Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
Hetkeelu Saksamaal
 
üks Saksamaa austaja 21. august 2016, kl 12.55
Kuidas küll hetkel elu Saksamaal.Süda kutsub lihtsalt sinna tagasi aga kas ajad sama head , kui 10 aastat tagasi?Oodatud just sealsete eestlaste kogemused.
 
jaa 21. august 2016, kl 17.04
parem ikka, kui siin Eestis.Siin on eestlaste magustoit teine eestlane.Seal oled rohkem väärt.
 
LKW 21. august 2016, kl 17.13
Enamus sõite on saksamaale. Nädalavahetustel saab mööda linnu kolatud ja peaaegu igas külas ja linnas on vähemalt üks pagulane. Lisaks on türklasi ja muid rahvusi väga palju igal pool. Arvatavasti on ka palgad mõningatel ametikohtadel langenud. Sveitsis üks laadija rääkis et tänu odavale tööjõule on tema palk viie aastaga langenud umbes 2000 sveitsi franki.
 
... 23. august 2016, kl 16.42
10 aasta taguse aja kohta ei oska öelda. Aga praegu on minu laps seal juba peaaegu aasta elanud ja väga meeldib. Ära ei kavatse ta sealt küll tulla.
 
Tiiu 31. august 2016, kl 15.16
Ega Soomes ka väga vilets ei ole. Juba saan liidult raha ja ega peab rohkem mõtlema, sest Soomes saab ka ilma tööta hakkama ja sissetulek on ikkagi kindlustatud.
 
ansiopäiväraha 03. september 2016, kl 14.48
Tiiu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Ega Soomes ka väga vilets ei ole. Juba saan liidul
> t raha ja ega peab rohkem mõtlema, sest Soomes saa
> b ka ilma tööta hakkama ja sissetulek on ikkagi ki
> ndlustatud.

Ansiopäiväraha on selle nimi, tööl käies saaksid ju rohkem, mille üle sa rõõmustad?

https://www.tyj.fi/fin/ansiopaivaraha/paivarahan_suuruus/paivarahataulukko/

Hea elu on sellele, kes Eestist äärmiselt viletsatest oludest tuleb, mõni on ka viletsa sissetulekuga rahul, saab ka üürikorteri maksmiseks sotsiaaltugesid. Siis tundub kõik taevamannana.

Katsu ikka mõni töö endale leida.
 
hahaa 07. september 2016, kl 10.30
Pagulaste jutt on ületähtsustatud. Neid on seal alati olnud ja niisama luusivaid pagulasi juurde pole eriti tulnud. 1 pagulane küla kohta nüüd küll midagi pole, eestlane oleks siis teine. Lihtsalt Eesti meediast võib järeldada, nagu oleks Saksamaal sõjaolukord, tegelikult on need ahistajad enamasti Prantsusmaa getodest pärit (kolonialismi pärand), Saksamaal on tunduvalt rohkem integreeritud
 
niimoodi 30. september 2016, kl 23.15
Youtube'st videosid vaadates jääb muidugi mulje, nagu pagulased muudkui ahistaks ja peksaks, aga samasuguseid videosid võib leida, kus valged kiusavad või peksavad oma ohvrit. Tegelikult on Saksamaal tunduvalt turvalisem, kui Eestis, õhtul pimedas võib üksi koju sõita, vähemalt Berliinis küll. Olen seal ise elanud ja sõpru on ka seal, mitte keegi ei saa pagulaste kartmisest aru. Rohkem muret tekitavad neonatsid, kes ahistavad suvalisi nahavärvi alusel, kuigi neidki on vähe ja turistipiirkondades nad ei tüüta. See, et ülikooli astuv eestlane pagulasi kardab, on isegi arusaadav, kui inimene pole kunagi suhelnud mittevalgetega. Siis jõllitataksegi silmad punnis peas ja mõeldakse, et hirmus ohtlik. Eks mõnes kohas võib ohtlik olla, aga nii on ju igal pool, suurema tõenäosusega saad Lasnamäel peksa ja Balti jaama juures vägistatakse. Üksikuid hulle leiab alati, aga vägivaldsed kambad on vähelevinud. Koos lonkivad mitte valgest rassist inimesed ei ole automaatselt vägivaldne kamp, nad lihtsalt juhtuvad sellest rassist olema.
 
teasada 23. oktoober 2016, kl 16.23
Sa ei jälgi siis saksa uudiseid. Vägistamisi, vargusi, ahistamisi on tohutult.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!