Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
Rootsi õppima
 
katre 12. november 2011, kl 17.25
Tere!
Ma olen mõelnud, et võiks Rootsi ülikooli minna, aga tahaks maad uurida, kas keegi õpib/on õppinud Rootsi mõnes ülikoolis? Kuidas on? Kas raske või pole hullu? Kas on aega ka vabalt kooli kõrval tööl käia? Ise plaanin õppida, Network Design and Computer Management või siis midagi sarnast. Aga olen igasuguse tagasiside eest väga tänulik!
 
öppinu 12. november 2011, kl 20.12
elan Rootsis 12a. ja ka siin körgkooli löpetanud - olen pedagoog.
on oluline vahe, kas tulla siia elama, omada nö oma kodu, v-o ka peret, öppida esmalt rootsi keel nullist täiesti selgeks ja siis koolitada endid rootsikeeelselt v siis inglise keeles kuskil ylikoolis endid koolitada ja elada yhikas jne.- erinevad asjad!
eks vanus ka mängib rolli. kas olla 20nendates v 30nendates v 40nendates, mis pole siin riigis öppimiseks sugugi mitte hilja. et kas jaksad veel kooli körvalt töötada ja siis mida teha - kas McDonalsis burksi myya v koristada v tegeled IT alal v tölgid v... ma ei tea vastata tegelikult, sest inimesed on erinevad. mina nt ei oleks jakasnud töötatada. polnud ka vajadust, sain riigilt stippi ja olin ka muidu kindlustatud.
 
katre 12. november 2011, kl 21.30
Ma olen 20ndates. Ma muidu mõtlesin inglise keelsel kursusel õppida, aga iseseisvalt vajalikus koguses õpikisin rootsi keelt ka.
Aga muidu, kui suur koormus Rootsis on? Kas kodus peab palju õppima? Kas materjali ja kodutööd on palju või saab enamuse loengul selgeks? Kas esseedel on Rootsi kõrgharidussüsteemis suur roll? Ma tean, et see sõltub ka erialast ja võib-olla minu erialal eriti esseesi ei peaks kirjutama. Kas rõhk teoreetilisel või praktilisel osal? Ma olen kuulnud, et Taanis on väga hea õpetamismeetotid, aga Rootsimaa on natuke nagu südamelähedasem mulle.
 
Pekka 14. november 2011, kl 19.17
Katre,kas sul ikka keskharidus on?
 
katre 15. november 2011, kl 07.58
Kas ülikooli ilma keskhariduseta saab????
 
Karu 26. november 2011, kl 23.02
Loomulikult on kodutööd ja materjali palju, kuid oleneb ikka erialast ning kuidas ise oskad oma aega planeerida.
 
to öppinud 27. november 2011, kl 11.23
12 aastaga ei saa ju ära unustada, et eesti keeles alustatakse lauset suure algustähega. Vot mis tase on rootsi pädakookidel. Raske uskuda, et selline inimene on võimeline rootsi keelt ära õppima.
 
eelmisele 27. november 2011, kl 13.22
no foorumites ei ole kohustuslik kirjutada ametlikult, eksole. vaata natuke foorumites ringi kui paljud nyyd seda kommentaari suure tähega alustavad? ma nimme ei alusta. mugavusest. see pole kuidagi seotud sellega, kas eesti keel on ununenud v mitte. ega ma siin meili v diplomitööd kirjuta, vaid tavalist jooksvat kommentaari (plära)foorumisse
 
to: to öppinud 27. november 2011, kl 13.26
muide, Rootsi kirjutatakse suure algustähega! enne kui teise silmas pindu näed, näe oma silmas palki! - et teise teksti kallal vigiseda, peaks ise siiski perfektselt kirjutama v mis?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!