Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ilusalong
loomkatsetevabaid juuksevärve käsimüügis?
 
mina1 19. jaanuar 2012, kl 19.32
väga kurb, et meil ei müüda revloni ega goldwelli juukse värve käsimüügis.
goldwelli juuksevärve saab ilmselt vaid kasutada salongides, kui lased juuksuril neid endale pähe määrida.
olen kogu elu kasutanud poevärve ja ise värvinud. mul juuksed korralikud ja terved. ei näe põhjust minna võõra inimese juurde, kes kindlasti käituks minu juustega ettevaatamatumalt, kui ma ise.

miks meil ei müüda revlonit? miks goldwell ei müü värvi poodides?
olen pettunud juuksevärvija, kes tahaks värvida värviga, mida ei määrita katsetusteks (veel tänapäeval!!!)loomadele silma ja marrastatud nahale.
kahjuks on see prokter ja gämbel kõik firmad ära ostnud. varem värvisin wellaga (nad ei teinud katseid loomadel) aga onu prokteri karvane loomapiinajast käsi jõudis ka nendeni.
nüüd olengi dilemma ees - kas lõpetada oma juuste värvimine (mu mees on sellest variandist sillas) või hakata ameerikasse värvi järel käima. sest ebays eestisse mu meelest ei müünud keegi revlonit, aint ameerikasiseselt müüdi.
henna aga ei ole mulle mingi variant. see rikub, kuivatab, rabestab juukseid hullemini, kui iga teine keemia.
 
Ei saa aru 20. jaanuar 2012, kl 10.36
Mis su juutsel sellest? Henna nüüd küll ei kahjusta
 
selma 20. jaanuar 2012, kl 11.45
huvitav, kas hennat on üldse teaduslikult uuritud? ma ei mõtle loomkatseid. kuidas hennat kasvatatakse? kas seda pritsitakse kemikaalidega või on see mahetoode?
 
Catriona 20. jaanuar 2012, kl 16.13
Mõned kommentaarid:
Henna ei riku, ei kuivata ega rabesta juukseid. Puhas, kvaliteetne BAQ henna ei riku juukseid, see mõjub pigem nii juustele kui ka peanahale hästi. Arvestades eriti, et sünteetilised värvid on oma tumedate toonide osas vist kõik aniliinvärvide-põhised.
See, et henna nime all müüakse igasugust jama, ei tähenda, et see on alati ka henna, mis karbis sees on, ja teiseks, et ikaldus, mis selle toote tarbimisel pähe tekib, on hennast.

Arvestades, kus henna kasvab, siis ei ole see kindlasti mahetoode. Mahetoode on pestitsiidide jm jama vaba ning lisaks võimalikult väikese ökoloogilise jalajäljega toode. Inimesed, kes tahavad kohutavalt 'mahedad' olla, unustavad transpordikulu sageli ära ning arvavad, et näiteks ökoserdiga banaanide söömine on väga mahe. Banaan ei ole mitte kunagi mahetoode. Henna kasvab Põhja-Aafrikas ning Lähis-Idas ning juba transpordikulude tõttu ei ole ega saa kunagi olema tegemist mahetootega.
Küll aga on tegemist üsna orgaaniliselt kasvatatud tootega, mille tootmisprotsess on väga suures osas käsitöö. Henna kui taime iseärasus on see, et ta armastab kuuma ja kuiva kliimat ning seetõttu annab praktiliselt alati saaki. Kuumas ja kuivas kliimas ei ole sel taimmel kuigi palju haigusi, mille eest seda kaitsta-pritsida, ka ei anna henna väetamine vms saagikusele kuigivõrd juurde. Pestitsiide ja kemikaale henna puhul minu teada ei kasutada, küll aga ei saa välistada - nii nagu ka mitte ühegi muu mahetoote puhul - ristsaastumist naaberpõldudele pritsitava sodiga.

Hennat on uuritud, aga - kui hennat uurivad suured kosmeetikakontsernid, siis on tulemused... huvitavad. Hetkel uuritakse hennat väga põhjalikult USAs, väga mitmes aspektis, henna leevendava toime ja vähiravi osas on uuringuid tehtud Türgis. Henna kasutamist kriminalistikas on ka uuritud, kuid ma ei tea, et see oleks ka rakendunud.

Jamila, Pakistani henna kasvatamise kohta, olen üht-teist kokku kirjutanud siia: http://hennaleht.wordpress.com/2009/01...
 
a 23. jaanuar 2012, kl 01.21
henna jätab juuksekarvale kihi.
ma jälestan tooteid (ka näohoolduses) mis jätavad mu juuksele, nahale KIHI.
see on rõve!
kõik need kummid(xNTHANgum), silikoonid, küünlavahad(paraffinum liquidum). öäk.
 
Catriona 23. jaanuar 2012, kl 11.00
Lihtsalt teadmiseks, et info oleks adekvaatne:
Henna ei jäta juuksekarvale kihti. Henna tuleb peale välja loputamist lihtsalt ka korralikult välja pesta.
Henna värvi annab hennatanniinhape, mille molekul on sama suur nagu amiinohappe molekul. Henna värv imendub juuksekarva sisse ja kinnitub keratiini külge.
Ma oletan, et see kihi jutt tuleneb sellest, et hennaga värvimise puhul ei toimu omapigmendi eemaldamist ning kuna henna kinnitub juuksekarvas osaliselt omapigmendi pealmistesse kihtidesse ning osaliselt selle nö kohale, siis öeldakse, et henna katab juukse ja oma toon jääb sealt läbi kumama.
Juhul, kui see 'kihi' tunne on juustes peale hennatamist, siis on kas segus midagi valesti (nö seguhennad, liiga kange sidrunimahl vms) või jäi hennapulbrit juustesse ning juuksed tuleks veelkord korralikult läbi pesta.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!