Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
50-ne sünnipäev
 
Mart 01. aprill 2012, kl 11.50
Olen Soomes juba aastaid tööl olnud samas kollektiivis. Töökaaslased on ainult soomlased. Suhted on töökaaslastega väikses kollektiivis hästi töökesksed, me ei räägi isiklikust elust ja ma pole sünnipäeva varem tööl tähistanud. Ja ausalt öeldes, ma ei tunne selleks mingit vajadust. Olen perekeskne inimene ja mulle täiesti piisab tähelepanust mida saan armsatelt lähedastelt.Kuid sellest olen aru saanud, et 50 on soomlastele midagi väga erilist ja seda nagu peab tähistama.

Tundes soomlasi, neil on paljudes asjades môtlemine, et nii peab tegema, kuna ka teised teevad niimoodi.
Aga mul on plaan vôtta palgaline vaba päev (soomes seaduse järgi saab viiekümneseks tulles olla sünnipäeva virkavapaalla) ja lasta sünnipäev vaikselt mööda minna.

Arvan, et ma ei ole kellelegi siinsetele vôlgu, et 50 täidan ja tühjad sônad mind ei paelu.

Kas leidub môttekaaslasi?
 
ewekas 01. aprill 2012, kl 12.50
Pea oma juubel ikka Eestimaal,juhul kui raha on.Palju õnne.
 
Mart 01. aprill 2012, kl 13.50
ewekale aitähh. Ehk tôesti oleks südant soojendav pidada tähtpäeva Eestis. Kahjuks peaks selleks olema rohkem aega kui üks vaba päev kodumaal, elame näeme. Raha ei olegi nii probleem, rohkem huvi.

Ei tahaks soomlastest kolleege solvata, aga tôesti tundub see pidupäeva tähistamine raske kohustusena, kuna teised sinult seda ootavad.
 
salmiakki 01. aprill 2012, kl 14.00
Huvitav oleks teada, kas Mart oleks sama otsuse teinud Eestis elades?
 
no mida 01. aprill 2012, kl 16.07
50 aastane mees peaks teadma mida teeb,tee nagu heaks arvad ja sulle meeldib,ei pea ju teiste meele järgi käituma aga kuidas teised töökaaslased on teinud,kui oled ikka nende pidudest osa võtnud siis peaksid ise ka tegema
 
vaimo 01. aprill 2012, kl 20.09
piisab täiesti tordist töökohta. ega oodatagi, et teeksid "gaala" töökaaslastele, aga viisakas jah ikka miski nö magusalaud (kakkupöytä) teha neile. ega neil pole kombekski muud (a syldilaud, kartulisalati jm). vabalt vöid ka pidada vaba päeva, aga siiski päev varem miskine tort kohviga ikka kollektiivile. kui ikka midagi ei tee, on see ikka väga veider ja vöiks öelda, et oled totaalne JUNTTI. hävettava!
vöta seda asja vabalt ja ära unusta, et soomlastel selline ytlemine "maassa maan tavalla (tai maasta pois)!

Onneksi olkoon!
 
Mart 01. aprill 2012, kl 20.30
Arvan,et Eestis teeksin ka töökohas väikse peo, aga siin vôôrsil pole mingit tahtmist. Kodus olekski palju lihtsam, teen kuidas tahan. Ja teiste pidudest pean siin osa vôtma, kuna on vôimatu ära öelda, aga ise sellist tähelepanu ei vaja.

Töökohta ei tahaks kaotada, aga soomlastele kôiges meelejärgi pole ka tahtmist olla. Jah, kodus oleks kôik palju lihtsam, eesti pidu on ikka eesti pidu ilma teesklusteta.
 
heino 01. aprill 2012, kl 20.45
mis probleemi sa näed? ole üks kordki elus vaba inimene ja tee, nagu sa ise tahad. krt, sellised karjainstinktiga inimesed on tõsine probleem eestis...
isiklikult ei pea vajalikuks sünnipäeva töö juures tähistada, pomo küll mäletab ja tuleb õnnitlema. ja see "mis nad küll minust mõtlevad!" jäta naiste ja selgrootute inimeste jaoks.
 
bob 01. aprill 2012, kl 20.47
vaimo: sinu aju on vaevalt konna munandi suurune. kui keelt ei valda, ära parem kirjuta. hävettava = hävettävä, nagu ise mainisid - "maassa maan tavalla". junn oled.
 
Mart 01. aprill 2012, kl 23.20
Jätangi asja pomo hooleks nagu Heinogi kirjutab. Kui tahavad, siis ônnitlegu ja kui ei mäleta, olen ka väga rahul.
 
Albert 02. aprill 2012, kl 10.39
Võta Eestist kaasa 10 pudelit Lauaviina ja jooge longerit peale,siis sommid ikka mäletavad 3 nädalat veel,et sul oli sünnipäev.
 
bob 02. aprill 2012, kl 17.10
siis nad tõenäoliselt ei mäleta suurt midagi sellest sündmusest.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!