Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
Eestlastest koristajad Soomes
 
Siivi 19. juuni 2016, kl 13.11
Tere.

6 aastat olen ise Soomes elanud ja kõik see aeg olen olnud koristaja. Oma erialale lihtsalt võimatu tööd leida. Esimesed 5 aastat olin lihtsalt tavalises Soome firmas koristaja, õppisin keelt ja soomlasi tundma. Nüüd olen aasta olnud tööl haiglas ja olen rohkem rahul. Koristan küll endiselt, aga praeguses kohas siiski ka mingi arenemisvõimalus ja rohkelt koolitus võimalusi. Palk ka natuke suurem. Rääkige ka teie enda kogemusi ja kas olete eluga rahul?
 
Siin foorumis 19. juuni 2016, kl 13.52
... väliseestlased ei käi enam - veendu ise, vaata kuupäevi ja teemasid.

Kui tahad vestelda, otsi mõni FB-rühm Eestlased Soomes, Eestlased sinu linnas või muu.

Soomes on iga töö hinnas, koristaja amet pole mingi häbiasi.
 
Siivi 19. juuni 2016, kl 14.14
Ei olegi häbiasi, pole nii arvanudki. Vabal ajal on lihtsalt igav. Vabandan, et siia kirjutasin.
 
bob 20. juuni 2016, kl 17.38
no mina soomes juba 9 aastat, palk on 30% suurem sellest aastast ja jätkuvalt erialatöö. töötuna olen olnud 6 nädalat selle aja jooksul ja üsna mõnus oli aega maha võtta, peab ütlema. töötu abiraha oli küll mõnevõrra väiksem, aga üürid/elamiskulud sai makstud ja isegi reisil ära käidud.
 
Tiiu 05. juuli 2016, kl 10.50
Koristaja töö ei ole häbiasi. Täna jumalat, et porod ise ei viitsi koristada ja meil eestlastel on tööd. Oleneb muidugi kus koristad, kas koolis või kodu koristus. Ise ei viitsi enam suurt tööd teha, mängin väikselt ja vaikselt invaliidi, selg valus, randmed valutavad ja haigusleht kulub vahel ikka ära.
 
Maaris 06. juuli 2016, kl 19.49
Mul vennanaine lükkab ka lappi, on olnud truu ühele firmale ja nüüd õpib samas firmas juhataja tööd. Tal on kõik objektid teada, inimeste veidrused, soovid jne. Tunneb kliente läbi ja lõhki. Püsivus viib sihile, ole sa arhitekt või koristaja.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!