Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Eestlased välismaal
Ja nii ongi/miks
 
mhh 22. juuli 2017, kl 01.05
Tere!
Kirjutan, sest mul on mure ja ehk on kellegil kogemusi jagada. Elan soomes ja töötan nagu enamus meist, koristajana. Olen õnnetu, kopp on ees, see ei ole mingi elu. Keel on selge, alguses läks hästi, oli hea, väärikas töökoht ja lapski siin (soomes koolis). Aga soomlastele meeldivad lühiajalesed lepingud ja nii mu hea töö läks üle soomlasele, kes lõksutas vaid naerda heast meelest. Hakkasin tööd otsima ja kuigi haridus normaalne, leidsin end üsna kiiresti koristamast. TE- toimisto käis ka närvidele, et miks 4 kuud kodus, hea omandatud alaga. Aga soomlane lihtsalt ei anna tööd, annb seda mida ise teha ei taha. Koristan ja ei leia väljapääsu! Tahtsin õppima minna, muuta eriala, ehk leiaks siis midagi muud, kui minu alalenii palju tahtjaid, aga sellist võimalust pole. Peaksin elama 3 kuud ilma rahata, sest oleks öeldud tulid ise ju ära. Kas kellegil on kogemusi, kuidas pääseda koristusest, sest sealt juba lahti ei lasta. Küsite, miks veel siin elan? Sest minu laps siin koolis ja see oleks talle suur hoop, kolida tagasi eestisse ja minna eesti kooli. Mille üle küll enamus eesti naisi õnnelikud on? Kas teis ei tekita ängi, kui lapiga vehite, ärkate põhimõtteliselt öösel ja olete nagu tõeline ori?
 
nii on 22. juuli 2017, kl 09.10
soomlased ei annagi eestlastele paremaid töökohti. see ongi nii. saad teha lihttööd või lood ise ettevõtte.
 
nii on 22. juuli 2017, kl 09.14
üldse, mis see sinu asi on, kes vehib lapsga, kes mitte. igaüks elab nagu oskab. mõnikord ongi lapiga vehkija õnnelikum kui mõni ülbik, kel on oluline ainult kellestki teisest üle olla. paras sulle.
 
mhh 22. juuli 2017, kl 10.08
Naer tuleb peale. Sina, kes sa viimati vastasid, oled nii kuri ja viha täis. Kui minu küsimusele vastust ei tea, siis pole vaja oma väikese ajuga arvamust avaldada. Sa kas oled ise koristaja või pole sa oma elus päevagi tööl käinud. Parastad! Mille eest? Sa ei tunnegi mind, ega tea minust midagi. Mõtle ikka enne, kui midagi kirjutad.
 
25+5 03. september 2017, kl 23.47
No ma võiks sinuga rääkida ehk saad abi ja pääsee eluga edasi, jäta kontakt.
 
soomes 04. september 2017, kl 19.54
Kui ise Soomes pole tööl olnud, pole vaja parastada nagu keegi siin kirjutas, et sommid ei anna korralikku tööd. Ise ajasin välja töökoha, millele mul haridust ega ka oskusi ei olnud. Koolitati välja ja nii hästi koolitati, et pakuti ka lepingut edasiseks. Tegemist väga suure ja tuntud firmaga ja üllatus oli muidugi suur. Põhiline on keel ja tahtmine teha kohusetundlikult tööd ja loomulikult jääda amskude ja kogu kupatusega Soome paika. Kus linnas teemaalgataja toimetab, ehk saan aidata?
 
soomes 04. september 2017, kl 19.55
"maksude" ja kogu kupatusega
 
robi 09. september 2017, kl 21.57
kirjuta täpsemalt: mis haridus, mis eriala ja mida õppida tahad. muidu tundub lihtsalt lalisemisena ja poliitikatandrile on asja enamjaolt kohalikel.
 
fakt. 12. september 2017, kl 19.32
Saamatud inimesed on igalpool saamatud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!