Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ilusalong
Läikehendigo.
 
Helen 22. veebruar 2012, kl 20.51
Kuidas teha läikehendigot? Tahaks teha jogurtiga või õliga. Segan jogurtisse henna ja indigo ja siis pähe. Või peab hennat jogurtiga seista laskma ja siis indigo lisama. Ja kui kaua seda peas hoida?
 
Catriona 23. veebruar 2012, kl 11.46
Tere, Helen.
Vastasin Sulle ka Hennaserai meili alt ka. Aga kuna see küsimus võib huvitada ka teisi ja Sa foorumisse küsimuse üles panid, siis kopeerin vastuse siia ka.

Läigete segamiseks on mitmeid viise, ilmselt peab endale kõige sobivama ise katsetamise käigus leidma.
Oluline on meeles pidada, et henna (ja ka senna) tahavad värvi vallandumiseks alati happelise vedelikuga segatult toasoojas seista (10-12 tundi). Indigo segatakse pastaks alati eraldi, leige keedetud veega ning lisatakse siis ülejäänud pastale alati vahetult enne värvimist.

Üks variant on teha läige jogurti baasil.
Henna või senna puhul võib siis pulbri otse jogurtisse segada, lasta üleöö seista ning siis pähe kanda.
Indigo segatakse alati eraldi veega ning siis lisatakse segusse vahetult enne värvimist.

On inimesi, kes segavad oma pastad kokku nii, nagu nad seda tavaliselt kasutavad ning läike saamiseks võtavad lihtsalt väiksema koguse pastat ning segava siis enne pähe kandmist pasta sisse silikoonivaba juuksepalsamit või õli.

Jogurtipõhiseid läikeid (kui indigo osakaal ei ole väga suur) võib peale kasutamist ära külmutada st kui midagi üle jääb, siis ei pea seda ära viskama ning külmutatud jääke saab kasutada järgmisel korral. Indigo ei säili, aga senna ja henna küll.
Õli ja palsamipõhiseid läikeid ma ei tea, et keegi külmutaks ning ma pigem ei soovitaks seda teha. Need võiks segada valmis üsna täpselt, nii et ei peaks midagi ära viskama.

Oluline on teada, et rasvad (piimarasvad, õlid jms) võtavad henna värvi mahedamaks. Punase asemel tuleb reeglina kuldselt messingja nüansiga vaskne punane. Ka takistavad rasvad indigo kinnitumist juustesse, nii et läigete puhul on tulemus alati erinev sellest, mida sama segu ja pealhoidmisajaga annaks tavaline värvipasta. See on pehmem, kuldsem ning sageli, eriti indigo puhul, ka kestab natuke kehvemini. Halva kinnitumise tõttu kipub mingi osa indigost nö välja kuluma.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!