Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
Soomes abielu registreerimine
 
meri 27. juuni 2013, kl 16.01
Kes teab, kes on teinud? Mis vaja täita, teha, maksta? Varem ei ole abielus olnud ja ametlikult Soomes elukoht.
 
muri 27. juuni 2013, kl 16.27
mismoodi sa selle sinisilmse välismamehe leidsid?
 
meri 27. juuni 2013, kl 16.44
me oleme mõlemad eestlased
 
annan lingi: 27. juuni 2013, kl 18.43
http://www.maistraatti.fi/fi/Palvelut/vihkiminen_ja_parisuhteen_rekisterointi/parisuhteen_rekisterointi1/

Keeleoskus teil ilmselt on olemas, maistraadist leiad vajaliku teabe.
Palju õnne teile!
 
meri 27. juuni 2013, kl 19.52
Tänan aga kas Eesti saatkonnast vms tuleks enne võtta tõend, et me ei ole eelnevalt abielus olnud vms?
Kas kõik Maistraadid tegelevad sellega? Mind huvitab eelkõige Vantaa. Kui kaua ette peaks seda registreerimist planeerima, kas on järjekorrad? Kulutused? Toetused?
 
merile 28. juuni 2013, kl 06.14
andsin lingi, miks ei lugenud seda? Seal ju ilusasti kirjas, mismoodi asjad käivad, ka välismaalaste abielu sõlmimise kohta (et mis dokumendid peavad olema jne.). Miks ei viitsita lugeda, vaid oodatakse põhjalikke näpunäiteid? Maistraadi lehel ka hinnakiri üleval.

Kui sind huvitab asjaajamine Vantaal, siis ehk oleks kõige õigem sealses maistraadis käia ja kohapeal kogu asi selgeks saada, mina elan küll Soomes, aga mitte pealinna piirkonnas, ja ei oska rohkemat lisada. Ikka ise pead omi asju korraldama.

Ja mis toetustest küsid? Egas keegi teie abiellumist nüüd rahaliselt kompenseerima ei hakka, krt!, kas tõesti ainult mingite TOETUSTE pärast siia Soome trügitaksegi?!
 
meri kirjutab vastuse närvihaigele 28. juuni 2013, kl 08.57
Rahune maha! Tekkisid küsimused, ei saanud täpselt aru kõigest. Kuskil teises foorumis oli kirjas, et saab abielutoetuse. Natuke uskumatu jah aga siin ennegi makstud usukumatute asjade eest toetusi. Kui mainid sõna toetus siis tuleb kohe sõim, et ainult toetuste pärast siia tuldud. Ei tuldud toetuste pärast aga ega ära ka ei ütle kui antakse eks. Valdav enamus paarid elavad Soomes salaja koos, mängivad üksikemasid, et saada suuremaid toetusi. Meie pere seda ei tee ja oleme otsustanud ametlikult registreerida oma suhte.
Vaata, et sa ise ühtegi toetust vastu ei võta!
 
heb 28. juuni 2013, kl 09.06
Abielutoetus..... Midagi nii naljakat pole kyll tykk aega kuulnud :) Inimesed lähevad oma toetustega lolliks....

Millest täpsemalt sa aru ei saanud? Naimisiin.fi on kah hea leht, sealt leiab palju infi.

S. aastal 2001 Soomes ilma toetuseta abiellunud ;)
 
heb lisab 28. juuni 2013, kl 09.58
Lisan veel, et sul on huvitav tutvusringkond, kui valdav osa paaridest elab salaja koos ja petab riigilt toetusi välja! Ise olen Soomes elanud pea 15aastat ja kuigi tutvusring on suur ja lai, ei tunne ma yhtegi paari, kes niimoodi teeks.... Tean yhte kahe lapse yksikema, kes saab eluasemetoetust.
 
meri 28. juuni 2013, kl 12.47
Ise lähed lolliks kui kuuled sõna toetus! Järelikult siis keegi ajas udu selles foorumis: http://www.perekool.ee/index.php?id=43743&class=forum_schnell&action=view_post&post=8083585
 
meri 28. juuni 2013, kl 12.52
Ega ma loodagi enam vastuseid siia teemasse. Tundub, et siin rohkem elatakse viha välja üksteise peale. Ju ma saan ise ka hakkama. Kunagi mäletan, et foorumist sai kiirelt vastused ja muud nõuanded aga seekord on midagi viga inimestel. Vinguvad, sõimavad ja virisevad. Mis teil viga ometi on? Täiskuu või milles asi?
 
no aga need 28. juuni 2013, kl 12.58
ju tüüpilised eestlased, kes uurivad Eesti FOORUMITEST, kuskohalt ja kui palju kõikvõimalikke toetusi Soomes taotleda saab!

Muideks, ma andsin sulle lingi, kuskohalt saad KÕIGE ADEKVAATSEMA vastuse,et mitte mingites foorumites kokkuluuletatud jutu põhjal oma asjaajamisi alustada.

Ja ei ole ma mingi närvihaige, lihtsalt soovisid siit infot...Ja abiellumine ei ole sunduslik üritus, ikka omaenese "lõbu" - väljaminek, mida mu teada ikka riiklikul tasandil ei hüvitata (vähemasti siis välismaalastele).

Ja kui sa ikka keelt nii palju ei valda, et lihtlabasest tekstist aru saada, siis jääb arusaamatuks, mida sa üldse Soomes teed või kuidas keelebarjäärist läbi murrad.

Palju õnne veelkord!
 
heb 28. juuni 2013, kl 13.01
Päris köike ei tasu uurida, mida keegi kuskil foorumis kokku seletab.... Abiellumine on täitsä oma rahakoti peal teostatav yritys :)

Kui maistraadis abiellute ja ns virka-aikana (ehk siis sel ajal kui maistraat lahti on), on ise registreerimine tasuta. Kui aga tahate mingil muul ajal vöi kuskil mujal, siis maksab registreerimine 200e.

Ise abiellusin soomlasega ja meil need dokumendid ajas korda maistraat (selle loa, et vöime abielluda). Kui te olete mölemad eestlased, siis peate minu tedmiste järgi ajama need paberid endale saatkonnast. Kui need olema, siis maistraadis aeg kirja, registreerite ära ja peale seda tasub oma abielu kanda ka eesti rahvastiku registrisse (pärandi jne asjade pärast).

Täpset ja eestikeelset infot tahad, siis pöördu saatkonna poole, nemad aitavad kindlasti.
 
ss 05. juuli 2013, kl 19.35
Sünnidokument ja takistamatuse tõend saatkonnast. edasi uuri soome asutusest, millal ja kui ruttu saab.
 
Abiellumine Soomes 27. juuni 2018, kl 19.24
Eesti võlgnikud olge ettevaatlikud Soomes abiellumisega...võlad tulevad sellega Soome järgi. Siis teate. Ja kui teie huvitab kuidas..siis lihtsalt..Soome riik nõuab abiellumisel Eestist paberit selle kohta et ..et kas olete bielust..või on lapsi..jne....siis Eesti küsis kavalalt Soome hengelötunnuse ja aadressi...ja siis ongi...saad selle paberi ja lähed soome ja teine pool paber mis Eesti perekonna seisu ametisse jäi..suundub otse kohtu täituritele sinu Soome isikukoodi ja aadressiga ;)..ja kui teil võlad on lapse sünnitate ja lähete Eesti arvele panema..ja te sinna jälle oma soome andmed annate..tulevad jälle järgi...kõilke head ja uusi tarkusi teile
 
chj 16. jaanuar 2019, kl 20.27
Kuidas saab nii vilets kirjaoskus ühel eestlasel olla? Nagu oleks ainult kolm klassi lõpetanud.

Eesti ja Soome vahetavad oma registrite andmeid automaatselt. Nii et sinu aadress on nii või teisiti teada.

Võlad tuleb ära maksta ja punkt. Võlg on võõra oma ja sina raiskasid võõrast raha. Võta vastutus, mitte ära sussutada ja hoiata nagu oleks see normaalne käitumine.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!