Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
Soomes: Töötuna koduhoiutugi (kui koduhoidontuki lõppeb, seoses lapse lasteaeda panekuga, kas siis tööturaha tõuseb)?
 
Svea 30. jaanuar 2015, kl 14.50
Olen Soomes töötuna arvel ning kasvatan kodus 2 aastast last. Hetkel saan Koduhoidontuke 465 euri ning töötuabiraha ligi 250 euri. Kuna nüüd pakuti keelekoolitust, siis tuleb laps lasteaeda panna. Sellest ka nüüd mure...Kuna lapse lasteaeda panekuga kaob see kodinhoito tugi, siis kas minu tööturaha tõuseb? Ning kuna koolitus on ligi 60km eemal, siis kas kela hüvitab autosõidu (ja kui hüvitab, siis kas pean enne seda tegema kusagile mingi avalduse või hoidma tsekke alles)?
 
vastus sulle 30. jaanuar 2015, kl 15.39
Mine oma KELA-sse sealt saad köik vastused ja nagunii KELAlt laekuvad sulle kõik maksud.
 
meh 02. veebruar 2015, kl 08.29
Enam-vähem sama raha saad, kuna kh-tuoetus vöetakse hetkel suu tööturahast maha (samale inimesele ei maksta samaaegselt tööturaha ja kh-toetust). Lisaks tuleb muidugi lasteaia maks.

Miks Kela peaks hyvitama autosöidu?
 
sveale 02. veebruar 2015, kl 11.12
Kõik vastused saad oma kelast, kuhu ka esitad taotlused ja nemad annavad sulle ka nõu ja maksavad raha. ära kuula neid eestlaste soovitusi- nemad sulle raha ei maksa, vaid maksab soome kela.
 
... 04. veebruar 2015, kl 19.33
autosõidu saad tuludeklari pista.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!