kui inimesel näiteks pole ei dokumenti, ei kindlustust ega midagi. Rahvas on koguni vihane, et miks kiirabi turgutab elule heidikuid ja narkareid, kes pole sentigi makse maksnud ega hakka kunagi maksma kah - vat nii! Ka mitte-vältimatu abi saamiseks on ravikindlustamatutel teatud võimalused, iseasi, kas inimesed teavad nendest või ei tea.
 
pipa 04. oktoober 2011, kl 21.02
Ohoo: eks ta ole, kultuuride erinevus.

Jaapani vanurid püüdvat aga käituda nii, et jumala eest kelleski kaastunnt ei ärata - sest kaastunde äratamist peetakse nende kultuuris piinlikuks. Põhjala hästitoimivad heaoluriigid olevat välja kujunenud seetõttu, et sealsel inimesel olevat riigilt abi küsida vähem imelik, kui oma murega sugulasi-tuttavaid tülitada.

Lõunamaalastel on abi küsimine ja saamine aga loomulik ja sugulastega suhtelmine, isegi kui see sisaldab üsna palju konflikte ja nägelusi, ka loomuomane.
 
Caby 04. oktoober 2011, kl 21.26
Mina arvan, et see on noorema generatsiooni normaalne ja loomulik kohus hoolitseda ja aidata vanemaid.
See ei ole normaalne, et jaapanlased pelgavad saada abi sugulastelt ja lastelt. Ma ei usalda fonde ega midagi ega kedagi. Nagu korra kirjutas noor asjalik noormees et parim investeering pensionieaks on investeering oma sugulastesse, headesse semudesse, luua tugevad sidemed ja elada viisil - kes annab saab ka tagasi.
 
Toomas 06. oktoober 2011, kl 20.56
Tere Kreekas elavad eestimaalased.
Kus kandis elate ja kuidas kohalik kliima pikemalt seal elades toimib?
Eriti see öine aeg, kui jahe see kondile on.
Palun muljetage.
Ja teine küsimus, üritan euro münte kokku saada, Kreekat on ainult 2002 omi, kas koha peal teisi aastakäike ka liigub?
Eriti tänulik olen, kui koju tulles neid läikivaid taskupõhja unustate, eriti uhke oleks tropsina saada.
Tropsiks nimetatakse rahapaja pakendit, neid ei ole käekesed puudutanud.
Ka teiste maade läikivatest euromüntidest olen huvitatud, et kui juhtub tekkima võimalus.
Oleksin väga tänulik, ja ehk õnnestub ka vastuteene teha:)))
 
Toomasele 07. oktoober 2011, kl 18.06
No ma voin koguda.
Kulma siin pole, kui siis vaid mingi 10 paeva aastas on kohe.
Kliima on paradiislik st inimorganismile perfektne. Pohja Kreekas on jahedam kui Louna Kreekas, aga inimesed elavad korge eani igal pool.
 
Toomas 07. oktoober 2011, kl 23.42
see oleks küll vahva ja millal plaanis koju käima tulla.
Ja kui oled nõus koguma, siis veidi juhiseks.
Huvitavad ainult nn läikivad mündid, pikemalt käibes olnuid leiab ka Eestist, neid kogusse ei panda.
Need on päris kriimulised. Eriti maiuspalad on mündid rahapaja tropsis.
Eestis saab tropsis münte osta pangakontoritest, lisatasuga 1% summalt.
Aastakäik, kõik mündid tropsis on 111€, lisatasu alla 5% on väga sobiv.
Peale Kreeka on raskusi leida ka
Slovakkia, Sloveenia, Küpros,Luksemburg,Malta münte.
Eriti nutune on lootus leida Monaco, San Marino ja
Vatikani omi.

Siin on põhjalikumalt ilmunud müntidest
http://www.ecb.int/euro/coins/html/gr.et.html
Veel antakse välja meenemünte, 2€-seid.
Kreeka on välja lasknud 2004 aastal Ateena olümpiamängude mündi.
Seda läikivana, nn tutikana on Eestis ka keeruline leida.
See abikäe ulatamine on veidi ka riskiga seotud, et kui näpp, siis...
Aga see jutt oli rohkem teema tutvustamiseks, kui midagi õnnestub kaasa tuua, kõige eest tänulik,
aga et tuhme, kulunuid ei ole mõtet, neid on siin ka.

Kreeka elust olust ka veel paluks,
Et palju seda külma siis need mõned päevad on, kas miinuses ka.
Kliima on paradiislik, seda karta on:)))
aga kui kulukas seal elada on, nii kondisoojendamise plaaniga olles, 2-3 kuud.
St, et kui üürida elamist ja nii odavamalt püüda läbi ajada, aga auto oleks vajalik.
Seega kallid kasutatud autod on, sellised mis veel asja ära ajavad.
Et kas 1000€ elab seal kuus ära, või mis summast alates.
Nüüd sai küll väga piinlikult palju, aga eks vasta vastavalt viitsimisele.
Ja veel, millega seal tegeled.
Edu teile seal kaugel
 
Toomasele 08. oktoober 2011, kl 13.38
Ateenas Monasteraki'l on iga (v.a riiklikud, usu ja muud puhad) puhapaeva hommikust parastlounani vaga vaga suur kirbuturg, kus muuakse koike. Sealt voib saada ka munte kusjuures mitte ainult Kreeka omi.
Hetkel on sooja +22C, oosel sadas. Ja see on siis Euroopa maismaa koige lounapoolseimas osas vastu Aafrikat. Pohja Kreekas on palju jahedam.
Talvel on siin nii +10-15C ja mingi 10 paeva voib tulla ka alla +10C. Jaanuaris on niisugune periood et ca 20 paeva on paike ja +22-24C ja ei saja.Augustis jalle on niisugune kummaline loodusnahtus nagu augustituul - lounast hakkab puhuma kova tuul ja vaibub paikeseloojangul, nii iga paev ja ainult augustis.
Aga seda ikka siis Louna Kreekas Peloponessose poolsaare aafrikapoolses osas.
Mingisuguseid hindu on naha http://www.aggeliopolis.gr (google translate tolgib ka eesti keelde). No 1000ga kuus tuleb valja kull kui vaeva naha ja soodsat toidukraami otsida ning ise teha + moned tavernakulastused sekka.
Uurikorterites (eriti odavates) pole mooblit, aga luhiajaliseks uurimiseks polegi vaja, saab ilma ka labi. Kui paned kuulutused valja voi viitsid ise ringi kaia, siis inimesed panevad oma kasutatud moobli tanavale, sest linnavalitsuse auto kaib ja korjab need nadals korra kokku, et muulastele ja teistele abivajajatele edasi anda. Sealt void votta mida tahad ilma rahata. Ma ise ei ole seda voimalust kasutanud, aga on silma jaanud, et vaga heas korras asju vistakase ara. Eriti kui viitsid minna rikkamate inimeste elurajoonidesse. Mida ma aga ukskord prugikasti korvalt ules korjasin oli uks suur ilus terve palm stiilses keraamikapotis. Aru ei saa miks inimesed niimoodi asju valja viskavad. Suur potiplam siin maksab 1000-2000 eur!!! no kui poest osta.
 
imestab 08. oktoober 2011, kl 14.19
...No 1000ga kuus tuleb valja kull kui vaeva naha ja soodsat toidukraami otsida ning ise teha + moned tavernakulastused sekka....

Kuidas siis nii? Väidetavalt pidi igal pool mujal elu oluliselt odavam olema kui Eestis, aga selle summaga elab meil ikka kenasti ära.
 
Ilmatark 08. oktoober 2011, kl 14.58
Proovi Soomes, Rootsis voi Norras, Saksamaal, Prantsusmaal, Inglismaal ja eriti Belgias 1000 euroga elada? Monikord polegi vahet kas oma elamispind voi uuritud, sest igasugused maksud mida maa- ja kinnisvaraomanikelt voetakse on suuremad kui uuripinnal elamise kulud.
Toit toiduks, aga vaja ka kosmeetikat, internetti, telefoni, trnaspordi eest maksta ja riideid ning kinos ju ka voi teatris ja naitustrl inimene ometigi kaib. Spordisaalis vaja maksta. Juuksur jne.
Mis jutt see on, et mujal on odavam kui Eestis? Eesti in ikka VEEL vaga odav maa.
 
imestab 08. oktoober 2011, kl 16.46
Ilmatartk, mina toetun sellele, mida ma iga päev meediast kuulen -näen. Ja seal on valdavalt teemaks, et Eestis on elu-olu kallim kui mujal.
Kuna ma olen maailmas ringi vaadanud ainult turistina, siis pole ma mingit erilist odavust leidnud, aga olen selle kirjutanud lihtsalt selle arvele, et turistina kõike ei adu.
 
imestab 08. oktoober 2011, kl 16.47
Ilmatartk, mina toetun sellele, mida ma iga päev meediast kuulen -näen. Ja seal on valdavalt teemaks, et Eestis on elu-olu kallim kui mujal.
Kuna ma olen maailmas ringi vaadanud ainult turistina, siis pole ma mingit erilist odavust leidnud, aga olen selle kirjutanud lihtsalt selle arvele, et turistina kõike ei adu.
 
imestab 08. oktoober 2011, kl 16.47
Ilmatartk, mina toetun sellele, mida ma iga päev meediast kuulen -näen. Ja seal on valdavalt teemaks, et Eestis on elu-olu kallim kui mujal.
Kuna ma olen maailmas ringi vaadanud ainult turistina, siis pole ma mingit erilist odavust leidnud, aga olen selle kirjutanud lihtsalt selle arvele, et turistina kõike ei adu.
 
Ilmatark 08. oktoober 2011, kl 23.29
No asi on selles, et kuigi toit ja telekommunikatsiooniteenused on odavad ja samuti monede kutusemarkide hind jaab alla teiste riikide omadest, arstiabi ja medikamendid on ikka ule moistuse kallid. Samuti haridus, sportimisvoimalused, transport. Koik maksavad vordset tulumaksu, mis on abosluutselt vale. Pensionid on naeruvaarsed kusjuures eakatele ei ole tasuta ei juuksurit, manikuuri-pedikuuri ega massaazi. See ei ole mingisugune luksus. Vanem haige inimene ei nae hasti ning ei paindu ega jaksa seetottu ise elulopuni enda eest hoolitseda. Kui inimene koondatakse voi ettevote pankrotistub jms siis ei ole mingisugust abi saada. Burokraatia ja tingimused kuidas sandikopikaid abirahana saada on energiat ja aeganoudev. Ja koik ei saagi. Haiguslehega saab ka nii vahe toetust, et sellest ei piisa ravimiteks ja igapaeva kulude maksmiseks haiguse ajal. Peale selle ripub peakohal pidev hirm koondamise, vallandamise jm ees. Inimene peab olema robot ja vastama mingisugustele ebainimlikele tingimustele - vanus, valimus, kehakaal, haridus jne. Kui midagi ei ole vastavuses standardiga, siis on raske tood leida.
Seega jah, odav on Eestis elada neil, kellel on kas oma firma, korrupteerunud sobrad-sugulased-tuttavad, parnadiks voi muul mole saadud ilma laenu voi liisinguta kinnisvara, rikas armuke voi piisavalt ulbust, et manipuleerida, valetada ja kavaldada. Tavalise ausalt tootava ja keskmiselt haritud inimese jaoks, kes ei ole modellimootu ja verinoor, on elu ikka kallis.
Masendav on ka see, et paljud eestlased on juba niimoodi tumaks toodeldud, et nad ei oskagi enam teistmoodi elu ette kujutada. Nad o siiralt onnelikud, et neil on mingisugunegi katus peakohal, mingisugunegi toit nina ees ja riie seljas. Et on olemas mingisugune auto, mis edasi viib kui vaja ja internet, arvuti ning telekas. Teistes riikides tootavad ja pesnionil inimesed kaivad reisimas, nende valimus on hooldatud, nad saavad ise disinida oma kodu ja pidada lemmiklooma ning soita puhta uue korras autoga.
Kas see on onnelik elu kui paevats paeva makarone ja hakkliha suua, pesta koige odavama sunteetilise vahendiga ja kanda ainult kaltuskatest ostetud riideid?
Kui raakida elu kallidusest Eestis, siis tuleb seda teha erinevatel tasanditel elavate inimeste osas. Elu on odav nende jaoks kelle sissetulek on korge aga tulumaks sama mis vaikese sisetulekuga inimesel. Kes ei ole teiste palgal voi siis on, aga vagal suurel palgal. Kellel ei ole kohustusi pankade ja laenufirmade ees.
Elu on kallis nende jaoks, kelle sisetulek on madal ja kes maksavad samavaarset tulumaksu korgepalgalistega. Kelle elu ja jargmise paeva leib soltub nende tooandjast. Kellel on kohustused laenu voi liisingu tagasimaksete naol.
Veel uldisemalt:
Eestis on elu odav rikaste jaoks ja kallis vaeste jaoks. Vott!!!!
 
Siirus 09. oktoober 2011, kl 07.59
See on täpselt nii kirjutatud nagu see elu eestis on!
 
aga 09. oktoober 2011, kl 19.28
Ilmatark, sinu jutus on nüüd vastuolu.
Kuna sa väitsid, et 1000 euroga (kätte, nagu eelpool küsiti) ei ole võimalik väga paljudes kohtades normaalselt ära elada, aga mina saan kinnitada (ja ilmselt paljud teisedki), et Eestis saab selle summaga täiesti normaalselt hakkama, siis su edasine jutt ei ole päris su enda väitega kooskõlas.
 
Maailmaavastaja 09. oktoober 2011, kl 20.21
On kohti, kus ei tee tonni euroga eriti midagi, sest elu odavaks teevad kohalikud soodustused.
Enamuste suurlinnade kesklinnades on vaid rent tohkem kui tonn. Vaadake veidi internetis ringi ka erinevate riikide saitidel sealsete rentide ja kulutuste ja muu kohta.
Mina ei oska elada alla tonni kuus. Juba autokulud ja bensiin ja parkimine on piisavalt kallid.
 
TOOMASELE 10. oktoober 2011, kl 18.15
Mis on rahapaja trops?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!