Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
paki saatmine yle mõistuse hinnad!
 
monika 20. november 2012, kl 15.09
nonii,jõulud lähenemas ja aeg hakata pakke saatma.Aga oh imet,paki saatmine võrreldes eelmise aastaga tunduvalt kallimaks läinud.Tundub ,nagu oleks see ainult rikaste lõbu.Elan iirimaal ja olen ikka aegajalt pakke saatnud, aga nyyd,isegi minu keskmise palga juures,peaksin olema raha peale vihane,kui pakk saata.5 kilone pakk maksab nyyd 60 euri!kuni 2 kilone peaaegu 11 euri.Mul on eestis 11 lähedast,keda tahaks rõõmustada st.et peaksin saatma 3 suuremat pakki 5 kilost.Summaks läheks siis 180 eurot.Tule taevas appi!Arvan,et paki sisu ei maksa ka nii palju,kui saatmine.Kas kellelgil oleks paremaid ideid?Tahaks ikkagi kinke saata..Raha ju ka imelik saata.Ja need,kes lähevad siit jõuluteks eestisse ,ei tahaks neid tylitada,usun et kõigil on kohvris täpsed kilod,eriti jõulute aegu.
 
Sebra 20. november 2012, kl 15.27
Odavam on pakid kaasa võtta ja ise kohale lennata :)
 
Kristiina 20. november 2012, kl 15.30
Lihtne matemaatika näitab ju, et sel juhul pole 5-kilost pakki mõtet saata, odavam tuleb selle asemel 3 x 2kg pakki posti panna. Üleüldse, miks peavad sul pakid/kingid nii paganama rasked olema?
 
Vot 20. november 2012, kl 15.40
Eestis ootavad inimesed pigem raha kui mingit nänni.
 
d 20. november 2012, kl 15.42
jah, tee pigem rahaülekanne, las ostavad ise omale siis. need ajad on möödas kus meie poodides tühjus valitses!
 
lihtsam on raha 20. november 2012, kl 15.46
minuga saata!
 
M20 20. november 2012, kl 16.00
Mis selle kinginodiga ikka peale hakata. Ise samuti juba aastaid asja lahendanud rahadega. Kõik on rahul ja nurruvad. Pole mitte midagi imelikku ja saaja saab osta ise midagi vajalikku, mitte jätta Sinu kingitud küünlajalg kapile konutama.
 
monika 20. november 2012, kl 18.00
noh aga M20 mõte on ikkagi selles,et saata midagi vajalikku...Kui ma saadan oma 18 aastasele pojale raha,siis selge on see et riideid,mida ta hädasti vajaks,ei läheks ta kohe kindlasti ostma,vaid laristaks selle sõpradega lihtsalt maha,Ema ,kes on puudega ja kunagi ise poes ei saa käidud,jääb see raha lihtsalt seisma.jne jne.Usun kyll,et nurruvad,kui raha saavad,aga asi võiks ikkagi asja ette minna.
 
Pakk 21. november 2012, kl 22.20
Mulle meeldib pakke nii saada kui saata.
See ei ole seotud mingite pyhadega. Lihtsalt ... monikord ka niisama ilma teatamata ja kasvoi midagi vaikest nagu shokolaad voi paar sokke.
Kahjuks aga on teemaalgatajal oigus selles osas, et saatekulud on viimase paari aastaga kardinaalselt kasvanud. Ja seda mitte siit (Kreekast) Eestisse ja Soome vaid ka vastassuunas.
Moned aastad tagasi st enne euro't oli Eestist siia saatmine lust ja lillepidu, no ikka megasoodne, mis siis on tanaseks poordeline st siit Eestisse on odavam.
Olen uurinud koike viise ja voimalusi vaga pohjalikult ning julgen soovitada jargmisi asju ka mujal uurida.

Esiteks uuri vaga syvenenult labi absoluutselt KOIK saatmisvoimalused k.a kullerfirmad, mis esmahetkel tunduvad kosmiliste hinnakirjadega.

Teiseks ara kasuta mingeid mottetuid saateviise nagu tahitud ja exrpess jne. Ka koige tavalisem st regular mail service'ga lakitatud pakid jouavad kohale.
Ara kujuta ette, et kui maksad kallimat hinda, siis koheldakse su pakke kuidagi paremini voi saadetakse erilennukiga. Ma siin pean silmas kaugemalt saatmist kui naiteks Skandinaaviast Eestisse. Kui toepoolest vajad ylikiiret kohaletoimetamist, siis tuleb otsida koige kiiremini tegutsev kullerfirma millel on oma erilennukid (naiteks DHL).

Kolmandaks on yks vaga oluline soovitus kuidas kokku hoida. Ma saan aru kyll, et igayhel on hirmponev ise minna pakile jarele ning avada see privaatselt jne, aga kui tegemist ei ole just yliintiimsete asjade (seks-kannid/pesu jms) kinkimisega, siis saada yhele perele koik yhes pakis. Samuti void saata yhe paki sugulastele ning paluda neil kusagil kellegi juures sobralikult kokku saada ning koos suur kast avada ja sealt siis oma osa saada. Void ju igale asjale sildid kylge panna nimedega voi siis yhe suure kasti sisse panna vaiksemad. Viimane aga tuleb kulukam, sest tuleb maksta ka pakendi eest, et siis koige odavam on kingitused ymber pakkida kergetese plastikkottidesse, ohukesse paberisse voi hoopis niisama korralikult saatekasti pakkida pannes vahele seda nn ohumummudega pehmet turvakilet.
Asja selgemaks tegemiseks void eelenavalt anda juhtnoore ka interneti, kirja voi telefoni teel.

Ja lopuks ylioluline soovitus. Kui uurid hinnakirja, siis vaata ka seda kuidas on saatekulu seotud kaalu ja suurusega.

Naiteks Kreekast Eestisse saates relular ehk tava-teenusega maksab 1 kg saatmine 7.90. Kui saada 2 kg paki, siis on hind 12.60. Ja kui pakk on yle 2 kg raske, siis iga 500 gr eest tuleb juurdes 2.30. Seega - mida raskem pakk, seda odavam
Ja ara unusta ka seda, et yhe kasti/karbi kaal, kuhu mahutad naiteks 3 kg asju on palju-palju vaiksem kui kolme kasti kaal, milles saadad eraldi.

Ja viimaseks. ROHUTA postkontoris, et saadad maksikirja mitte pakki, sest maksikirja saatmine on tavaliselt odavam.

Kuigi siin on kaubanduses nn ylepakendamine st koik ostud pannakse imekaunitesse karpidesse ja karp veel kaunimasse paberkotti ja siis see veel omakorda suurde kilekotti ning tahaks vaga koik need ka nii saata, aga kui paned kogu selle papi/paberi kaalule ja arvutad plaju selle saatmise eest tuleb raha valja kaia, siis laheb tuju veidi paremaks.

Mina isiklikult olen kogunud pidevalt ja igal voimalusel koik paberid ja kiled, mis on kerged, aga ka ilusad.
Ise saab ka palju pakendeid teha naiteks logates valja ilusad kilekottide kyljed jne.
Olen inspirtasiooni saanud ka siinsetest tekstiilpakenditest. Nimelt palju pesu, sokke ja ka muud on ohulisest tekstiilist kotikestes kena nooriga seotud. Neid kotikesi saab ise ka teha.

Igatahes tervitusi ja edukat saatmist koikidele pakisopradele.

P.S Ma ei arva sellest soovitusest saata raha eriti hasti, sest see on suht vaimuvaene. Tavaliselt ei saa meie kui lihtinimesed taita armsate lahedatse unistusi moel, et oleks sajaprotsendiline taistabamus. Selleparast on kingituste juures oluline just yllatusmoment ning viimasega kaasnevad meeldivad emotsioonid olenemata kui suur voi vaike, odav voi kallis kink on.
Pane koos kinkidega pakki ka veidi kergemakaalulisi maiutsusi voi teed/kohvi ning palu paki jagamise juures neid nautida. Nii saad teha ise kaugel olles mitmekordse elamuse - uudne maitseelamus ehk killuke eksootikat, paki avamise ja avastamisroom:-)
 
britta 22. november 2012, kl 11.44
kas toesti on iirist labi an posti nii kalliks vorreldes eelmise aastaga lainud saatmine ? :( eelmine aasta saatsin siis oli u 5kg nati alla 40 euri.
 
naised saunas rääkisid 22. november 2012, kl 12.18
Eestlaste kirjutamisoskus on tõeliselt põhja käinud ja paljud ei tunne isegi tähti :(((
Mida arvats sellisest lausest?
j6yaks 8ige 2htu7ks koj9 ??? Õydne ju!
 
Puhh 22. november 2012, kl 14.09
I can understand all even there is not used Estonian letters. We do not have. So simple.
Jepp, postiteenused on kallinenud kogu EU's.
Mina arvan, et pole vaja saata asju, mida Eestis ka on saada ja ka hiinlaste saasta. Saadke ikka midagi
e r i l i s t.
 
imestab 22. november 2012, kl 15.22
Iirimaal läks paki saatmine kallimaks ja inimene pahandab Eesti foorumis.

Jälle Ansip süüdi?

Saada siis raha.
 
britt 22. november 2012, kl 17.19
UK-s on samuti postiteenused kallimaks läinud. Saatsin just Eestisse 1,2 kilose paki ja maksis £14 kopikatega. Soovisin kindlasti, et see allkirja vastu kätte toimetatakse, lihtpakina oleks £11 olnud. On tulnud ette, et lihtpakk Eestisse läheb kaduma ja seepärast ei usalda saata, kui paki teekonnast jälge ei jää.
Neile, kes soovitavad lihtsalt raha saata, vastaksin, et Eestis on paljud tarbekaubad niivõrd palju kallimad, et kahju on nende peale tunduvalt rohkem raha kulutada, kui tead, et mujalt odavamalt saab.
Suuremate pakkide puhul soovitan samuti uurida MAILBOX ja sarnaste firmade kaudu saatmist.
 
Siia-sinna 23. november 2012, kl 02.16
Ma olen eestlane, aga juba palju aastaid eemal.
Elan ja tootan vahelduva eduga Itaalia <--> Kreeka ja sageli kain ka Inglismaal sobral kylas.
Sober saadab regulaarselt mulle siia Vahemere aarde Thorntons'i hot white chocolate'i ja toffee'd, Scottish shortbread'e ja muid asju, mida ma vaga armastan, aga siin ei ole.
Kolme aasta jooksul ei ole ykski regular ehk tavapakk kaduma lainud ega sealt midagi voetud. Koik on saadetud Royal Mail'ga. Ma ei tea tapselt palju ta saatmise eest maknud on, aga seda kyll, et yle 2-kiloste pakkide saatmine on vaga kallis.
Moned aastad tagasi saabusid pakid siia 4-5 paevaga, aga lainud suvel olympiamangude ajal oli pakk teel 14 paeva ehk kaks nadalat ning parast seda saaduvad siia 8-10 paevaga.
 
britt 23. november 2012, kl 11.41
Ma ei arva, et royal mail mu Eestisse lähetatavaid kirju ja pakke avab, ilmselt tehakse seda siiski Eestis.
 
marell 23. november 2012, kl 15.58
Mina olen elanud UK-s 7 aastat ja minu pakkidega on pidevalt probleeme. Uhel aastal sain ma kodustelt joulukingi, mis oli lahti lohutud ja enamus asju oli seest ara voetud. Ka sobrannadel on siin Eestist saadetud pakke vaga palju kaduma lainud. UK post ei ole usaldusvaarne ja on vaga oige, nagu siin juba eespool kirjutaja vaitis, maksta rohkem, et oleks voimalik paki teekonda jalgida. Minu pakil oli peal tempel, et vajab allkirja ja isegi siis ei kavatsenud postitootaja mu allkirja kusida, vaid oli paki lahti rebitult ukse taha maha visanud, peal kleepekad, et pakk leiti juba lahti rebituna. Puudus aga nende poolt kuupaev, kuna see UK-sse joudis ja kes selle leidis jne. Lopuks maksis Royal Mail raha tagasi, sest utlesin, et te olete reegleid rikkunud ja kust mina tean, vbl see sama postiljon rebis paki lahti, keegi allkirja ei taha, postkontor oma templeid peale ei loo jne. Raha rahaks, aga vastik tunne siiski, et niimoodi keegi sinu asjades sobras.
Teemasse ka, mis hindadesse puutub, siis toesti on hinnad kallid. Aga odavam on saata eraldi pakid 2 kilostena, siis saab soodsamalt. Postkontor ei osanud ka ise oelda, miks see nii on, aga palus mul 5kg paki lahti votta ja jaotada kolmeks, ja siis maksin 3 paki eraldi saatmise eest natukene alla 20 naela.
 
olen mõelnud 24. november 2012, kl 14.00
Võiks luua mingi koha internetis , kus inf kes sõidab eestimaale ja kes jälle välja ja on nõus miski paki kaasa võtma võibolla sümb hinna eest.Kõik saaksid soodsamalt nii .Oli mingi moment , kui tahtsin USA-st kasuka osta , kuna tollimaksud nii suured jäi asi selle taha.Kui oleksin aga leidnud kellegi , kes selle kasuka lihtsalt selga oleks pannud ja läbi jalutanud , oleksin olnud nõusa miski summa maksma . Kahjuks tutvusringkonnas kedagi sellist ei leidnud.
 
võõraste pakid 24. november 2012, kl 15.01
Võõrad pakid oleks turvarisk, iial ei või teada, mis sinna pandud on. Miks sa ise kasukaga läbi ei k6ndinud?
 
Kasukas 24. november 2012, kl 19.57
Oleneb kus USA's elada. Mones piirkonnas on kasuka kandmise aeg vaga yyrike ja mones kohas nagu polegi voimalust, aga Pohja pool on ok muidugi:-)
Kasukaga on see asi, et kui ostad hooajavaliselt teisest riigist, siis on vaga kohmakas teda transportida kuna on ju suht suur ka koige paremal moel pakituna. Aga seda ei pea selga yldse panema. Lennujaama turvakontrollist labi minnes void selle panna sinna lindile koos muu nodi ja asjadega. See on normaalsem kui sydasuvel seljas turvavaravast labi minna. Keegi midagi ei ytle ega avalikult ka ei naera ja tegelikult ei olegi selles midagi nii erilist. Meil Itaalias ka on kasukanautimise aeg lyhike ning isegi +20C ilmaga kantakse seda imeohukeste riiete peal kasvoi moneks hetkeks.
 
Shotlane 24. november 2012, kl 21.12
UK-st saab kenasti firma teenuseid kasutades pakke eestisse saata - 2,50 kg aga alla 10kg pakki nad ei taha võtta, ehk siis kui saadad näiteks 7 kg paki, siis maksad ikka 10 kg eest. Samas 25 naela maksta on tunduvalt odavam, kui Royal Mailiga saata 5*2kg pakki hinnaga 13,80 ja suts peale. Pakid käivad iga 2 nädala tagant ja kui siit nädalavahetusel läheb, siis eestis on järgmise nädala neljap/reedel ja koju viiakse pmt kätte. Väga mugav. tagasi saab sama teed saata ja hind on ka 2,50 kg eest aga eurodes siis
 
Shotlasele 24. november 2012, kl 21.38
Olen vaga huvitatud. Plaun kirjuta tapsemalt mis firma kaudu saata ja kuidas sda leida.Oleksin vaga tanulik.
 
Shotlane 25. november 2012, kl 19.46
web site on siin:
www.dostavka.co.uk
Sealt saab kontakt telefoni ka. Kui läheduses pole nende nn. ametlikku vastuvõtu punkti, siis ma tean et nad võtavad kokkuleppel ka mujalt peale aga siis lisandub vist mingi lisatasu(kuulduste järgi mitte üle mõistuse suur). Telefonis saab rääkida nii inglise kui vene keeles.
 
olen mõelnud 02. detsember 2012, kl 11.35
No ma tahtsin osta kasuka USA ebayst Eestisse , aga tollimaksud USA ja EU vahel ikka röögatud.Samas , kui keegi USA-st koju naasev oleks selle lihtsalt selga pannud ,oleks saanud tollimaksuta Eestisse tuua.Keegi poleks tolli nõudnud inimese seljas olevatelt üleriietelt.
 
Kakk 20. jaanuar 2013, kl 00.47
Joulud on kyll ymber juba, aga kaugel need jargmisedki enam on ... :-)) Yks soovitus oleks veel - ostke kingitused internetipoodidest, mis saadavad pakke ka EU riikidesse, kaasaarvatult siis ka Eestisse. Saab vagagi odavalt. Ja kui tellite samast kohast mitu kingitust/asja ja yletate teatud summa(naiteks £50), siis saadavad nad paki tasuta kohale. Saatsin jouludeks kogu kingitustekoorma tasuta oe juurde ja tema siis pakkis need jouluteemalistesse paberitesse ja pistis jouluvana kingikotti. Omalt poolt saatsin maksikirjaga nimelised joulukaardid, mis ode siis kingitustele juurde lisas. Kogu kraam joudis yhes tykis ilusti kohale 7 paevaga. Maksikiri joudis kohale kiiremini.
Raha enam jouludeks ei saada, sest olen kogenud kingisaajate roomu ja sydamest tulevat tanu, mis on imearmas. Ei ole saatnud igasugust jama, vaid ikka hoolikalt otsinud ja valinud asju, mida kinkida.
 
Patrick Chan 18. juuni 2014, kl 04.05
Am Patrick Chan, tegevdirektor Hang Seng Bank Hong Kong. Vajan abi edastamisel $ 35.5M usd.Contact mind e-posti teel: patchan037@gmail.com üksikasju.
 
rain 05. juuli 2014, kl 00.51
vean kauppa eesti soome vahet. kui kellegil soovi siis andke teada hind kokkuleppel
 
Kaspar Lemmo Palgi-Unt 04. august 2017, kl 14.30
Leidsin huvitava hindade võrddluse tabeli: http://profitelgid.ee/pakivedu
 
Kaspar L. Palgi 12. mai 2023, kl 23.32
Uus aadress: https://pvcfactory.ee/pakivedu
 
Kaspar Palgi 12. mai 2023, kl 23.33
<a href="https://pvcfactory.ee/pakivedu">https://pvcfactory.ee/pakivedu</a>
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!