Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
Eestlased Soomes ja kiusamine tööl
 
Huvitav 09. juuni 2016, kl 22.14
Tere.

Siin eesppol on teema, millest saab selgelt välja lugeda, et eestlast kiusatakse tööl. Mind hakkas huvitama, kui palju on Soomes töötavad eestlased üldse sellise asjaga tööl kokku puutunud? Rääkige oma kogemusi ja kuidas olete olukorra lahendanud. Kas teie arvates soomlased kiusavad just eestlasi või on nad ka omavahel kiuslikud? Ise olen 6 aastat Soomes elanud ja tööl olnud ja pole sellist asja kogenud. Kuid just viimasel ajal kuulen järjest rohkem selliseid lugusid.
 
kuski 10. juuni 2016, kl 07.03
Sellise kogemuse sain ka mina. See juhtus ühes Helsingi firmas kus olin autojuhina ametis. Alguses sujus kõik hästi aga kui tegin suu lahti tööliste tööohutuse teemal, ning loobusin sõitu minema autoga millel ei toiminud soojendus aga külma oli -20, siis hakati andma vähem tööd. Kuna töötunde jäi järjest vähemaks, kukkus ka teenitud tasu, mõne aja möödudes lahkusin sealt omal soovil.
 
kiusavad ja on ka omavahel kiuslikud 10. juuni 2016, kl 08.25
need soomlased ning käivad ülemustele üksteise peale kaebamas
 
rabinovitsh 10. juuni 2016, kl 20.05
ei kiusa siin kedagi keegi. jutt või asi...
 
Angela 12. juuni 2016, kl 17.01
Ei kiusa siin mind keegi aga kui tööle saadetakse siis millegipärast ikka raskemad või sitemad kohad.Olen koristaja aga tegelikult olen sellega harjunud. Soome mutid on sageli haiged ja tegelikult on ka see hea. Vahel olen kuulnud, et selja taga kaagutavad, et saame kunagi Soome pensioni jne.
 
Jaa... 18. juuli 2016, kl 21.24
kiusavad küll, aga õnneks ainult teine teist. Minu töökohas läks asi nii hulluks, et asjast tehti ametlik kaebus. Kambaga kiusasid ühte naist. Pärast probleem lahenes ja kõik käisid ringi kui peksa saanud koerad. Riiu süü oli kadedus.
 
Finfinfin 31. juuli 2016, kl 17.42
ma Soomes 90-date algusest ja kontoritöid teinud, kus ikka väga suured kanakarjad koos, aga point on, et riietus ei või olla väga shikk, mingi LV kotti tööle kaasa ei võta ja kui on kallimat sorti auto, siis jäta kuhugi nurga taha, kui keegi midagi nähvab paned kohe asja paikka ega ole vait, tean millest räägin, aga teadagi koristajate imeline maailm on ehk midagi muud
 
Jaa... 02. august 2016, kl 13.38
Koristajate imeline maailm? Ise ma koristaja pole ja ei saa ka aru mis see amet üldse teemasse puutub.
 
turske 05. august 2016, kl 14.17
ei kiusa siin keegi, ise olen küll vahel kiusanud, aga hiljem vabandust palunud...
 
Tspok 05. august 2016, kl 15.47
mina kokana olen tihtipeale puutunud kokku sönaga "ripeys". ehks siis tööd peab tegema jooksuga. kord toodi kohale isegi "näidisduracell" kelle abil omanik yritas tõestada kui palju peidetud reserve minus on , tegemaks toda ja seda ja siis veel seda. minu vastuse peale - sprinterid ei tee ka iga päev rekordeid vaid trenni selleks et ühel teatud hetkel keskenduda rekordi tegemiseks.nimetasin seda "sählämiseksi".
 
Nii ja naa 15. august 2016, kl 15.04
kiusavad ja on ka omavahel kiuslikud Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> need soomlased ning käivad ülemustele üksteise pe
> ale kaebamas

Selle taga võib olla ka hirm oma töökohast ilma jääda. Paljud on lühiajaliste lepingutega ja tahavad silma paista, et just TEMA on see õige töötegija.

Eks kõik oleneb inimesest, tuleb leida see kuldne kesktee, kõigiga sõbralik olla, samas ka mitte mingi lammas, kellele vanemad olijad hakkavad ebameeldivamat tööd kaela määrima.
Enda eest peab seisma.

Seda eriti ei armastata, kui nende sisseseatud töörütmi kipud kritiseerima või midagi paremaks muutma.

Eespool mainitud maitsekat riietust ja kallimat autot normaalses töökollektiivis küll halvaks näitajaks ei peeta.
 
Ülla-ülla 23. august 2016, kl 16.55
Mul küll sõbranna kurtis, et kui kleidiga tööle lähed, mitte pükste ja lohmaka särgiga nagu kõik kohalikud, oled kohe "huora".
Kontsakingadest rääkimata.
 
vana lugu 24. august 2016, kl 21.18
eestlannad juba ammu kohalike silmis on huorad kui näevad kenad välja. Pead väljas käima kas dressides või öösärgis, siis oled suomalainen tyttö.
 
emis 27. august 2016, kl 04.13
tõsi ta on, et t1blunne ei sallita ei siin- ega ka sealpool lahte
 
kult 27. august 2016, kl 20.05
ja emist armastatakse palavalt, nii kodu- kui välismaal :DDD
 
turske 30. august 2016, kl 16.43
kiusasin täna jälle töökaaslast, soomlast siis, nii piinlik on...
 
täiega kiusavad 16. november 2016, kl 14.37
kaebavad ülemustele ja susivad üksteisel seljataga, no pole ka imestada, sest sel ajal kui eestlaste veri sai sajandite jooksul teiste rahvastega segatud, istusid need oma onnides ja tegid omavahel sugu
 
Jajah 09. detsember 2016, kl 13.27
täiega kiusavad Kirjutas:
-------------------------------------------------------
>kaebavad ülemustele ja susivad üksteisel seljataga, no pole ka >imestada, sest sel ajal kui eestlaste veri sai sajandite jooksul teiste >rahvastega segatud, istusid need oma onnides ja tegid omavahel sugu.

Täpselt kümnesse, see on tõesti nii.
 
HeaTydruk 21. jaanuar 2017, kl 14.02
Appi mida ma siit loen:D Inimeste kogemused tõesti varieeruvad tohutult. Mina töötan aasta aega Helsingis koristajana, töökolletiivis kõik minu peale soomlased ja saan töökaaslastega ülimalt hästi läbi. Ei ole kellegil minu kui eestlased vastu mitte midagi, kui susimist on siis susitakse kelle kallal tahes, ka soomlased üksteise kallal. Mul on isegi üks parimaid sõbrannasid soomlane. Ja see, et keegi hakkas siin tööohutuse kohta kriitikat tegema oma töökohas ning tänu sellele hakati kiusama, see kindlasti on kõvasti kinni just konkreetses töökohas. Meil küll pannakse tööohutusele kõvasti rõhku ja selle arvelt ülemus mingeid alandusi ei tee ja kui kellegil on midagi öelda siis võib öelda, ei hakata kiusama. No kogemused kindlasti kinni töökohas.
 
HeaTydruk 21. jaanuar 2017, kl 14.17
vana lugu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> eestlannad juba ammu kohalike silmis on huorad kui
> näevad kenad välja. Pead väljas käima kas dressid
> es või öösärgis, siis oled suomalainen tyttö.


Ja veel tahtsin lisada selle kohta, et mul pooled töökaaslased käivad jumala stiilselt riides, paljud on kunstripsmed, ei ole sellised meikimata ja hoolitsemata maakad nagu stereotüüp väidab. Ja kui meil on olnud mingi firmapidu siis päris paljud on pannud selga kleidi ja mingi kontsasaapad. Kuigi ma arvasin ka alati enne, et soome naised ei löö ennast üldse ülesse ja on parajad kaltsakad, siis see arvamus on mul isegi natukene muutunud.
 
siil 23. jaanuar 2017, kl 12.54
Seda olen tähele pannud, et soomlased tihti haiguslehel ja probleeme pole, paar korda olen votnud haiguslehe ning kohe on tuldud ytlema, et liiga palju haiguslehti ja firmale pole see rentaabel.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!