Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ilusalong
Henna juuste tugevdamiseks
 
Kaire 13. aprill 2012, kl 22.13
Kas keegi teab, kas hennat saaks kasutada ka nii, et juuksed punaseks ei jaaks? Hoida vaga lyhikest aega peal akki?
Senna ei sobi yldse, kuivatab vaga.
 
Catriona 14. aprill 2012, kl 11.12
Mis Teil praegu juustega on - kas on värvitud? Mis värvi? Millega Te senna segate ja kaua peas hoiate?

Seda kuivatamise probleemi on vahel ette tulnud.

Henna jätab alati punase, kui seal vähegi hennatanniinhapet sees on.
 
Kaire 15. aprill 2012, kl 18.00
Praegu ongi henna-senna seguga varvitud, alt kasvab valja oma kartulikoor. Senna segan kange kummeliteega ja hoian peas pool tundi kuni tund. Olen teinud nyyd paar korda ainult sennaga, no nagu 6led on peas ja hullemaks laheb. Samas henna jattis vaga laikivaks ja siidiseks juuksed, ainult seda punast ei tahaks seekord. Keegi siin kunagi kirjutas, et hoidis hennat vaga vahe aega peas ja sai niimoodi oma juuksed korda. Olen kuulnud ka henna kuumutamisest. Akki keegi on proovinud?
 
juhu 16. aprill 2012, kl 10.14
No ma olen proovinud ka hennat 5 min peas hoida - isegi siis teeb punaseks, st oranzikaks. Vanasti müüdi mingit nn värvitu henna pulbrit, aga seda pole ammu kuskil müügil näinud.
 
totaalne uuups 16. aprill 2012, kl 12.35
Ära hakka hennaga jukerdama kui punapeaks ei taha. Ma kuulasin ka neid jutte läikehennast, segasin omast arust retsepti kokku, hoidsin vähe aega peas, aga punaseks läks ikka. Mitte oranžiks vaid konkreetselt punaseks. Tegin siia veel oma henna mahapesemise teema ka, aga pole sinna nüüd enam midagi kirjutanud, sest peale väljakasvu arengud puuduvad. Septembri alguses sain selle jamaga maha, siiamaani on oranžid ja mitte vähe. Ja kuivamisest ma ei räägigi. Henna kuivatab ka juuksed ära, ühesõnaga, tugevdamiseks leiad ka muid vahendeid, mis ei värvi.
 
hennataja 16. aprill 2012, kl 15.20
Punaseks teeb muidugi, aga kuivatamise koha pealt vaidlen küll vastu. Minu loomuliku lokiga juuksed on läinud hennatades väga ilusaks, ei ole enam krõbekuivad, vaid sain ilusad voogavad ja punakalt sädelevad lokid. Oma juus on suht tume, nii et punane pole väga erk.
 
Catriona 18. aprill 2012, kl 13.44
Kõik juuksed on erinevad.
Ma kahtustan, et keratiin reageerib krüsofaanhappele.
On veel variant proovida läikesennat - senna jogurtiga, see on sageli õle-tulemusega juustele sobinud.
Võib proovida ka lootost, kes üldse mingit tooni ei taha, kiidavad seda.
 
sõps 18. aprill 2012, kl 13.50
Balti jaama turul vene ravimite ja kosmeetika letis nägin hiljuti juuste raviks mõeldud erinevaid värvituid hennasid. Uurisin huviga, kuna polnud sellisest variandist kuulnud. See lett asub lihamaja kõrval asuva maja nurgas. Mine vaata ja anna teada, kuidas mõikas! :-)
 
Catriona 18. aprill 2012, kl 21.52
See nn värvitu henna on jujuubipuu ehk Zyzphus Spina Christi. Varem oli värvitu henna senna, nüüd on nendes pakkides siis peamiselt jujuub.
Värvi see ei anna, sisaldab natuke saponiine, Aafrikas, kus see kasvab, kasutatakse juuksepesuks.
Võib olla väga hea tulemus, kui on korralik pulber. Kui see sisaldab liiva, nii nagu sageli juhtub, siis on juukseotstele kehv.
Samas olen ühelt selle värvitu henna kasutajalt saanud hädakirja, kelle heledad kiharad läksid rohekashalliks selle peale. Ilmselt reageeris midagi tulise veega ja oksüdeerus juustesse.
 
Kaire 19. aprill 2012, kl 00.59
Catriona-kas segan senna kohe jogurti sisse v6i algul veega ja siis alles jogurtiga? Olen kunagi teinud oma arust sellist laikesennat, et segasin pulbri veega ja siis panin sinna juurde veel 6li. Ja seda 6li ma enam juustest valja ei saanudki, see 6likiht jai kuidagi juuksekarva ja sennakihi vahele, laks umbes nadal, enne kui maha kulus.
See oli vist Tervisemure foorumis, kus keegi peale pesemist maarivat henna pahe ja loputavat kohe valja. Punaseks ei jaavat.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!