Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
Laps Soome lasteaeda (liiga palju probleeme) :S
 
palub abi 03. veebruar 2012, kl 08.50
Olen palju lugenud, mis avaldused peab täitma jms. ... Aga
... Lapse isa elab ja töötab Soomes, aga elab töökorteris (mis ei ole ju tema sissekirjutus) Tal puudub Soomes sissekirjutus. Asi oleks jh lihtne, kui ta oleks oma korter... Et asi oleks arusaadavam, siis ma ei ole oma lapseisaga enam suhtes. Olen uues suhtes! Tahaksin selle uue kaaslasega soomes korterit üürida ja siia elama tulla ning lapse lasteaeda panna. Kas kuidagi saab ka niimoodi lapsele isikukoodi ja samuti ka endale? Et lapse isal puudub elukoht, aga tahaks ju ikkagi last lasteaeda panna. Peaksin ise ametlikult tööle minema, aga ma ei saa minna, kui last lasteaeda ei pane. Tuli suhtelistelt keeruline jutt, aga kui keegi sai aru ja oskab sel teemal rääkida, siis ma paluksin väga abi.
 
selle köik läbi teinud.. 03. veebruar 2012, kl 09.44
... ja ehk oskan vastata.
esimene asi on sinu töökoht ! Otsid töö. Siis paariks nädalaks otsid inimese, kes hoiab last, kui sina oled tööl. Samal ajal viid taotluse lasteaiakoha saamiseks sisse ( vajalik tööleping ). Paari nädalaga saad koha AINULT JUHUL, kui sul on TÖÖ. Ja kui on töö, saad isikukoodi ja korterijärjekorda. Mis suhe sul on lapse isaga ? Lahutatud, vabaabielu ? Ehk-milline on ametlik staatus ka lapse koha pealt ? Kas lapsel on AMETLIKULT synnitunnistusel isanimi ? See on ka oluline asjade ajamisel. Kas uus suhe on ametlik ?? Siin on miljon asja, mis möjutab. "Parim" hetkel oleks sinu seisukohast ehk yksikema staatus, siis saad köik asjad suht ruttu korda. Tööl käiv yksikema ei saa ju jätta last yksi koju, seadus ei luba. Seega eelisjärjekorras lasteaiakoht. Kysi, kui oskan vastata vastan. Vöin anda sulle oma msn-i, kui tahad. Kui vana oled sa ise ? Mina elan soomes.
 
ka soomes 03. veebruar 2012, kl 11.07
oehh tean mis tunnete..samad jamad... lapse isa on eestis...ja laps isa nimel...hetkel on seis selline et ma püüdsinenda aasjad esmalt korda ajada,...siis võtsin eestist lapse sünnitunnistusele apostilli....mis niiöelda tõestab, et isa luba on olemas...nii öeldi mulle mendist....lapsele tegin henkölotunnuse ära..ja täitsin lasteaiakoha taotluse paberi...ja ootan...2 nädalat kuni 4 kuud öeldi....lisasin lisadesse, et pean saama kiiremas korras lasteaia koha kuna saan parema töökoha..praegu olin vajadusel tööle kutsutav...ja ootan nüüd.... aga tööl käin ikka..ja võtsin lapsehoidja eestist kaasa...ja loodan, et peagi saan siiski omaette siin asjatama hakata....suurem probleem on sellega, et mis summa tuleb lasteiamaks:S:S siin võetakse perekonna sissetuleku järgi see...kuigi kahju on, sest mis pistmist on mu uuel kaaslasel, minu lapsega....aga sellest kõigest on neil suva....üks leibkond ja tehtud:S:S mai tea kui mulle 230 eurot maks määratakse:S kui nüüd koht leitakse siis pean pangaväljavõtted viima et näidata mis on pere sissetulekud ja sisi edasi....asjajamise tee on sul pikk...ma ise olen juba pea aasta asju ajanud:S:S esmalt on vaja jah sul töökohta siis tulevad kõik muu..see on jube nõmekas...sest ma ei oska ju veel keelt ka ja ainult tüüta ja tülita siin teisi:S
 
ee 03. veebruar 2012, kl 13.17
mida sa vene keeles viimane soomes loodad ajada ja mis ajast on seal mendid? arene...
 
lugesin ka. 03. veebruar 2012, kl 13.25
viimasele ütlen, et arene ja õpi lugema. polnud ju sõnagi vene keelest!!!!!
 
Veel yks eesti-soomlane ! 03. veebruar 2012, kl 16.47
Elan juba aasta Soomes.
Kui sa ei ole abielus,oled Soomas üksemana arvel,seal ei ole vahet kas lapse sünnitunnistusel oma isa nimi või ei,kui abielus ei ole,oled üksikema Soomes.
Minu lugu :
Kõigepealt korter,siis saadsin linnavalitsusse kirja,et on lootust tööle saada (kuigi tegelikult ei olnud ma tööd veel otsinudki,oli vaid plaanis) , vajan lasteaiakohta. Sain vastu kirja meie linna lastaedade nimedega,küsiti kuhu lasteaeda soovin,kirjutasin vastu. Läks nädal aega,helistati mulle valitud lasteaiast ja kutsuti pabereid täitma,ei olnud vaja mingisugust töölepingut. Järgmisel päeval viisin lapse lasteaeda ja kahe nädalapärast leidsin töö. Nii lihtne see ongi.
 
o 04. veebruar 2012, kl 08.54
Oh heldust mis poslamaslad sinna Soome lähevad. Vaesed sommid, kes nende asju ajama peavad.
 
juhhei 04. veebruar 2012, kl 09.24
to veel üks eesti soomlane!

Kuule soomes on avoliitto täiesti seadusega paikka pandud ja sa ei ole üksikema kui sul on elukaaslane, köik tulud lüüakse ühte patta ....vaatamatta kas uus on lapseisa vöi ei
 
veel üks eesti soomlane 04. veebruar 2012, kl 12.34
Viimasele :
Jah nii ongi,väljendasin ennast valesti. Minu lapse isa jäi Eestisse ja olemegi siin Soomes lapsega kahekesi.
Tahtsin lihtsalt öelda seda et kui lapse isa nimi on sünnitunnistusel,aga te ei ole abielus,oled sa üksikema.
Aga jah,ühes korteris/majas elavate inimeste tulud liidetakse ühte.
Aga teema algataja ei taha Soome tulla lapsega kahekesi,nii et minu viga,panin puusse :D !
 
üksikema :) 27. veebruar 2012, kl 19.32
Viimasele siis :)
Elan juba 5 a. soomes ja tean,et üksikemaks olemiseks pead sa tegema taotluse lastenvalvoja juures kus isa loovutab sulle õiguse otsustada lapse eest. Se ei tule automaatselt ,et nüüd oled üksikema .
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!