Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
emännän avain kadonnut! :( (SATO´n asunto)
 
kellelgi kogemusi võtme kaotamisega Soomes? 23. juuli 2015, kl 13.05
Tere!

Kadunud võtme puhul on üürilepingus märgitud, et tuleb tasuda 300 eurot lukuvahetuse- ja uue võtme tegemise tasu. Olen hiljuti jäänud töötuks ja otsustanud Eestisse naasta (kolimisel tuleb kõik võtmed üürileandjale tagastada) ja mul tõesti ei ole sellist summat välja käia. Mul on ka kodukindlustus (IF laaja vakuutus), kuid tean, et seal on teatud nüansid, millal uue võtme tegu korvatakse ning millal mitte (a´la kui on varastatud, siis vist korvatakse, kui aga kaotatud, siis vist mitte? Kui kellelgi on kogemust kadunud võtme ja kindlustusega, siis PALUN kirjuta kuidas asi lahenes). Kas siin leidub keegi minust targem, kes hüva nõu oskab anda, millise nurga alt oma murele lähenema peaksin?

Tänan!
 
selgeltnägija 23. juuli 2015, kl 13.41
Mul läheb natukene aega, kuni sinu kindlustuslepingu tekst silme ette tuleb.
 
did_219730 23. juuli 2015, kl 13.58
aga järsku varastatigi???
 
Teemaalgataja 23. juuli 2015, kl 14.20
Ei soovi selgeltnägijate abi- soovin abi inimestelt, kellel on analoogne kogemus. Kahjuks ei loe kindlustuslepingust sõnasõnalt välja, millistel puhkudel võtmetegu hüvitatakse/ toetatakse ja sel põhjusel ei ole ma kindlustusseltsiga veel ka ühendust võtnud, kuna kardan midagi valesti öelda ja oma zansid nullida :(
Teisele postitajale: ma kahtlen, et minu võti varastati. Aga varguse puhul peaks esimene samm politsei olema.
 
teemaalgatajale 23. juuli 2015, kl 15.16
Rumalale eestlasele võib lepingusse kirja panna ka sama rumalad summad a la uue võtme tasu 1300 eurot, kuna võti on üle lastud kullavärviga.


http://www.lukitusturva.fi/tuotteet.php

Kes sul keelab teha uus võti oma rahade eest?
 
... 23. juuli 2015, kl 18.45
Ei saa ise teha uut võtit. Peab olema luku kood, et võti teha.
 
Soome sepp 23. juuli 2015, kl 20.28
Palju neid võtmeid siis oli? Pista mingi suvaline võti punti. Ega üürileandja, loll, neid kõike proovima hakka.
Muide, Eestis saab küll võtmeid järgi teha, ilma mingi koodikaardita. Aga see läheb sulle lisaks sõidupiletid maksma.
 
Teemaautor 24. juuli 2015, kl 11.40
Olen juba käinud ka lukumeistritelt asja uurimas- see on mingi peen võti, mille jaoks on vaja spets toorikut, mis aga on patendiga kaitstud vms (vabandust, naisterahvana ei tea neid spetsiifilisi väljendeid, aga loodetavasti suutsin arusaadavalt väljenduda).
Suvalist võtit ei luba südametunnistus võtmekimpu panna (+ olen üsna kindel, et see pettus tuleks üsna kiiresti ilmsiks kui uutel üürilistel usteavamisega probleeme tekiks. Minu andmed on kenasti üürileandjal olemas, niiet olen kindel, et üsna pea saaksin ebameeldiva telefonikõne ja häbi veel pealekauba).
Aitäh kaasamõtlejatele, kuid tundub, et ei pääse sellest 320 eurosest väljaminekust. Süüdistada pole kedagi peale iseenda :)
 
pekka 24. juuli 2015, kl 15.17
ära halise, mine oma majavalitsusse ja telli uus võti. tahavad omaniku kinnitust, selle võib omanik ka meilitsi saata. maksab ca 30€ ja võtme saab paari päevaga kätte. omanikule ütle, et rahakott virutati ära ja võti oli seal sees. politseisse ei saanud minna töö tõttu.
 
Soome sepp 24. juuli 2015, kl 20.53
Einoh, teema autor lihtsalt nõrk ja raha on tal ülearu. Kuigi algselt väitis, et töötu.
Kui uued üürnikud võtmekimbuga hätta jäävad, sõimavad nad ju üürileandjat mitte sind. Kui võtmed üürileandjale üle andsid on edasine juba tema mure. Kui helistab, ütle, et sinu käes keerasid kõik need võtmed. Soovita põdral vähem juua ja selliseid 300 euroseid trahve lepingusse rohkem mitte kirjutada.

Mingi imetooriku jutt võib samamoodi soome häma olla. Mulle tegi eesti võtmesepp lõdva randme ja 40 eur eest autovõtme, mida esinduse väitel ainult koos süüteluku ja 1000+ eur eest osta saab.
 
taevasikk 26. juuli 2015, kl 07.48
Mul kaotasid endised yrnikul yhe vötme, kolmest. Pidigi vahetama luku välja, ja see maksis 280e. Nemad (eelmised yyrilised) maksid, kui oleks lihtsalt käega löönud, siis oleksin pidanud mina ise maksma, sel hetkel, kui siit korterist välja kolin. Ma elan linnakoteris ja töesti, see luku ymbersättimine maksab palju. Tuli siis arve koju.
 
Ehk? 26. juuli 2015, kl 12.55
kellelgi kogemusi võtme kaotamisega Soomes? Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Tere!

Ütle, et võtmekimp kukkus järve paadist.
 
hehehh 28. juuli 2015, kl 11.15
või kanalisatsiooni
 
Zxzzz 28. juuli 2015, kl 14.12
No kindlustuses on kah sees omavastuu, mingi 150,- ma arvan+ paar kuud paberitega jamamine, vahepeal pead ikka oma rahadega lukud vahetama, alati on nende peavõtmete valmistamine ja lukkude vahetamine kallis värk, Eestis vist ei ole ja vargadki käivad oma võtmetega sisse/välja
 
ddd 29. juuli 2015, kl 16.37
ei pea mingit lukku vahetama, uus võti on vaja saada.
 
juku 11. august 2015, kl 15.59
No see patendi kaitse kadus juba märtsis 2015 ära ju! Ma olen küll vötmeid juurde teinud, mida veel eelmine aasta teha ei saanud.
 
Soomest 18. august 2015, kl 20.04
Igalpool saab Soomes võtmeid teha juurde. Oleme teinud ise Tammisto citymarketis maksis vist 33 euri. Enam ei ole keeldu, et ei saa ise teha.
 
Heheh 18. august 2015, kl 23.13
Jajah, Eestis ei ole need turvavõtmed eriti levinud ja siis ongi inimestel raske aru saada, et miks ei lase kuskil Prisma kõrval putkas uut võtit teha.
Mina elan Saksamaal ja meil on sama asi - on teatavad toorikud, millest ei tehta muidu kui omaniku loaga koopiaid. Ma olen kusjuures proovinud isegi Eestis sellest võtmest koopia teha, aga kõigis võtmemeisterdamisputkades öeldi ei. Neil pole lihtsalt selliseid toorikud. Töömehed vahtisid kui ilmaimet, et kust te sihukese võtme saite.
Kusjuures siin on nii peenelt korraldatud, et majaomanikul on leping neid lukke paigaldava firmaga. Kui üürnik ukse taha jääb, siis saab ise sinna helistada, neil on olemas vastavad koodid ja info, saadavad töömehe, kes teab, millise ukse ja lukuga täpselt tegemist. Meie naaber kaotas oma võtme ära, aga kuna ta oli ka ukse lukku keeranud, mitte lihtsalt kinni tõmmanud, siis tuli lukusüdamik välja puurida ja see mats maksis talle 100 eurot.
Ma soovitan uurida, teemaalgataja, äkki on teil ka mingi lukufirma, mis neid spetslukke paigaldab ja hooldab. Kui seal kaubale saad, siis äkki ühe uue võtme väljastamine on odavam kui terve komplekti väljavahetamine.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!