Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
Täitur saab su kätte?
 
Soome 22. märts 2017, kl 14.38
Kindlasti siin nii mitmedki kodanikud läinud välismaale tööle just selleks, et kohtutäituritest eemale saada ja rahus omad võlad tagasi teenida. Küsin konkreetselt Soome kohta, et kui kiirelt täitur teid sealt uuesti üles leidis ja Soome enda täitur pähe istus? Tean, et seal asjad teistmoodi ja võtavad ka rohkem aega, aga siiski... Kaua läks, kuni piirangud peale pandi? Need, kes tahavad nüüd hakata moraali lugema, siis puhake jalga.
Maaks 22. märts 2017, kl 15.39
Eesti täiturite käed üle lombi ei ulatu :-)
Küll aga võid kindel olla, et karma su kätte saab.
 
teemalgataja Maaksile 22. märts 2017, kl 15.47
Sa ei valda teemat. Siinsed annavad Soome omadele asja üle ja läheb Soome poolt käiku. See küll maru keeruline ja aeganõudev ja papp teenuse eest läheb ju ka siis soome täiturile, aga seadusandlus võimaldab. Kas seda ka teha tahetakse ja see võlausaldajale ka kasulik on, on juba iseasi. Mis puutub karmasse, siis eesmärk on võlgadega korda saada, aga siin lihtsalt ei lasta seda teha. Aga esimene moraalilugeja on kohal. Keskendugem mu küsimusele siiski. Ma arvan, et see huvitab paljusid.
 
Hm 23. märts 2017, kl 12.28
Soome poolt ma ei tea, aga ma tean, et kui sa Taani plehku paned ja seal isegi ametlikult ka tööl oled siis keegi sind kummitama ei hakka. St jah meile nad saadavad sinu Eesti aadressile, aga reaalselt Taani aadressile kirju ei saada, pangaarvelt raha ei aresti/broneeri, misiganes see õige sõna on.
Taanis oldud juba üle 6 aasta.
 
teemaalgataja 23. märts 2017, kl 13.28
Tänud, Hm. Ma tean, et Soomes ei saa meie täiturid tegutseda, nad peavad sealsele täiturile asja üle andma (loomulikult ka teenuseosutamisest saadava rahavõimaluse). Sanktsioone saab ainult sealne täitur kehtestama hakata. Loomulikult käivad asjad ka vastava riigi keeles ja soome keel on kergem kui näiteks taani keel, eks sellest ka loium tagaotsimissoov:). Aga ootaks veel kogemusi.
 
njahhhh 12. aprill 2017, kl 11.48
minul läks kaks aastat aega ja viivis oli suurem kui võlg,lisaks täituri tasu,mis oli kaks võlga
 
Soome 12. aprill 2017, kl 18.34
 
eks 19. mai 2017, kl 19.22
neid ole palju, kes sel teemal Soomes ja mujal.
 
don 13. september 2017, kl 10.44
9 kuud läks.
 
donile 13. september 2017, kl 20.21
Ja mis sai siis?
 
don 21. september 2017, kl 12.52
nüüd olen huijon
 
Donile 22. september 2017, kl 11.29
Kus riigis siis nüüd
 
don 25. september 2017, kl 00.27
 
Soome 25. september 2017, kl 06.49
Kusjuures olen sama riiki mõelnud... Samas on siin lähemal ka riike, kuhu EU regulatsioonid nii karmilt ei ulatu ja saab rahus asju klaarida.
 
don 27. september 2017, kl 17.04
 
tõsi on, et kindlasti 01. juuli 2018, kl 22.11
tasub võlglasel Soome minna, sest seal on normaalsemad seadused.Näiteks ei saa palgast nii palju korraga kinni pidada kui Eestis ning mida rohkem teenid, seda rohkem jääb ka endale kätte.Eesti võlaõigusseaduse on teinud mingid !!! tüübid , kes arvavad, et kui inimeselt peaaegu kõik ära võtta, siis inimene rügab mitu aastat ainult selleks, et võlga maksta, ise on näljas ja paljas...
 
vambola 10. juuli 2018, kl 21.30
Just. Aru ma ei saa, kes neid seadusi selliseks treis, et no kõik võetakse ära? Juhtuda võib kõigil ja mida iganes (töökaotus, raske haigus, õnnetus või lihtsalt üks vale otsus) ja sellest piisab, et lumepall veerema läheks. Ja kui sa Eestis kukud, siis enam sa ei tõuse. Küll aga mujal. Ja ainult ära minnes tekib võimalus, et võlausaldajad näevad ühel päeval oma raha. Jäädes Eestisse, ei näe nad seda aga kunagi. Huvitav, millised Euroopa maad on kõige, kuidas ma nüüd ütleks, kõige võlgnikusõbralikud või nii? Et kus sind niisama lihtsalt nende siinsete asjade pärast ei torgita? Et saaks jalgele ja siis asjad ära siluda.
 
viiekas 16. august 2018, kl 20.19
Mul läks omal ajal ka mingi 9 kuud. Olen siiani vakituinen. Mis seals ikka, lasin hapuks, kolisin mingisse tuppa oma adre, et oleks, kuhu kirjad tulla saaks, pangaarve jätsin alles ja ise panin edasi Inglismaale, kus EU maksekäsule vilistatakse. Iirimaa ja Taani on ka sellised kohad. Saan Soomes oma tööturaha ja minimaalselt 678 euri jääb arvele alles, mida puutuda ei saa. Toa üüri ka kompenseeritakse 50%. Helsingist eemal, muidu oleks liiga kallis. Paistab, kaua nad seda teevad. Kinni nad mind ju ei panna ei saa:)
 
ehh 27. august 2018, kl 18.08
..no sinna see Euroopa surebki ... maksavad oma sotsiaaltoetustega isiseidki kinni.. see võlgade eest kinniplekkimine on veel suisa jätkusuutlik heategu selle kõrval.. selle eest tuleks lausa riike kiita...

äkki olekski mõistlik miskid rehabilitatsiooniprogrammid teha - riik maksab võõrriigist saabunud võlgniku võlad ja korraldab oma riiki sisseelamisprogrammi koos tööotsale aitamisega... ?
 
Räbe Ise 04. detsember 2018, kl 23.40
Lõpetuseks tahaks manada sellise sõnajunni.
Küll karma täituri enda kätte saab. Siis täitur saab oma asjatust parasiidielust sotti ja häbeneb pärast.
Aga on juba hilja
 
soomes 06. jaanuar 2019, kl 19.02
on seadus veidi teistsugune ning jätab võlglasele palu rohkem raha kätte.Mid arohkem teenid, seda suurem summa ka endale kätte jääb.Eestis on vastupidi, teeni palju tahes aga kätte jääb vaid miinimum, mistõttu ei ole Eestis mõtet laenumaksmiseks rabeleda.Aga kuna eestis ei teegi vist seaduseid täie mõtlemisvõimega isikud, vaid rahamehed, siis pole ka ime.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!