Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ilusalong
Kas mädaseid vistrikke tohib pigistada?
 
Küsimus 08. august 2011, kl 14.48
Küsimus siis pealkirjas. Ise olen pigistanud neid mis on lausa valge mädapeaga,kuid kohati siis põletik just suureneb.
Kuid kui ei pigistagi mädapeaga vistrikku ära siis tundub mulle jällegi et see paraneb just kauem aega kui tühjaks pigistatud. Jääb kauaks selline punane laik.
Ei suuda kuidagi näppe näost eema hoida, tean et see on kohutav komme koguaeg nägu näppida. Ja arvan et tänu sellele näppimisele mul ka mõningad punnid ja armid juurde tekkinud.

Veel mõned küsimused seoses näohooldusega
Nüüd siis räägin näohooldusest. Mul selline segatüüpi nahk, kohati kuiv kohati rasusem. Vistrikke tekib just eelkõige otsaesisele ja ka lõuale. Komedoone tekib ka lisaks ninale. nahk pole vist kunagi päris puhas punnidest, paar-kolm tükki alati kuskil ja ka punetab kohati. Viimasel ajal on mul üldse hakkanud selliseid nahaaluseid suuri valusaid punne tekkima, ei teagi millest.

Hakkasin hiljuti kasutama näohoolduseks Euserini tooteid.
Õhtul puhastan Euserini Dermato Clean näopiimaga ja siis sama sarja näoveega üle. Lisaks veel niisutavat kreemi Erisani või nivea oma. Hommikuti siis peale veega loputamist lihtsalt näoveega üle. 2-3 korda nädalas olen nüüd ka lisaks Euserini kooriva geeliga puhastanud näo. Meiki ei kasuta.

Üldse olen hädas oma näonahaga. Kui igapäev kreemitada siis tundub nahk rasune kui jälle vahele jätan siis kuiv. See Erisani kreem on küll niisutav ja kergesti imenduv kuid jätab näo läikima ja punetavad kohad paistavad just rohkem välja. Ostsin ka uue kreemi nivealt- saialille ja mandliõliga. Siis hakkasin just kartma et äkki see õli pole just hea, kuna neile euserini toodetele on kõigile peale kirjutatud et mineraalõlide vabad.
tahaks sellis head niisutavad ja matistavat kreemi. Oskab keegi midagi soovitada??

Jutt sai väga pikk nüüd, kuid olen hädas oma nahaga, loodan et keegi oskab mingit nõu anda või arvamust avaldada ,kuidas oma nahka paremaks muuta.
 
Mina 08. august 2011, kl 15.28
Dr Hauschka! Pool aastat nägu "harjus" selle sarjaga mul...aeg ajalt tekkis ikka punne siia sinna, kuid nüüdseks AINUS sari mida mu nahk vajab. Tean, et nahk oleks vähem kui poole aastaga korda saanud aga vahetevahel kippusin ikkagi igasugu keemial põhinaveid koorijaid kasutama ja olin alguses tagasi....

Kuna ta on kallis, siis kasutan ainult puhastuskreemi, Näotoonikut (normaalsele nahale mõeldut, kuigi neil on ka spets rasuse naha oma, aga see ei sobinud mulle) Normalizing Day Oili ning veel meeldib mulle sellest sarjast Deodorant Fresh.
Kuna mul oli tugev akne seljal, siis seal kasutasin ainult savimaski sellest samast sarjast ja töötab (3 korda nädalas jätan savimaski seljale pooleks tunniks enne dushi alla minekut).

Mina sain oma naha "väga heaks" nende toodetega ning lõppkokkuvõttes see sari ei tulegi väga kallis, sest tooteid kulub väga vähe korraga kui oskad kasutada.
Raivo Orgusaar 08. august 2011, kl 16.19
Kuulge, vistrike pigistajad. Vaadake palun üle oma toidulaud! Mädased vistrikud on ju otsene rämpsusöömise tunnusmärk! Kuna Teie maks on mürkide elimineerimisesega liigagi üle koormatud, väljastatakse mürke ka kõikvõimalikel muudel meetoditel ja see mäda polegi mitte midagi muud, kui immuunsusrakkude poolt hävitataud bakterid ja toksiinid, mida kõige otsemat teed pidi organismist välja pressitakse. Loobuge kõige õgimisest, harige end õige toitumise vallas ja selline tegevus, nagu vistrike pigistamine ununeb Teil üsna peagi...
 
kkk 08. august 2011, kl 16.36
Raivo, armas oleks, kui sa mulle ütleksid, kuidas ma peaksin toituma. Ma ei tarbi rafineeritud suhkurt (üldse ei mingisuguseid maiustusi, rämpstoitu), piima-ja gluteenitooteid. Veel on menüüst väljas igasugused sojatooted, poolfabrikaadid. Akne on ikka.
 
jenni 08. august 2011, kl 16.46
Kulla Raivo, ei ole need vistrikud midagi rämpsu söömise tagajärg!
Mina olen ka olnud kogu aeg hädas vistrikega (märkuseks Raivole: toitun väga tervislikult! ). Pigem on süüalused hormonaalsüsteem, stress jms.

Praegu olen naha olukorra enam-vähem kontrolli alla saanud. Koorin nahka iga nädal amla või siis kõrvitsa-ananassi püreega, kreemitamiseks kasutan salitsüülhappega kreemi ja üritan nägu mitte kogu aeg sõrmedega puudutada. Hiljaaegu hakkasin lisaks võtma veidi biotiini, ja tundub, et sellel on suurepärane efekt nii juustele kui nahale.
 
jennile 08. august 2011, kl 17.21
olen tükk aega salitsüülhappega kreemi otsinud. äkki oskad öelda, mida kasutad?
Raivo Orgusaar 08. august 2011, kl 17.29
Need just on toitumises kinni. Ka minul oli kunagi punne, siin seal, kuid pärast kardinaalset muutust oma toiduvalikus olen ma need pisvinnid unustanud. Ka enamus kreeme, mida Te endale heas usus peale määrite, on ilmselt keemiat täis ja imendudes läbi naha teie organismi, koormavd Teie maksa ja immuunsüsteemi. Toitumise kohta ma siia kõike kirja panna ei jõuagi, see on terve teadus, kuid ma võin öelda, et nagu ütles ka presidendiproua Evelin Ilves, siis 90% poes pakutavast söögist ei kõlba tervislikust seisukohast üldse süüagi! Saadan Teile mõned lingid ja seal on küllaga lugemist ning mõtlemisainet ja muide, kui ma vahel mõne sõbra poolt pakutava või restorani söögi tõttu oma vanasse menüüsse satun, avastan ma enamasti seljalt jälle ka punne, mis pigistamist vajaksid... Inimese keha on Tema tervise indikaator ja seda jälgides saate ära tunda, mille üle see rõõmu ja mille üle kurbust tunneb. Õppigem neid Teile antavaid märke vaid lugema...
http://www.zoomfoto.ee/kasulikku.html (seal toit ja tervis alt) ja
www.paikesetoit.ee
 
päike 08. august 2011, kl 19.05
muutes oma toidulaua rohelisemaks, süües neid superfoode minu nahk ei paranenud:S
Raivo Orgusaar 08. august 2011, kl 19.24
Sa sõid ehk ka seda muud rämpstoitu liialt või kasutad ohtralt muud olmekeemiat FAIRYT jms. Ka see kõik on ju keemia, mida Sa paratamatult sisse sööd. Kas Sa loobusid nendest kemikaale täis vorstidest ja sinkidest, Talleggi keemiat täis kanalihast, Läänemere toksiine täis kalalihast jms?
 
jenni 08. august 2011, kl 23.07
Olen kasutanud mitmeid salitsüülhappega kreeme. Momendil La Roche Posay, enne seda Alba Botanica ja Avene. Eks nad kõik ole head, lemmik on vast Avene. Aga tundub, et kõige olulisem on siiski koorimine õrnatoimeliste taimsete ensüümidega. Ja vähemalt 2-3 korda nädalas.

Raivole: Ütlen veel, et vistrikuline nahk pole alati toiduga seotud. Mina ei kasuta mingit olmekeemiat (isegi kosmeetika on ökotoodang, rääkimata nõudepesuvahendist või pesuvahenditest), ei söö iialgi rämpstoitu - pole iialgi käinud McDonaldsis, ei osta mingeid vorstikesi , sinke, Tallegi kanaliha jne., aga ikkagi on probleemne nahk. Ainuke kord elus, kui nahk oli veatu ja ilus - see oli rasedusaeg.
 
I.R.Pale 08. august 2011, kl 23.47
Akne on enamjaolt hormonaalne ja mitte sugugi toidust ega keskkonna saastatusest tingitud. Kord kuus kindel laks.

________________________________________
I.R.Pale http://mmumaailm.blogspot.com/

Kokkuahnitsetud kraami realiseerimiskeskus http://irselling.blogspot.com/
Raivo Orgusaar 09. august 2011, kl 00.08
Kas olete mõenud, mis häirib ikkagi inimese ainevahetust ja normaalset hormoonide eritumist? Kui inimsel pole olnud mõnda tugevamat traumat, mis selle rivist välja on löönud, jõuame me nii ehk naa ikkagi sinna, kus on inimese söögilaud. Tervel inimesel pole hormonaal ega ka ainevahetuse häireid ja terve saabki olla vaid see, kes tervislikult toitub, sest ei saa olla terve, kui Sa oma keha rämpsust (rämpstoidust) üles ehitad. See on kuldne ja kindel reegel ning selle üle pole mõtet vaieldagi...

Ka mul olid kunagi mingid hormonaalhäierd, nahk punetas ja sügeles. Arvasin, et mingi sinivetikas on suvel naha sisse elama asunud või mida iganes, kuid oma toidulauda tõsiselt korrigeerides kadus see sügelus koos allergiaga iseenesest...
 
päike 09. august 2011, kl 00.13
ei, muutsin kõike oma elus, olmekeemiat ma ei kasuta juba 7 aastat sellist, mis jama täis, kõik on puhas ja ei söö ka muid asju, superfoode kasutan ikka edasi, ega ta halba ei tee. minu puhul on hormonaalne, meeshormooni liiga palju kehas..
 
I.R.Pale 09. august 2011, kl 07.56
sama mis päikesel :)
toidus pole asi, sest suvel toitun niikuinii peamiselt ema poolt maal kasvatatud kabatšokkidest, aedubadest jne.
mis töötab ühe puhul, ei pruugi aidata teist.

________________________________________
I.R.Pale http://mmumaailm.blogspot.com/

Kokkuahnitsetud kraami realiseerimiskeskus http://irselling.blogspot.com/
 
Karin 09. august 2011, kl 11.13
Raivo, ma olen täiesti teadlik, et toitumises on paljugi kinni. Kuna aga meie toidukaubandus on pehmelt öeldes ühekülgne, siis kuidas üldse on võimalik tervislikult toituda? Mahepoed? Ok, natuke neid on juba tekkinud, samas ainult sealt toitu ostes jääb ikka toidulaud ka väga kesiseks. Rääkimata sellest, et isegi keskmisest kõrgema palgaga inimene ei tule mahetooteid süües kuidagi rahaga välja. Millised on siis alternatiivid? Ja jutt, et tervis on kõige kallim vara, ei ole väärt rääkimist, kui ikka arved on maksmata ja lapsed näljas, siis ei saa osta makarone, mis maksavad 4 eurot pakk.
Raivo Orgusaar 09. august 2011, kl 11.43
Karin, ma ei räägi ju siin mitte ainult mahetoidu söömisest, vaid toidu õigest söömisest, ehk peab teadma ka seda, mida millega koos mitte mingil juhul süüa ei tohiks! Olen kindel, et sööte kartulaid ja hakklihakastet ja joote sellele ka suhkruga teed või piima peale. Arvestades sellega, et iga erineva liigi toiduaine jaoks eritab magu seedimiseks erinevaid ensüüme ja kuna magu on võimeline korraga eritama ainult ühte ensüümi, jääbki osa sellest "söögikokteilist" lihtsalt seedimata ning see vähemuses olnud ja seedimata toit hakkab sooltes lihtsalt roiskuma, mis kokkuvõttes ongi vale toitumine. Milline on Teie arvatels selle roiskuma hakkava toidu mõju Teie organismile? Lisades siia juurde veel ka meie keemilised lihatooted ja muu sissesöödav keemia, olete Te juba kahekordselt oma immuunsüsteemi üle kurnanud! Võiksin siin veel oma kogemustest rääkida, kuidas ma iga sügisesest köhas lahti sain, kuid kas see Teid üldse huvitama peaks!

Ja veel. Ühel mu üürnikul olid maohaavad, sellest "loomulikust" toitumisest. Sõi Ta neid tablette, aga midagi. soovitasin Talle 10 päevast juurikadieeti pidada ja mees sai tervemaks, vähemalt ise Ta seda mulle kinnitas. Juurikad on kõige tervislikumad toiduained. Nad ei maksa tavapoes ju eriti midagi, aga nad asendavad tegelikkuses nii liha, kui ka puuvilju, kuigi ainult nendele ei maksa ka keskenduda. .
Seega katseta palun iseenda peal erinevaid söömismaneere, jälgi hoolega mida ja millega Sa sööd ja siis vaata, kuidas Su organism sellele reageerib ja tee sellest vastavad järeldused oma edaspidiste toiduvalikute suhtes ...

Aga ma pole ka õige inimene Teie toitumisnõustamiseks, selleks peate Te ise saama, neid kümneid ja kümneid artikleid toitumise kohta läbi lugedes...

Räägitakse, et inimene on geneetiliselt võimeline elama 200 aastat, kuid Ta õgib ennast haigeks ja sureb seetõttu juba umbes 60-selt...
 
jenni 09. august 2011, kl 16.52
Lp. Raivo, tutvu eelnevalt seedimisprotsessiga!
Magu eritabki ainult ühte seedeensüümi, milleks on pepsiin! Seedimine algab aga juba suust, kus amülaasid hakkavad suhkruid lagundama. Seedeensüüme toodavad ka teised organid nagu pankreas ja peensool. Nende eritumine algab niipea kui toit on sattunud makku või peensoolde. Nende seedeensüümide nõristumist mõjutavad omakorda mitmed hormoonid, mis on toodetud mao ja peensoole poolt. Mõjutajaks aga jällegi toidu viibimine maos ja peensooles (oma rollli mängib ka toidu lõhn ja maitse).
Seega jutt, et tekib mingi seedimatu "söögikokteil" on suur jama.

Söök ei ole kõikvõimas abivahend naha ega ka muudest hädadest lahtisaamiseks.
Nagu ka see, et hormoonidest tingitud vistrikud on pelgalt toiduga välditavad. Muide, paljudel ülipaksudel, kes ajavad näost sisse ei tea mida, on sageli palju parem tervis ja ilusam nahk, mis sellest, et eriti liikudagi ei jõua.

Või kuidas seletad seda eelpool toodud näidet, et rasedusajal on nahk vistrikevaba ja muul ajal mitte? Kõik faktorid on samad ainult ühe erinevusega?

Toon kasvõi ühe teise lihtsa näite. Terve inimene teeb ka ju sporti. Sporti tehes aga toodavad neerupealised testosterooni, mis omakorda suurendab nahas poore ummistava rasu tootmist. Piisab nüüd vaid nahal olevast higist, mustusest ja bakteritest, et vistrikud tekkiks.
 
videvik 09. august 2011, kl 18.45
raivol ja jennil tegelikult mõlemal õigus.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!