Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ilusalong
Henna + keratiin + minu juuksed = ???
 
keratiini-kretiin 27. oktoober 2011, kl 14.10
Olen viimasel ajal palju lugenud henna ja sellega juuste värvimise kohta ning ka värvi püsivuse kohta.
Ma saan siis aru nii: henna imendub juustes keratiini külge ja seetõttu ongi värv nii vastupidav. Naha pealt tuleb hennatätoveering maha, sest surnud naharakud pudenevad ära, aga juustes sellist asja ei toimu ja nii on ka henna püsiv.
Aga mul on nüüd selline küsimus: kui juustes on mingil põhjusel vähem keratiini, kas siis hakkab henna kehvemini külge?
Ja mis saab siis, kui juuksed on juba hennaga värvitud ja nüüd kasutada neid poes müügil olevaid vedela keratiini tooteid(või salongi minna, seal teevad ka keratiinihooldusi)? Mis juhtub, kas
a)- keratiin ei pääsegi juuksekarva sisse, sest henna on karvale kaitsekihi peale pannud (ühel hennasaidil oli lausa pilt, kuidas henna ümber karva katab) ja kogu hooldus on üldse mõttetu?
b) - keratiin läheb ikkagi juustesse, aga kuna see on nö uus, hennaga ühildumata keratiin, siis läheb värv heledamaks või lahjemaks või kulub kiiremini välja?
c)- kui henna juba juustes on, siis ühildub ta ära ka selle uue juurdetuleva keratiiniga ja värv muutub veelgi püsivamaks ja vastupidavamaks?

Vabandust, et ma siin nüüd oma teooriatega juuksekarva lõhestan, aga Catriona, sina vist oskad vastata? Või kui keegi on juhtumisi sellises olukorras, et henna on juustes ja on ka keratiinihooldust teinud, kuidas toimis?
 
Mina 27. oktoober 2011, kl 14.27
Mul on viimase poole aastaga juuksed kolossaalselt murdunud ja nüüd peaaegu õlgadeni juuksed. Olen väga õnnetu ja ei tea enam mida teha:S

MIDA SOOVITAKSID ??

Kahjuks ei oska aga henna kohta midagi öelda. Olen kuulnud ,et see ei kahjusta lihtsalt juukseid värvimisel :)
Kas keratiinihooldust oled teinud juuksuri juures? Muutuvad juuksed raskeks ja mõnusaks?
 
keratiini-kretiin 27. oktoober 2011, kl 21.21
Hmm, aga miks murduvad? Ma olen ise seda usku, et oled see mida sööd. Minu juuksed küll ei murdu, aga hakkavad nõmedalt peast maha tulema, see on kindel märk, et mul on jälle hemoglobiin madal ja tuleb võtta rauatabletti. Samuti meeldib juustele kalaõli, nii et söö kala. Veel olen kuulnud, et inimesed võtavad mingeid räniga toidulisandeid ja karv läigib :) Aga loomulikult EI TOHI ühtegi neist asjadest niisama sisse vohmida, enne pead ikka arstiga rääkima ja vereproovi laskma teha, et saaks teada, kas mingi aine puudus pole, mis juuksed hapraks teeb. Ja üldse, kui normaalselt ja mitmekesiselt sööd, pole toidulisandeid vaja.
Kui söömises viga pole, siis on tõenäoliselt valed hooldusvahendid. Värvid või blondeerid ka äkki? Föönitamine, koolutamine ja sirgestamine on ka kurjast. Ja mis tähendab, nüüd on juuksed õlgadeni, kui pikad siis enne olid? Mina tean hooldusvahendite kohta veel sellist juttu, et kõik poešampoonid on liiga kanged ja tuleb enne pähe määrimist veega pooleks panna, muidu kahjustab juukseid. Ise tegin seda päris tükk aega, aga ausalt vahet ei märganud. Aga juuksed said ikka sama puhtaks ka lahjema šampooniga, nii et tõesti, on nii kange kraam jah, et mõjub ka lahjendatult.
Äkki kannad aga hoopis kogu aeg juukseid tugevas krunnis või hobusesabas? See kisub neid ja muudab ka nõrgemaks.

Juuksuris ma keratiinihooldust pole teinud, ei raatsi raha kulutada. Aga enne hennatamist oli mul see Byphasse'i Liquid Keratin-nimeline toode (inimesed kangesti kiidavad seda) ja tõesti, pani juuksed läikima ja tegi pehmeks ja üldse tervem mulje jäi. Raskeks ei teinud, aga rasked juuksed polegi minu arust mõnusad, mul on nii õhuksesed, et kui need raskeks lähevad, siis olen ludupea.

No loodetavasti oli nüüd sellest romaanist veidi abi...
Aga kas keegi minu küsimustele ka vastata oskab???
 
Catriona 27. oktoober 2011, kl 23.30
Ma uurin seda keratiini ja henna asja.
Kuna ma ei ole keratiinihoolduse teemasse väga süvenenud, siis ma ei oska nii kohe midagi kommenteerida või arvata.
Ma teooria pealt ei usu, et see kuidagi midagi muuta võiks - keratiin peaks olema läbipaistev, ilma pigmendita ning sel juhul kumab seal läbi nii omapigment kui henna.
Mis nüüd kinnitumisesse puutub... henna kinnitub juustes keratiini sisse ning oksüdeerub seal. Henna ei kata juukseid mingi kihiga, see, mis seal pildil on hennakiht, mis on tunginud pindmisesse keratiini. Mida see selle vahendi puhul tähendab... ma ei oska öelda. Mingi pigment peab seal vedelikus ikkagi olema, sest ma kiirkorras siis googeldasin natuke ja sain tulemuseks, et mingite keratiinivahenditega on blondiinid väga hädas olnud, sest blondeeritud juuksed ja vedel keratiin on andnud tulemuseks mingi oranži jubeduse.
Minu isiklik arvamus sellest lisakeratiniseerimisest ühildub mõneti selle artikliga: http://livecurlylivefree.blogspot.com/2009...
See on küll u 2 aastat vana jutt, aga ma olen loomuldasa üsna umbusklik igasugus pudelist pähekallatava ime suhtes.
Ma panen selle teema kirja ja uurin, aga ma ei saa kohe ja kiiresti midagi lubada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!