Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
KODUIGATSUS
 
väljamaalane 22. detsember 2011, kl 21.16
no nii kass on peal,tahan koju,nüüd jõuluajal eriti!Kas muutub ometi Eestis lõpuks elu paremaks,ma lihtsalt olen silmini tüdinenud välismaal elust ja töörügamisest!Millal ometi tuleb normaalne elu Eestis,et rahast ,mida teenid ka millekski normaalseks jätkuks!
 
igatse 22. detsember 2011, kl 21.55
Teised tehku sulle ilus eesti valmis, ise ei taha lillegi liigutada. Niisugused te olete majanduspõgenikud. Ei tahaks küll kellegi tuju rikkuda jõuluajal, vabandan, aga nii see ju on.
 
unusta mälestused 22. detsember 2011, kl 22.07
eestiga on finito, minu arust on kriitiline mass kodanikke juba lahkunud sealt. allesjäänud tootvat tööd tegevad inimesed lihtsalt ei jaksa seda monstrumit, mis koosneb toompea õgarditest, maksudest ja riigiametnikest/bürokraatidest enam kaua ülal pidada. lisa sinna iga aastased monopolide hinnatõusud, palgalangused, tööpuuduse, kasvava kuritegevuse, narkomaania ja saad pildi mis ei kutsu tagasi.
oma eluga tuleb edasi minna, minevikus ei saa elada.
 
to igatse 22. detsember 2011, kl 23.19
mulle pole vaja midagi kandikul ette kanda,lihtsalt Eestis käisime koos abikaasaga tööl ja saime kahepeale,mina müüja ja tema bussijuht umbes 11000 krooni palka,aga meil on 3 last,meil polnud mingeid majalaene,ega krediite,aga raha jäi ikkagi 5 inimese vajadusteks väheseks!Üürikorteri ülalpidamine läks umbes 4000,auto-päris aastates,aga sõitis ikka võttis umbes 1000,telefonid,laste ja minu kuukaardid ka umbes 1500,see on umbes 6500,järgi jäi 4500-selle eest tuli süüa , juua,riietuda,sünnipäevad pidada,puhkustel olla,juuksuris käia ,lapsi trennitada ja tulemus oligi....no ei jätku raha normaalseks eluks!Aga minul on ka ainult üks elu, ei suuda närutades elada!Sellepärast läksingi ära ja ei oota ,et keegi just mulle peab parema valmis tegema,ei!Riik peab muutuma monopoolsete hindadega ei saa nii käituda nagu Eestis tehakse,palgad peavad olema elamisväärsed ja ametnike armeed ei jõua tõesi keegi varsti enam toita!!!
 
ka igatseja 23. detsember 2011, kl 02.03
Ma ei kai tool ja elan maal, kus puu otsas parimad palad, meri kubiseb delikatessidest ja allikates voolab kristallselge puhas vesi, aga ma tahan ka Tallinnasse. Siiber on siin soojal maal peast soojade, igavate ja primitiivsete tarzanite keskel olemisest.
Tahan Vanalinna ilusaid kohvikuid ja haid kooke ning kanget lohnavat kohvi. See ulemagustatud olist noretav vark ja tulel keedetud kohvilurr on tuudanud.
Peab vist riiki vahetama.
Eestis pole aga toepoolest endine. Koik, kes seal on, veavad hadavaevu ots-otsaga kokku.
Huvasti ilus mugava ja odava eluga Eesti!
 
keegi 24. detsember 2011, kl 20.03
mina olen ka väljamaal elanud; nüüd juba palju aastaid Eestis. See maa, mida teie siin kirute, küll Eesti ei ole...
olen kõvasti Eestis tööd teinud, olnud mingil ajal ka töötu jne, seega tean üsna hästi, millest räägin ja siiski - minule Eesti meeldib:) ja mina küll ei taha siit riigist ära kolida, et siis lõpuks hõimlastega kontakt kaotada, lastest saaksid nö polovernikud, kes ei tea enam, kuhu kultuuriruumi nad lõpuks kuuluvad ja mis keeles oma Eesti hõimlastega 10 aasta pärast suhelda, sest eesti keel on ununenud...
ei halvusta neid, kes välismaal elavad, aga teie ärge PALUN halvustage inimesi, kes siin armsal maal elavad ja isegi, näed, õnnelikud on:))
 
pendeldaja 24. detsember 2011, kl 22.05
huvitav,miks ma pean siin tööd rabama ja leppima 600 € töötasuga kui kõrval head naabrid maksavad ametlikult 2000€ ringis.Kodu mul on ja jääb Eestisse aga oma oskused ja kohusetunne müün neile kes rohkem kindlustunnet annavad.
 
To: keegi 25. detsember 2011, kl 01.25
Mis jama sa ajad? Kes on poluvernik?
Eestlastel ei ole kultuuri ega suurt ajalugu seljataga. Samuti ei ole markimisvaarseid traditsioone ega midagi, mida oleks maailmale andnud (valja arvatud Carmen Kass:-)).
Mis asi see voiks olla mille nimel siin oma luhike elu kulutada voi mille alusel rinnale taguda ja oelda , et minu lapsed on puhtaverelised eestlased.
Absoluutselt nome. Inimesi, kes siin selle territooriumil on ammust aega elanud, on kaputais ja kuna siin on olnud plaju erinevaid anastajaid, siis pole siin mingeid puhtaverelisi eestlasi. Meie esivanemad on juba poluvernikud - taanlased, sakslased, venelased, rootslased, tatarlased jne.
Loomulikult voib siin elada, aga see pohjus eluks - sailitada olematut rahvust - see on naeruvaarne. Tana onne kui lapsed saavad mujal kasvada ja muid keeli omandada. Eesti keelega ei ole mitte midagi peale hakata. Isegi koristaja ja tavaline kassapidaja vajab juba muid keeli.
 
to igatse 25. detsember 2011, kl 02.47
meie siin vähemalt ei õelutse ja ei näri pühade puhul üksteise kõri.
Sina seal majandusvangis ära kirjuta teemadel kus sul peale õeluse pritsimise midagi öelda ei ole.
rahu ja rõõmu teistele!
 
A 25. detsember 2011, kl 10.21
Nii kurb kui see ka ei ole, tulevad neist välismaale õnne otsima minejate lastest tõesti poluvernikud, kui veel välismaalastega abiellutud.Esialgu mõned laused lapselapsed veel vanaemale külla tulles oskavad, hiljem mitte sedagi, sest arvatakse, nagu to keegi, et eesti keelega ei ole midagi peale hakata.
Niisugustest minejatest ei ole kahju, las lahustuvad seal nimetuteks maailmakodanikeks
Häid pühi kodumaal vastupidanutele!
 
ahh 25. detsember 2011, kl 13.29
Ära tule jälle selle lolli jutuga, et kes kõik siin käinud. Eestlased on päris puhta tõuga. Ja puhta tõu näitajaks on sarnane välimus. Pruunid silmad on endiselt suur haruldus. Ükski rahvus pole plaksuga tühja koha peale tekkinud, kõik on Aafrikast omale kohale rännanud. Formaalne allumine mingile riigile ei tähendanud, et sealt massidena inimesi siia rändas. Need valitsejad elasid omas riigis edasi. Käe pikendused tegutseid koha peal. Kõrged saksad matsidega ei segunenud. Milline rahvus see üldse pole naabritega mingil määral segunenud? Palun näidet? Kas lähiminevikus nõukajal käis kõva venelastega segunemine ja slaavi kultuuri üle võtmine? Ei käinud.
 
hehh 25. detsember 2011, kl 13.35
Sõja ajal põgenenud eestlased kasvatasid oma lapsi eesti keeles ja eesti vaimus. Kuigi polnud mingit lootust, et Eesti lähiajal vabaneks ja eesti keelega midagi teha oleks. Nüüd vabas Eestis on tulnud mingi siledaajalised beibed, kes naiivselt küsivad, et mis selle eesti keelega peale hakata ja läbi hägu meenub ajalootunnist, et siin käinud rootslased, taanlased tatarlased jne. Ohh milline geniaalne järeldus - seega eesti rahvust pole olemas. Kas euroopa rahvaste ajaloost ka midagi tead ja seda, et ka seal pole riigid, rahvad ja kultuurid iidamast-aadamast kindlates piirdes püsinud.
 
naljatilk 25. detsember 2011, kl 13.42
Mis seal siis kokkuvõttes vahet? Tüdinud välismaa elust ja töörügamisest. Eestis oli sinu jaoks samuti tüütu elu ja töörügamine. Mida sa siis õieti tahad?? Süües kasvab isu ja raha ei saa sul iialgi küll olema. Rohkem raha, siis tekivad ka suuremad soovid. Mingil hetkel ei taha lihtsalt maja, vaid suurt lossi koos ballisaali ja basseiniga. Vähemaga elamine tundub piin.
 
einohh 25. detsember 2011, kl 13.49
Kus teil neid ametnike armeed? Täiega mööda jutt. Ajage asju välismaal ja näete armeed ja lõputut venitamist. Eestis käib vähema arvu inimestega töö mitu korda kiiremini. Üks loll kraaksub ees ja teised järel. Endal mõtlemist kopka eest ka mitte.
 
hm... 25. detsember 2011, kl 13.56
A miks te siis edasi ei arenenud oma müüja ja bussijuhi ametikohalt? Ajusid pole, annet pole, tahet pole, töökust pole? Tuleb pidevalt õppida ja täiendada ennast, mitte mugavustsooni peesitama jääda. Raske usuda seda töörabamise juttu. Tõeline rabaja jõuab järgmisele astemele, teda märgatakse, edutatakse jne. Keegi teine peab tegema, elu arenda, sulle toredaid tingimusi looma, paremat palka pakkuma jne. A ju teised on seal samas tsoonis, kus on mugav tammuda ja sulle pakkuda konstantselt samu tingimusi.
 
Pyhadetervitus lollidele 25. detsember 2011, kl 17.55
Imelik, mis suur progressi naitaja voi edusamm see peaks olema, et koike toimetatakse ja tehakse mida kiiremini seda parem.
Absoluutselt vale ja loll arusaamine elust.
Vastupidi - mida rohkem kiirustamist, seda rohkem rapakust, vigu ja rumalaid otsuseid.
Eestis on haid asju nagu koik, mis on seotud e-asjaajamisega, aga see on ka koik.
Ja mis siis? Mis kasu sellest vaestele igavlevatele pesnionaridele ja lihtrahvale? See on vaid trump valitseva ladviku ning arimeeste kaes kuidas rohkem noorida ja kasu saada.
Eestlased ei ole ei ilusad ega targad ja puhastverd ammugi mitte. Eestlane on koige ehedam poluverniku naide. Ilu ei ole, sest rahvas on haige st uldine rahvastiku tervislik seisund on halb. Kui ei ole tervist ei ole ka ilu. See pole ilu, kui moni on ebanormaalset pikk, kohna ja vasikasilmadega. Kui inimese ilust raakida voiks pilgu poorata Ladina-Ameerika voi Louna-Euroopa poole. Naerma ajab, tervikuna pole eesti rahval mingisugust ilu>;).
Tarkus. Kes on need, kes valismaal on suurit egusid teinud? Need on nende lapsed ja lapselapsed, kes Eestist mitu polvkonda tagasi jalga lasid. Mingi ajutine sportlane voi mones odavas filmis kaasalooja ei ole andekas eestlane. Sama kehtin modellide kohta. Karmen Kass ei ole mingisugune andekas ega edukas inimene, keda uhkusega voiks eestlaseks nimetada. Raakigem ikka toelisest andekusest ja edust - teadlased, kunstnikud, opetajad jne.
Eestlaste mugavustase on toepoolest imetlusvaarne - tammuvad nagu jurakad uhel kohal, kujutavad ette ja naevad maailma vaid oma kitsast nagemisnurgast, enamus nende nagemustest on kujunenud meedia mojul.
Vaikesepalgaline annet ega teadmisi mittenoudev lihttoo, toit ja telekas - see on eestlase maailm. Soovita monel minna vahelduseks Kesklinna turult Nomme turule ja ta poeb seda kaiku kaks nadalat tagant jargi.
Jah, ainult ennast naidates saab olla progress ja ennast naidata saan ainult lahkudes oma mugavusstsoonist. Voorkeele oppimine ja raakimine, uue kliimaga ja kultuuriga kohanemine - need kaivad ule jou. Nii lihtsad asjad tegelikult. Ja oma laiskuse, saamatuse ning andetuse oigustuseks tuuakse patriotismi ja kui muuga end kiita ei ole, siis pohjus Eestis elu lopuni virelemiseks, on piisav:-)
 
Ammu mujal Eestist, tahab öelda : 25. detsember 2011, kl 18.49
to: pyhadetervitus lollidele

ten points !!
 
koht kusagil 26. detsember 2011, kl 00.55
to:pyhadetervitus lollidele
Hirm ja mugavustsoonis püsimine ning nende tagasirebimine, kes sealt välja püüavad tulla,selle asemel et toetada arengut - õige. Riiki ei ole mõtet kogu aeg süüdistada, sest väga palju on peeglis kinni.
 
to hm 26. detsember 2011, kl 01.40
kas sa äkki ei peaks omi mõtteid üle vaatama....usu kulla inimene,ka bussijuhte ja müüjaid on vaja,kõik ei pea püüdma riigikogu saadikuteks saama!Elu ei tähenda kindlasti ainult ametiredelil üles ronimist,pigem ikka oma ameti head valdamist ja oma töö meeldimist!!!See on palju olulisem!
 
koht kusagil 26. detsember 2011, kl 10.46
Lisaks veel juurde, et me sünnimegi erinevatena - ühed kogu aeg edasi liikumas ,teised hoidmas seda, mis olemas.
Ja elu sisu ei ole vaid töö või amet.
 
jep 26. detsember 2011, kl 10.47
samamoodi on vaja alkohoolikuid, narkareid, pedofiile...erinevus rikastab
 
arg ja loll 26. detsember 2011, kl 17.08
Hea küll, ühed liiguvad edasi- raha suunas, teised istuvad kodus ja ütlevad et on patrioodid. Teema algatati koduigatsuse pärast, miks siis koduigatsus, oh, oleks eestis hea elada,mida teil igatseda oleks kui kõik minema jookseksid. Ise ei viitsi vaeva näha ja neid kes riiki üles ehitavad nimetate saamatuteks ja argadeks. Kõige lihtsam on minna sinna kus kõik korras, sealt tagasi haukuda kui lollid on mahajääjad, samas igatsus, mida te ka igatseda oskate, mammonaorjad.
 
välismaalane 26. detsember 2011, kl 18.00
Ma ei suuda sellest aru saada et need kes eestisse on jäänud, räägivad aina riigi ülesehitamisest. Seda on juba siis - mitukümmet aastat tehtud ? Peale targutuste ja suurte sönade ei näe midagi !!!! Tulemusi, kulla patrioodid, ei ole ju !!!! Eesti riik on tühjaks jooksnud.
Ei voola välismaal pudrumäed-piimajöed ja minema ei lähe ainult andekad ja körgharitud. Ja ei olegi oluline, mis eriala spetsialist sa ole ega mis töö sul leiva lauale toob. Oluline on see, et oled oma eluga rahul, köht on täis, rahakott ei nuta enne palgapäeva ning mis peamine - pere on koos !
Ei ole koduigatsust. Mida on eestist igatseda. Söbrad on mööda ilma laiali, pere on endaga kaasas. Ja kus on minu pere, seal on minu kodumaa.
 
Just 26. detsember 2011, kl 21.33
Seal kus on armsad inimesed (sobrad, pere, head aripartnerid), kus on tood valida ja minu jaoks peab olema ka soe ilm + paike - see on minu kodu ja ma armastan ning naudin seda.
Tegelikult ma olen seigelnud vaga palju ja monedes paikades olen olnud ka luhemat aega. Aga alati on minu reisikohvris lapakas, fotoaparaat, Piibel, paar paari mu lemmikpesu, lemmikparfyym ja mobiiltelefon. Koik muu olen alati ostnud kohalt.
Ei ole palju vaja, et olla onnelik.
Elan suureparase ookeanivaatega uurikas, kus mooblist on vaid kapp, voodi ja laud/tool (koogi- ja vannitoasistust on loomulikult olemas. Ma ei vajagi muud. Isegi telekat mul ei ole, mida vaja vaatan internetist.
 
väljamaalasele 28. detsember 2011, kl 03.32
Kahtlen,kas Sa enam loedki seda arutelu siin? Aga tahaksin öelda - kui süda valutab, siis tuleb tulla.
Elu on siin küll päris raske,eriti väljaspool Tallinna - kuid tuleb ju ikka toime... mingit tööd teed ju ka praegu? olen ise olnud ära, ei igatsenud, aga nüüd olen tagasi, ning nii armas on.. ehkki endiselt on tapvalt raske ...
 
? 28. detsember 2011, kl 10.56
to igatse Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> mulle pole vaja midagi kandikul ette kanda,lihtsa
> lt Eestis käisime koos abikaasaga tööl ja saime ka
> hepeale,mina müüja ja tema bussijuht umbes 11000 k
> rooni palka,aga meil on 3 last,meil polnud mingeid
> majalaene,ega krediite,aga raha jäi ikkagi 5 inim
> ese vajadusteks väheseks!Üürikorteri ülalpidamine
> läks umbes 4000,auto-päris aastates,aga sõitis ikk
> a võttis umbes 1000,telefonid,laste ja minu kuuka
> ardid ka umbes 1500,see on umbes 6500,järgi jäi 45
> 00-selle eest tuli süüa , juua,riietuda,sünnipäeva
> d pidada,puhkustel olla,juuksuris käia ,lapsi tre
> nnitada ja tulemus oligi....no ei jätku raha nor
> maalseks eluks!Aga minul on ka ainult üks elu, ei
> suuda närutades elada!Sellepärast läksingi ära ja
> ei oota ,et keegi just mulle peab parema valmis t
> egema,ei!Riik peab muutuma monopoolsete hindadega
> ei saa nii käituda nagu Eestis tehakse,palgad peav
> ad olema elamisväärsed ja ametnike armeed ei jõua
> tõesi keegi varsti enam toita!!!

Aga kes seal süüdi, et lihttöölised kolm last valmis vorpinud ja ei saagi omale kõike lubada, mida kujutlusvõime pakub? Eesti süüdi? Riik muidugi keelas teil õppida ja areneda ka, et tulevikus midagi paremat teha? Nagu näha, pole aastaga isegi õiget rahakurssi suutnud omale selgeks teha. Selles ka Eesti süüdi?
 
Ka välismaal 28. detsember 2011, kl 18.54
Loen ja imestan.
eestlase õelusel ei piire.
Et kes käskis 3 last sünnitada???? Maa tuleb täita lastega, eks ole. Eesti rahvas hakkab välja surema, sest lapsi sünnib liiga vähe.
Kui palju on neid naisi, kes suurt emapalka saavad???
Kui oled sünnitanud,kas siis pead lastele patriotismi lauale panema ja aadete eest riided selga ostma, sest sissetulekud on naljanumber???
Edasipüüdlikkuse kohta ütleks hea meelega väga pahasti, aga nii roppu sõna pole olemaski, mis selle kokku võtaks.
Kes pääsevad püünele?
Kes saavad soojadele kohtadele?
Ärgu tuldagu mulle rääkima, et ainuüksi töökusega normaalse palgaga töökohale välja jõuab. Loll jutt!
Olin kindlal veendumusel, et mina olen viimane, kes Eestist välismaale tööle läheb. Siin ma nüüd siis olen oma lubadusega.
Kui mul pole müüa muud peale iseenda tööjõu, siis teen seda võimalikult kalli hinna eest.
Eesti isandad koorivad sinult seitse nahka ja palgaks maksavad sandikopikaid!
Või mis Eesti isandatest me enam räägime, ikka väljamaale voolavad kasumid. Eestlastele on jäetud kupja roll. Mida nad ausalt öeldes ka ülima mõnuga täidavad. :D

Ahjaa. Arenesin ja õppisin. Viimase 10. aasta jooksul lõpetasin koguni 3 kooli, omandasin kõrghariduse. Aga kuna mul puudub üle laipade minemise oskus, ei jõudnud kuhugi välja.

Siin ei vahita vanust, säärejooksu ja seksikust, vaid sinu oskusi ja töössesuhtumist.
Kui Eesti tööandjad sama ära õpiksid, oleks riigil isegi mingit tulevikulootust.
Praegusel kursil jätkates jooksevad viimasedki inimesed varsti minema.

Teema algatajale: Saan sinust 100% aru. Ole tubli ja pea vastu! Idioote pole mõtet kuulata.
 
- 28. detsember 2011, kl 21.27
Mina hindan sind, "Ka välismaal". Tubli oled!
Näha on, et omad haridust, alates väljendusoskusest, mida teema allpool ei teetud oluliseks ja toodi vabandus - AGA KUI... oled 10a. mujal elanud, siis olla normaalne, et keel ununeb...
On?
Päriselt?

Olen rohkemgi kui see kuulus 10a. Eestist väljaspool elanud, arvan, et suudan ennast mõistetavaks teha ilma eriti ekstreemsete kirjavigadeta. Aga vbl eksin. Midagi lugedes jääb ju ikka silma, midagi tehes jääb midagi meelde.. Kui istuda vaid laiatarbekaubana pakutavas Delfis või Õhtulehes, siis polegi midagi head loota. (NB! Alles oli Delfi suur sülditest, kus rasvaselt kirjas, et väga hea olla "metsealihast sült". Õhtulehe apsakaid ei suuda kokku lugedagi, käin-loen operatiivsete sündmuste pealkirju piilumas (ja seda nad on! Kiired & Lohakad!) ja karjun appi. Mõttes. Just täna oli teade, et MAJANDUSTE langust on oodata. Majanduste? Õhtuks see parandati, ilmselt mu kommentaar kustutati, aga see ei vähenda naerupahvakuid, mida need lapsajakirjanikud ja rehabilitatsioonikeskusest korjatud töötajad üllitavad. See on nii rumal, piinlik, kui valus.

Ok, vaht väljas.
Teemasse - mis on iseenesestmõistetav - haritud inimene lööb läbi, tühja tuule otsija mitte. "Töö tegemine" ei ole mõne päeva paberimajanduse kordaajamine. TÖÖ tähendab muud, aga see tuleb üllatusena neile, kes ootavad, et neile on kõik ette-taha valmis tehtud ja nemad võivad õhtul rahulikult maanduda valmistehtud voodis, pidades seda enda päevateeneks. Et sünnimaal hea oleks, peaksid kodanikud selle nimel töötama. Et mujale minnes hea oleks, peaksid kodanikud selle nimel töötama + töötama, et see koht neid aktsepteeriks. Siin on asjad nihkes vahel.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!