Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
tööle Põhja-Rootsi
 
N55 12. detsember 2011, kl 21.04
oleks huvitatud müüjatööst Põhja Rootsis,suhtlustasandil rootsi keel, vene keel päris hea, kas keegi teab midagi soovitada?
 
Rootsist 12. detsember 2011, kl 21.50
ma kyll ei tea, et mis völu selle P-Rootsis töötada on (suur tööpuudus pm), aga selleks on ju arbetsförmedlingen.se leht (v nt jobstar.se), kuhu sisestad ameti ja piirkonna ja annab töökohti, kuhu siis nt kandideerida. oskad väidetavalt ka rootis keelt, et siis nagu pole ju probleemi mis. vene keel tuleb vist kasuks jah, sest veneturism seal `yleval` suurim.

ka vöid endid ju sellele Arbetsförmedlingeni lehele registreerida (sul ju on ikka Rootsi isikukood, eksole) ja täita seal CV. kindlasti on sul myyja koolitus - see siin väga oluline ja määrav. niisama Eestist tulnu (ilma mingigi koolituseta) siin löögile ikka ei pääse kyll. Rootsis on ka koolitus - myyjaöpe olemas (aastane) ja selle löpetanid on hordides ja sellel alal arvestatav konkurents olemas. näind neid kyll, kes kujutavad ette, et Rootsis tööd kerge leida jne. ja pettumused suurued kui ega ikka need asjad siin lihtsalt lähe.
nt vöid esitada endile kysimuse, et miks peaks sind, (eeldan) 55 a naist Eestist eelistama Rootsis koolitatud inimese vastu?

ka ei maksa sinisilmselt loota, et keegi sind siin Rootsis elavatest eestlastes upitama hakkab. kogemused sellised, et igayks ikka vaatab ise, kuidas saab. ka mängivad jah suurt rolli siin tööd saama tutvused ja isikliku kontakstid (nagu Eestiski, eksole). et ses suhtes natuke ka komplitseeritum see löögile pääsemine ainult CV saates.

aga nagu tavatseme öelda - lootus sureb viimasena. edu!
 
Põhja-Rootsist 17. detsember 2011, kl 01.38
Ma elan suht põhjas- västernorrland (stockist 500km põhja poole).
4a siin oldud ja väga meeldib, olen eluga kohanenud, töö, kodu, sõbrad.
Põhja rootslaste üle tehakse nalja, et aeglased ja veits uimased, aga palju toredamad ja siiramad, kui mingid ülbed stocki stureplanlased :P
Seda ütleks küll, et keeleoskus peab olema suht samal tasemel kui rootslastel, et oleks võimalus normaalne töö saada. Siin ei ole nii nagu Eestis, et kui kuskile mujale ei saa, siis poemüüjaks või koristajaks ikka saab. Lõunas on võibolla sisserännanutel isegi kergem tööd leida, sest seal nendega rohkem harjutud kui siin põhjas ja töökohtade valik suurem
 
Lõuna-Rootsist 17. detsember 2011, kl 19.32
ei need lõuna-rootsi sisserändajad eriti kavatsegi tööle hakata, neil niigi hea elu ;)
mis töökohtade valikusse puutub, siis see on suurem suurtes linnades, aga seal konkurents ka suurem.
nt. minu erialal on päris palju pakkumisi Stockholmis, Göteborgis ja veel põhja poole, siin lõunas on väga harva midagi huvitavat silma jäänud.
mul on soov töökohta vahetada, sellepärast hoian juba pikemat aega erialastel pakkumistel silma peal.

aga üldiselt on olukord sama nagu igal pool - keeleoskus on väga tähtis, tutvused ja oskus ennast müüa samuti.

"ka ei maksa sinisilmselt loota, et keegi sind siin Rootsis elavatest eestlastes upitama hakkab." - ei hakka jah, sest paljud, k.a. mina on sellega juba omad vitsad kätte saanud ja teist korda enam ei taha.
 
kesk rootsist 24. detsember 2011, kl 01.32
Mina sain too juba elades veel Eestis, oma firma kaudu.Teen sama tood mis eestis aga palk suurem.Kuna elasin siin enne, siis on koik siin tuttav ja tytar elab oma mehega siin.Ausalt oelda, ei oleks ara tulnud Eestist,aga lihtsalt ei tulnd rahadega valja, kaua sa ikka kannatad ykskord saab anum tais, tahaks vahelduseks ka inimesena tunda.
Aga toesti toopuudus on suur. Ja tutus mangib ikka vaga suurt rolli.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!