Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
töö soomes
 
... 23. november 2011, kl 21.41
helistan üks mehike , pakkus soome tööd.. ütles et sõidud eestist soome maxtakse kinni, proovipäevad on tasustatud ...kas uskuda seda juttu v on see reaalne, et makstaksegi kinni? mida peaksin tema käest küsima, et igasugune kahtlus kaoks? et pole ikkagi mingi liba!
St mehike ise jutu järgi üsna asjalik.. samas sulid ongi sõnaosavad.. mida peaks küsima, millest aru saada?!
Ettetänadest normaalsete kommide eest;) olge musid
 
Artur 23. november 2011, kl 21.53
küsi, et annaks kohe lepingut näha
 
... 23. november 2011, kl 22.13
ta mainis ära et kuna tegu esialgu proovipäevadega siis lepingut pole.. mustalt.
 
kass 24. november 2011, kl 12.02
Uuri, mis firma nimi on, otsi netist infot selle firma kohta. Küsi mehe dokumente näha, ütlegi, et turvalisuse mõttes, kuna lepingut pole. Edasi tagasi piletid nõua koheselt enda kätte enne sõitu. Kui sul siin tööd pole, võid ju kohale sõita vaatama, Soome on ju nii lähedal, mis sul kaotada on. Kui muidugi siin seotud oled, ei tasu riskida, vaheta vabad päevad, või mis iganes.
Kui lähed, informeeri oma tuttavaid täpselt, kuhu lähed, millal, selle mehe andmed jne. Igaks juhuks.
 
kogenud asukas Soomes 24. november 2011, kl 12.20
Mingeid " proovipäevi " ei ole olemas !!!! Tehakse leping, kas täistöö- v. osatöö... Kas tähtajaline vöi tähtajatu. Katseaeg 4 kuud ! Mustalt ei maksa ykski norm. firma, saate aru ! Liba 100 %, olen kindel. Soovitan : unusta kogu jutt ja hakka uusi väljakutseid otsima.
Ise olen kahe töökoha omanik, ametiyhingu liige.
 
KK 24. november 2011, kl 15.45
Selline küsimus, et Eestis ei teha ju ka kohe lepingut, ennem on proovipäev kas üldse sobiv sellele tööle või mitte?!!?? Kui firma pole inimest näinud aga juba tahab tööle, ilma inimest nägemata, proovile panemata, kas see poleks pigem kahtlane?? Mustalt on "proovipäevad" edasine ikka lepinguga. 3-4 päevaks ei teha ju minumeelest lepigut?!

Kassile: jah, üsna mõistlik neid asju küsida, mõtlesin ise ka nii, aga teisalt ütleb mingi soome jura telefoni, no hui saab aru:D aga njah eks peab midagi mõtlema..
 
Kata 24. november 2011, kl 17.36
KK on küll metsas elanud. Muidugi peab leping olema, ükski korralik firma ei saa maksta mustalt. Lepinguga pannaksegi paika, et kui inimene tööle ei ole sobiv, siis ta ei jätka. Katseaeg selleks ju ongi. Eestis etteütlemise aeg oli vist 3 päeva, Soomes 1 tööpäev.
 
to kata 24. november 2011, kl 17.55
sa oled vst ise metsas elanud, st on ka palju mustalt maksjaid, ilma et petaks.. mine arene..
 
ettevaatust jah 24. november 2011, kl 20.36
minule on soomes tehtud iga kord enne tööle asumist tööleping. ilma mingi proovipäevata ja ilma, et isegi oleksin näinud töökeskkonda.
kui ei sobi yhele v6i tesele osapoolele, siis prooviajal saab lepingu kohe yles öelda. prooviajal v6ib töötegija anda teada, et homsest k6ik ja on seejärel vaba inimene. kuid palk on tehtud päevade eest tagatud.

ole ettevaatlik jah kui keegi räägib, et töölepingut ei tehta kuna palgalised proovipäevad. see on veidi absurd. ausat firmat ei takista mitte miski tegemast katseajaga töölepingut. ju on maksupettus käsil, mustade proovipäevade eest ju tööj6ukulud väiksemad. sellsie suhtumise juures oleksin ehk natuke isegi imestunud kui tööandja lisaks makuametile ka töötegijale mytsi pähe ei t6mba.
 
mullegi 24. november 2011, kl 22.03
tehti kohe leping. sisu lugesin maili peal läbi ja sadamas allkirjastasin. mitte mingeid "proovipäevi" pole olemas.
kohe esimesest päevast hakkas töö ja papp jooksma.
küsi leping või lepingu tekst, muidu on asi enam kui kahtlane.
müüd ennast koos naha ja karvadega sitsiiliasse orjaks :))
 
Kata 25. november 2011, kl 18.00
KK tõesti metsast, proovi ise areneda. Ja õpi lugema, kirjutasin"ükski korralik firma mustalt ei maksa", nurgatagustega pole mõtet asja ajada, lõpuks tõmbavad ikkagi naha üle kõrvade.
 
to kata 26. november 2011, kl 21.35
kata miks sa siin delfis istus, sa oled NII tark! muig.
 
Kata 04. detsember 2011, kl 18.10
Kas Delfis surfata võivad ainult totud? Siin ka asjalikke avaldusi. Muig, muig.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!