Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
Portugal
 
unistaja 31. oktoober 2015, kl 06.53
Kas keegi on ennast sisseseadnud Portugali? Jagage kogemust, head - halvad küljed, môned nipid. Tahaks sooja, päikest ja lainete müra kuulda.
 
kets 31. oktoober 2015, kl 11.20
talvel on külm, tuuline. Kuna majad soojustamata ning hõredate akende/ustega, siis peab kõvasti elektriga juurde kütma aga elekter on kallis. Tõsi, päikest jätkub.
 
Siin 31. oktoober 2015, kl 11.30
Unistaja,otsi odav lennupilet ja lenda siia. Täna on sooja21 päeval ja 16 öösel.pisut vihma.
Hetkel saab elupinda kevadsuveks üürida odavamalt,mida kauem oled,seda sooodsam. Tule ja vaata ringi,siis sõida Põhjamaale
 
unistaja 31. oktoober 2015, kl 19.52
Aitäh vastuste eest. Muidugi,infot saab ka netist otsida, aga kuna olete juba kohaliku staatuses, siis mis kohad on head,huvitavad elamiseks, kuidas on arstiabiga? Ühesônaga huvitab kôik.
 
Lisboeta 04. november 2015, kl 14.12
Mina elan Portugalis.
Ma ei saa vastata kysimusele, kus on huvitav elada. Igal inimesel on omad huvid, ja need ei pruugi kattuda.
Artiabiga on nagu igal pool mujal.
 
dreamer 04. november 2015, kl 18.09
Foorum on môtete avaldamiseks. Môtlesin, et oma maa inimestega on midagi ühist vaadetes, arvamustes ühe maa suhtes ja seepärast esitasingi küsimuse eestikeelses foorumis, aga vôta näpust - sürpriisile pole tarvis loota! Läksingi siis vôôrkeelte foorumitesse ja sain sealt infot kuhjaga. Tänu, kes vôtsid vaevaks lugeda. Veendusin veelkord, et ainult Soome on välismaa.
 
to dreamer 04. november 2015, kl 23.24
No ära nüüd ärtust ka sedasi solvu. Inimene on oma olemuselt mugav ja mida vanem, seda mugavam. Ja siin tuleb mängu omandatud keeleoskus. Vanemal põlvkonnal on kergem minna Soome, sest osatakse keelt. Hispaanias ja Portugalis aga pead sa oskama kohalikku keelt. Ja seda enamus meist teatud vanuses enam juurde ei õpi. Olgu kliima nii hea, kui tahes. Samuti on Soome selline riik, kus vanemas eas millegi tõsise juhtumises kannab sinu eest normaalselt hoolt. Ei usu, et see Portugalis sama roosiline on. Kaugemad maad on noortele, kel on aega avastada maid ja rahvaid, vanemad kodanikud tahavad aga juba turvalsemat elamist. Ise ka läheks Portugali, aga ma olen selleks arvatavalt liiga vana ja nende keelt ei omanda. Ilma selleta aga on minu arust kohatu elada riigis, mille keelt sa ei valda.
 
Viimasele 04. november 2015, kl 23.38
Palun, kas sa ütleksid, mis vanusest algab see vanus, kus enam uusi teadmisi juurde ei õpi? Kuulaks kohe huviga.
 
Ww 15. november 2015, kl 19.45
Ma räägin hispaaniat ja itaaliat, aga portugal on raisk raske, õnneks nad saavad aru kui eelnevaid keeli pursin.
 
Lisboeta 26. november 2015, kl 22.24
to dreamerile:
Mina olengi "vanem inimene".

Teemaalgatajale: vabandan oma eelmise postitus epärast ja vastan, miks mina siin olen (mis peaks olema järelikult meie kui rahvuskaaslaste ühine huvi) - ma olen ihtüoloog ja teen siin oma tööd.
 
rändurinna 27. november 2015, kl 11.00
unistaja ilmselt unistama jääbki kui unistused nii laialivalguvad on. hea ja huvitav on tõenäoliselt terve Portugal, vähemalt ränduri jaoks. pikema elutsemise puhul hakkavad juba konkreetse isiku eelistused ja eeldused rolli mängima...
endal kogemus selle aasta augustikuisest Portugalist. peab ütlema, et oli külmem kui Eestis ja nii mõnigi asi hakkas suht kiirelt närvidele käima. ei osanud oodata, et augusti alguses ookeani ääres nii külm ja tuuline, et jope ja salliga üle poole tunni seal vastu ei pidanud. isegi surfarid korjasid oma kompsud kokku ja panid ajama. samal ajal mõnetunnise autosõidu kaugusel Sevillas vaevles rahvas üle 40-kraadise pikema kuumalaine käes.
seega ei saa isegi suvel sooja ja päikse suhtes kindlapeale välja minna. eriti kui tahad lainete müra kuulata. sisemaal kindlasti tunduvalt soojem.
kunagi sai sealsamas Portugali piiri ääres Vigos end korralikult ära külmetatud- juulikuus 13 kraadi sooja ja ebameeldiv külm tuul. ookeani tujud on heitlikud.
kui see pisiasi välja arvata, siis on Portugal otsast otsani avastamist vääriv.
aga sisse seaksin end pigem Lõuna-Hispaanias või mõnel Vahemere saarel. keelega lihtsam ja kliima ka talvel sõbralikum, kuigi niiskust ja jahedust esineb kütteta majades sealgi. õnneks päikesepaistest puudus ei ole.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!