Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
Lapsega välisriiki ja isa nõusolekust
 
Otsin 27. jaanuar 2012, kl 14.11
Kui lapse isa on nõus, siis kuidas seda dokumenti vormistada? Oskab keegi aidata, notariaalselt? Kaua võiks aega kuluda, mis maksma läheks?
Lapse isaga ei suhtle ja ta pole huvitatud temast, samuti pole kindel, et kontaktid säilivad. Sooviksin, et see tema olemasolu ei hakkaks meid takistama edaspidises elus. Isadusest loobuma teda nüüd ei hakka sundima küll.
 
igasse 27. jaanuar 2012, kl 14.18
riiki pole nõusolekut vajagi.
 
Otsin 27. jaanuar 2012, kl 14.49
Riigiks on Soome ja seda on vaja sinna, küsimus on kuidas see nõusolek vormistada korrektselt.
 
... 27. jaanuar 2012, kl 15.13
Ma täpselt ei tea, aga kysi perekonnaseisuametist järgi. Seda siis juhul, kui lapse synnitunnistusel on isa nimi. Kui see koht on tyhi, siis pole vaja midagi. Mina olen ka Soomes lapsega. Töenäoliselt pead ka paberi viima :väestöregistrisse.
 
katu 27. jaanuar 2012, kl 15.41
Minul läks laps elama Rootsi isa juurde ja oli vaja minu nõusolekut. Kirjutasin vabas vormis käsitsi nõusoleku, skännisin töö juurest oma mailile ja siis omalt maililt rootsi ametniku poolt antud mailile. Kas ka Soomes on asi nii, on muidugi iseasi.
 
aga 30. jaanuar 2012, kl 23.03
kas keegi teab, kuidas on see asi Inglismaale minekul? Vabandan, et kasutan teemat.
 
vat ei tea 02. veebruar 2012, kl 22.41
saksamaaleelamatulekuksküllkeegi midagiei küsinud. Küll aga tean,kesläksid paraquaisse elama, siis tegi naine ise selle allkirja formularile. Ta ei suutnud lihtsalt tabada meest kaines olekus et seda allkirja saada.
 
huviline 03. veebruar 2012, kl 19.25
Kasutan ka siinolevat teemat ära, kuidas Itaaliaga on? Kas on vaja paberit isa nõusolekuga?
 
khmm 04. veebruar 2012, kl 08.45
Ei pea siis kohe isadusest loobuma ja ma arvan, et see ei olegi võimalik. Küll aga saab isa loobuda hooldusõigusest. Aga see käib kohtus hagita menetlusega vist. Sinule oleks nii kergem igas mõttes, kui lapse isa lapse kasvatamise vastu huvi ei tunne.
 
muhv 15. veebruar 2012, kl 11.20
soome lapsega kolimisel on vaja ametlikku apostillitud inglise keelset paberit,olen selle tee ise läbi teinud,aga kuna mul lapse isaga läbisaamine hea,siis ta ajas selle asja ise korda,kõigepealt on vaja notarile aeg kirja panna ja rääkida mida täpselt soovid,tema vormistab paberid valmis ja siis on vaja isa allkirja ja tasumist muidugi ka,aga kui sa ei tea kuidas isaga ühendust saada on see asi muidugi keerulisem.muude riikide kohta ei tea,aga soomes on vaja kindlasti inglise keelset ja apostillitud paberit,vanasti sai vabas vormis paberiga hakkama,enam mitte.
 
kysin 16. veebruar 2012, kl 13.39
Kui lapse isa on allkirjastanud selle dokumendi advokaadi juuresolekul, et on nõus lapse kolimisega, et kuidas siis toimida? Lapse isaga ju kontanti enam ei saa:(
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!