Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ilusalong
toiduõli kasutamine kehahoolduses
 
kiki 01. juuni 2011, kl 11.59
Kas keegi kasutab beebiõli ja spetsiaalsete kehaõlide asemel ka tavalist toiduõli? Kuulsin, et olevat kõige puhtam, aga tahaks arvamusi kuulda, kes kasutanud :-) Kantakse kuivale nahale või märjale?
 
Mann 01. juuni 2011, kl 12.09
Olen kasutan külmpressitud oliiviõli ja nisuiduõli - ostetud toidukauplusesk. Kasutanud olen seda niiskele nahale - tupsutan rätikuga kergelt suurema vee ära ja siis panen õli.
 
naine 01. juuni 2011, kl 12.39
kasutan kuivale nahale, eriti läheb suvel....naisteajakirjadest võib lugeda, et paljud mannekenid kasutavad seda, puhas õli ilma mingi lisandita...
 
n 01. juuni 2011, kl 13.16
kunagi sai päevitatud toiduõliga, kuna kreemi ei olnud.
 
xxx 01. juuni 2011, kl 13.53
Kunagi ka kasutasin kohe pikalt beebiõli, aga siis üks kosmeetik ütles, et see ummistab poorid ära.
Ei tea, kas on õige. Samas oli nahk pehme ja mõnus.
 
Kõrvujäänud soovitus 01. juuni 2011, kl 13.56
Ära kasuta oma keha välispidiseks hoolduseks midagi sellist, mida sa suust sisse ei paneks :)
Sellest lausest edasi võid juba ise mõelda :)
 
kiki 01. juuni 2011, kl 14.01
Tänan kõiki vastajaid, viimane mõte igati mõistlik ja kasulik elluviimiseks :-)
 
juks 01. juuni 2011, kl 14.05
minu parim kogemus E-vitamiini kapslid, vabamüügis apteekides.
ühest kapslist jagus just nägu, kael jalasääred. 2-ga vöib terve keha ölitada.
meeldis see, et ei olnud värviline, muidu on mingi pruunikas toiduöli , mis ummistub töesti pooridesse.
köigi aegade töhusaim ilukreem on puhas glütseriin, kuigi pole enam kusagil müügis.
 
mm 01. juuni 2011, kl 15.42
see tavaline odav õli (risso vms) ei kõlba mu meelest ei söömiseks ega kehahoolduseks. ise olen kasutanud külmpressitud jojobaõli. sellel pidi olema väike päikesekaitsefaktor ka.
 
Styg 01. juuni 2011, kl 20.41
mina kasutan kookosõli kehal ja juustel ning jojobaõli näol. kreemidest olen täielikult loobunud.
 
kollane kraana 02. juuni 2011, kl 00.03
Keegi siin eespool mainis glütseriini, tahtsin ka enda kogemust jagada. Kui olin 14, siis läks mu nägu hullult punne täis, muidugi oli vaja neid pigistada ja kratsida, tulemus oli absoluutselt kohutav. Meie perel minu kosmeetiku juurde viimiseks raha polnud ja emal arsti juurde ka ei saatnud (miks, see on juba teine teema), aga klassiõde soovitas mulle glütseriiniga kätekreemi. Kuna see oli poes enam vähem kõige odavam kätekreem üldse, siis selle sain endale lubada, kuu oli siis oktoober.Ja nii hakkasingi igapäev kätekreemi näkku määrima (suht abbsurd on ju) Detsembri lõpuks oli mu nägu täiesti korras. Noormehed, kes sügisel narrisid näo pärast, tulid jõulupeol tantsule paluma. See ei läinud siin nüüd päris teemaga küll kokku, aga nii tahtsin jagada :)
Beebiõli olen isegi kasutanud, aga seda mitu aastat tagasi ja neid Johnsoni omasid, lõhn hakkas lõpuks nii vastu, et enam ei suutnud.
 
N.N. 02. juuni 2011, kl 10.14
Ökotooted, külmpressitud õlid minu meelest väga head, võib juurde lisada mõned tilgad aroomiõli, mis meeldib ja saab suurepärase kehaõli.
Minu lemmik seesamiõli baasil, aga on olemas ka muid. Saab ise teha soodsama ja omale täpselt meeldiva õli.
 
hohoo 02. juuni 2011, kl 20.26
Ahaa, ma pidin ise siia peaaegu õliteema tegema! Ma nimelt just avastasin makadaamiapähkliõli. Ostsin muideks, Maximast, kes oleks arvanud, et seal sihukest peent kraami müüakse :P
Õli lõhnab ka mõnusasti natuke pähkli järele. Mina lihtsalt ostsin ära ja alles pärast vaatasin, milleks hea on, sest plaanisin alguses üldse juukseotstele panna. Aga siis sain google'i abil teada, et makadaamiaõli on väga sarnane keha enda loomulikult tekitatava rasuga ja seetõttu eriti hästi imenduv, aitab vananemise vastu jne.
Varem olen kasutanud ära pudelikese avokaadoõli, aga see küll toiduõli polnud, green nature oma ostsin. Kookosõli panen juustesse, just saigi otsa, see on külmalt tahke, väga hea on pähe määrida, nagu kreem. Aga näkku ma seda ei määri, sest olevat komedogeenne. Oliivõli olen ka juustesse pannud, aga see on väga paks ja raske, üsna vastik välja pesta. Kõigist nendest ülalmainitutest on makadaamiaõli siiani kõige mõnusam. Nii et vist jään selle juurde.
Veel on mul kapis ka pudel argaaniaõli, aga mul on praegu kahju, et selle ostsin, sest Eestis on see vastikult kallis. Nagu ma aru saan, lõunapoolsetes riikides kasutatakse seda ka toiduks ikka, tõenäoliselt on seal siis odavam. Vbl juhtun mingi hetk sinna kanti reisima, siis vist toon suure pudeli, sest muidu väga kiidetakse nii nahale kui juustesse.
Suvel läheb mul just vähem õli, talvel külma ilmaga on aga täitsa sos ilma.
Ja veel - kõige tõhusam on õli panna minu arust märjale nahale ja siis sisse masseerida, nii jääb niiskus naha sisse.
 
emma 04. juuni 2011, kl 16.33
aga linaseemne õli, on keegi kasutanud?
 
deeve 29. oktoober 2011, kl 09.54
keha koorimiseks segan meresoola oliiviõliga; lasen naha ära kuivada, ei kuivata rätikuga. Pesujärgset kreemitamist pole enam vaja. Linaseemneõli kasutan seespidiselt- 1 spl hommikuti.
 
geg 29. oktoober 2011, kl 14.54
linaseemne õli on super! näokreemina toimib hästi (määrin niiskele nahale, siis imendub ka hästi), ühtlustab tooni. ja juuksed paneb läikima ka imehästi.
 
eve 31. oktoober 2011, kl 20.53
Külmpressitud taimeõlid ongi parimad ja kõige loomulikumad nahahooldusvahendid. Ei tasuks aga osta toidupoest rafineeritud õli, kuna rafineerimisel eemaldatakse ka suur hulk kasulikke vitamiine. Ise olen leidnud sobivaimaks õliks kehanaha hooldamiseks kameeliaõli ja näo hooldamiseks argaaniaõli.
Beebiõlisid ei soovita küll kellelgi oma nahale määrida, kuna need on enamasti täielikult mineraalõlidest (nafta tootmise kõrvalprodukt) tehtud ning need ummistavad nahka.
 
Aga 01. november 2011, kl 20.34
tekib küsimus,miks soovitatakse seda õli siis beebinahale ?
 
ahh 01. november 2011, kl 23.31
reklaam, kallike.
 
veel 02. november 2011, kl 13.40
Seesamiseemne õli on minu lemmik - ei kasuta enam kehakreeme. Ka pole vaja nii tihti duši all käia.
 
Maria 02. november 2011, kl 18.18
Kasutusel on kookoseõli. Väga head õlid on ka kanepiõli ja aprikoosiseemneõli.

puhast glütseriini saab iherb.com ist
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!