Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
Soome keele koolitused Soomes
 
Mõtiskleja 19. veebruar 2013, kl 00.10
Tean, et Soomes pakutakse keelt mitte oskavatele töötutele keeleõpet ja kui õigesti olen aru saanud, siis veel makstakse pealegi õppimise eest. Usun, et paljud Soomes elavad eestlasedki on seda võimalust kasutanud, kuid minul endal ühtegi säärast tuttavat pole, kellelt muljeid kuulda. Mind tõesti huvitab, kuidas see õpe siis välja näeb? Minu kujutluses on õpperühmad suured ja kirjud, kas seal annabki keelt omandada ja kui, siis kui suurel määral? Milline üks õppetund välja näeb, kas õpetaja loeb ette ja õpilased kordavad järgi või loevad kõik ükshaaval või on grupitööd või on hoopis palju iseseisvat kodust tööd? Kui keegi sellisel koolitusel osaleja viitsiks kogemusi ja muljeid jagada, oleks väga vahva.
 
Konkreetset teavet pole 19. veebruar 2013, kl 03.00
http://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?22,11055592

Eks ole, nagu igal pool mujalgi - oleneb õpetajast, oma tahtest, rühma tasemest. Kui ikka mingeid araablasi ja muud rahvast on, on õpe ka erinev. Kursused on ka kindlasti algajatele ja edasijõudnutele.

Ehk mõni värselt käinu räägib täpsemalt. Mina elan siin 15 aastat, siis jah maahanmuuttajat said kursusi, minul oli keel tulles selge ja käisin ainult tasulisel keeletunnistuse eksamil. Kahjuks minu työvoimatoimisto mind ei aidanud ei rahaliselt ega keeleeksami andmise koha leidmisel. Siis lihtsalt polnud nii palju eestlasi ja mina ei ela pealinnas ka.
 
Just käin 19. veebruar 2013, kl 11.17
..kursustel.Võtsin edasijõudnute kursused, olin eelnevalt ise kodus õppinud. Maksan ise 79€, see kogu kursuse hind. Kestab okt.-märtsi lõpp ja 1x nädalas. Õpetaja ja enamus kursusel olijaid on venelased. Ise peab kodus palju juurde õppima. Praegu on meil asendusõpetaja( ka venelane) eriti ei saa tema seletustest aru aga samas laseb ta hästi palju õpilastel rääkida, see jälle hea.
Ma olen kuulnud ka, et makstakse peale veel õppimisele. Minu maailmavaade on jälle selline, et kui ise trügin siia riiki, siis pean ise ja omadest vahenditest õppima selgeks ka keele. Imelik on küsida kohe tasuta teeneid kui ise pole veel midagi vastu andnud.(Mina olen siin olles kogu aeg tööl käinud ja makse maksnud).
 
nonii 20. veebruar 2013, kl 07.32
Keelekursused algasid jaanuaris, ise tead, kas on mõtet liituda poole kursuse pealt.Aga sügiseks võid vaadata küll sellelt lehelt omale kursuse. Ise käin eesti keele baasil algkursusel ja rahul. https://ilmonet.fi/ilmo/#HakutuloksetViewk&%5Dair=0%5Dvr=1%5Dalr=0%5Dkjp=t%5Dkjt=t%5Dhh=0&f&
 
Liisa 22. veebruar 2013, kl 16.18
Läksin TE-toimistoon kaudu keeltekursustele. Kõigepealt tuli teha tasemetest. (ei pea oskama, aga kui oskad saad kõrgemasse tasemesse) Seal on erinevast rahvusest inimesed, aga eestlastel on kergem keelt omandada.Kursused toimuvad igal tööpäeval (jaanuarist kuni augustini). Suvel kuu aega on paus. Ja see on tõsi, et selle eest saab ka raha. Nii et soovin edu kursuste leidmisel.
 
k 22. veebruar 2013, kl 16.54
küsimus viimasele kus linnas asud soomes? Millal su kursus algas?
 
Liisa 22. veebruar 2013, kl 18.02
Asun Helsingis ja kursus algas 22 jaan (suomi työelämän 2) ja ega sinna pole väga lihtne kohta saada.
 
k 22. veebruar 2013, kl 18.07
eriti ei kipu tänne,tosta maka o pitka, noin yli 300 km
 
2106. 23. veebruar 2013, kl 06.12
Minu kursus TE kaudu algab 7. märtsil Helsinkis. Kas kellelgi veel?
 
Ari 23. veebruar 2013, kl 09.38
Ei mina viitsi öppida.Saab ka ilma kursusteta.
 
:) 23. veebruar 2013, kl 13.41
http://www.finnishcourses.fi/fi

viimasele, tõesti saab, vaata eesti kanaleid, käi läbi ainult eestlasega ja keel hakkab ise külge :D selliseid näeb päris palju :(
 
teab keegi 23. veebruar 2013, kl 23.25
Kas Espoos on ka keelekursusi algajatele tulemas? Mõtlen just selliseid, mis oleksid hommikusel ajal ja näiteks nädalavahetusel. Pealelõunasel ajal kella ühest üheksani õhtul on mul tööaeg. Käin ise ka kursustel,kuid tasuta kursused on mitte kõige paremal tasemel.Raamatukogus on häirivaid tegureid ka palju. Õpetaja on soomlanna,väga meeldiv keeleõpetaja kogemustega daam,kuid ta ei oska sõnagi eesti keelt.Rühma saabub alatihti keegi juurde ja kasutegur on üsna väike. Aitäh kirjutajale,kes oskab infot anda.
 
Ari 24. veebruar 2013, kl 09.17
Hea näitaja kui öpetaja soomlanna.Mis siis oleks kui soome keele õpetaja oleks veel mingi somaal.
 
TE-toimiston 26. veebruar 2013, kl 08.30
Kas TE-toimiston on eesti keeli töötukassa? Milline üks tavapärane keelekoolituse tund TE- toimisto kaudu välja näeb?
 
vöin öpetada 26. veebruar 2013, kl 08.48
olen eland siin juba ligi 30aastat, keel suus,
kursused käidud, grammatika selge.
Kui vötta raamatukogust raamat,ja sama programmi järgi hakkangi öpetama.
öpilasi vöiks olla 1-3,
meil kodus. elan lääne Helsingis
kel huvi?
 
ewekas 26. veebruar 2013, kl 09.41
Kas sa öpilastele hindeid ka paned.Mina ei ole kunagi koolis kahte saanud,kuigi koolis käisin 40 aastat tagasi.
 
vöin öpetada 26. veebruar 2013, kl 11.15
Ei panda kuskil täiskasvanute koolitusel hindeid,
aga mina vöin hindeid anda ja nurka ka panna.
ja joonlauaga saad vastu näppe, kui mobiiliga mängid tunni ajal.
Mul söbrants öpetab työväenopistossa soome keelt, klassis 25öpilast,
möni saab isegi vöimaluse tunni ajal suu lahti teha.
septembris algavad uued kursused-kord nädalas.

tuli lihtsalt selline möte, et vöin kasulik olla,
 
asd 12. märts 2013, kl 20.23
Ise käin MAVA's ehk Maahanmuuttajate valmentava koulutus , ametialalselt siis õpime veel juuksur-kosmetoloog..SEe on tasuta, kela maksab..See oleneb muidugi sinu elamistingimustest jms, kela netilehel on olemas laskuri.
Kool on minuarust väga hea, õpetajad väga abivalmid ja seletavad hästi..Õpingud toimuvad siis soome keeles.Meil on üks raamat kust saab teha ülesandeid- selle ostsime ise aga õpetaja kaudu saime odavamalt ( 22euri). Kodutööd eriti palju pole, vahel antakse.Tunnid on erinevad, pole ainult soome keel vaid mul on ka matematiikka, fysiologia, mikrobiologia jms aga see on sellep. kuna ma olen ametiselkoolitusel. Minu meelest peaks olema ka tavalist MAVA , et siis õpid ainult soome keelt. Neid mava-ryhmäsi leiab erinevatelt koolide lehtedelt ( Omnia, Stadin, Varia) jms.Koolitus on mind keeleliselt väga palju aidanud! :)
 
Kela 13. märts 2013, kl 08.56
Võõra rahva raha eest ikka surmani,mine tööle parem!
 
küsimus asd-le 13. märts 2013, kl 10.03
Kas Te- toimisto kaudu saab ka minna ametialastele kursustele näiteks laitoshuoltajaks või lähihoitajaks õppima või on see ainult MAVA kaudu (ei tea mis see on õhtul uurin). Ise käin praegu soome keele kursustel.
 
asd 13. märts 2013, kl 13.07
http://www.mol.fi/koulutukset/ .. Peaks ikka saama.Mava ongi sellesmõttes hea, et kui sul pole soome keel veel täitsa suus siis see rühm aitab hästi palju. Varia koolis ( mis asub Vantaal) on maahanmuuttajate lähihoitaja rühm, mis sisaldab ka soome keele õpinguid. http://www.vantaa.fi/fi/opetus_ja_kasvatus/aikuiskoulutus/vantaan_ammattiopisto_varia/ammattiopintoihin_valmistava_koulutus/maahanmuuttajien_valmistava_koulutus/prime102.aspx
 
asd 13. märts 2013, kl 13.10
asd Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> http://www.mol.fi/koulutukset/ .. Peaks ikka saam
> a.Mava ongi sellesmõttes hea, et kui sul pole soom
> e keel veel täitsa suus siis see rühm aitab hästi
> palju. Varia koolis ( mis asub Vantaal) on maahanm
> uuttajate lähihoitaja rühm, mis sisaldab ka soome
> keele õpinguid. http://www.vantaa.fi/fi/opetus_ja_
> kasvatus/aikuiskoulutus/vantaan_ammattiopisto_vari
> a/ammattiopintoihin_valmistava_koulutus/maahanmuut
> tajien_valmistava_koulutus/prime102.aspx
Te-toimisto jah soovitab sulle igasuguseid koolitusi või kursuseid ;)
 
Ritsikas 16. märts 2013, kl 11.09
asd kas viitsid mulle oma meili aadressi saata, oleks möned küsimused, tänud ette.Riina
 
Jukka 16. märts 2013, kl 16.40
Ritsikas,kas sina elad selle Arvoga?
 
Ritsikas 16. märts 2013, kl 23.28
Mine ela ise oma Arvoga. Riina.
 
Jukka 17. märts 2013, kl 09.21
Mina ei taha Arvo.Mina sina tahan,Riina.
 
asd 19. märts 2013, kl 18.20
Ritsikas, kirjutasin Teile! :)
 
soomest 22. märts 2013, kl 17.20
Mina käisin omal ajal Edupoli kaudu aga see kka riigipoolne kursus...enne kursusele pääsemist käisin vestlusel ja sain kohe edasijõudnute kiirkeele rühma...mis kestis ainult kuu! sellega küll grammatikat selgeks ei saa aga ise võib ka õpida...len Tallinnast ja kogu elu soome tv-d vaadanud...ex sealt sõnad selged ...ja ka avatud olek aitab...suhtlemise kaudu õpib kiiresti,mul pere soomlased! ;)
 
sirts 04. aprill 2013, kl 20.43
mind nyyd huvitab, et kes te siin käite soome keele kursustel. osad teist maksavad ise ja osad käivad te- kaudu. kas teil on koigil soome henkilötunnus olemas? te-ei voimaldanud mulle kursuseid just sellepärast, et mul pole henkilötunnust. kuidas teil need asjad on sujunud?
 
... 04. aprill 2013, kl 21.07
kuidas sa yleyldse saad töötada ilma henkilö-ta. no pangas seda vaja, veros vaja. korteri yyrimisel.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!