varem pidin pead pesema ca ülepäeviti - ja seda just mitte juuste rasvasuse pärast, vaid kuna väga hõredad juuksed siis sp, et veidigi parem välja näha. samas olen olnud seda meelt, et juukseid mitte väga sageli pesta, ideaalis max 3 x nädalas. olen olnud aastaid nö loodustoodete fänn, st sls ja muu keemia on välistatud.
kuid nüüd, ca 1 aasta muutuvad juuksed nii rasvaseks, et pean pesema vähemalt igapäev. vahel lihtsalt ei taha pesta ja siis juuksed pea sõnaotses mõttes tilguvad rasvast. samas olen nooruses pigem nö kuivema juuksekrvaga, kuna oman ka nö loomulikku lokki.
olen proovinud kõikvõimalikke shampoone, st profitooteid. viimati kiidetud aesti - mulle nt üldse ei sobinud. peaks mainima, et vast kõige parem tulemus on jäänud puhta looduse takja šampooniga. nurme seebi tahkeid šampoone - need kunagi sobisid väga hästi - nüüd enam mitte.
olen proovinud ka lihtsalt soodaga pesta- see teeb peanaha tõesti kuivemaks - kuid samas ka juuksekarva.
ise arvan, et tõenäoliselt vanusest tuleneva östrogeenitaseme langusega on seotud äkiline naha rasvasuse teke.
lisaks, olen ka meditsiinilselt nö uuritud. kõik analüüsid on korras, sh isegi östrogeeni atse. sh ka kilpnääre - meditsiin midagi ei tuvastanud.