Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ilusalong
karvakasvu aeglustav kreem
 
diane 06. märts 2010, kl 23.07
kirjutan samuti oma diane kogemusest...vb on kellegile kasulik.
arst kirjutas diane mulle välja vaid raseduse vältimise eesmärgil (üks soome sõbranna oli soovitanud).
Boonusena kogesin sama efekti, mis eelpool kommenteerijad - muidu lokkav karvakasv aeglustus märgatavalt, nahk oli perfektne ja kõik tundus kirjeldamatult super...
kuid seejärel, peale pillidest loobumist, ei hakanud päevad pea pool aastat. günekoloog tahtis mind tartusse uuringutele saata - hormoonid oleva totaalselt segi. Et päevasid taastada, kirjutati mulle välja uued hormoonid. päris hirmus aeg oli. kuid lõpuks õnnestus päevad nö taastada.

moraal: ühegi tableti võtmine karvakasvu vähendamise eesmärgil ei saa kaaluda üle naise üldise tervise. mõelge ja uurige põhjalikut enne tablettide tausta, eriti hormoonide, kui midagi oma kehale sisse söötma hakkate.
 
merka 10. märts 2010, kl 11.00
Ei soovita neid rasestumisvastaseid tablette kellegile. Naha tegid küll perfektseks, aga kõik muu mis sellega kaasnes ei kaasnes ei kaalunud seda üles. Arvatavasti keerasid need tabletid mu spordikarjääri otsest mõtte õhtale. Peale tablettide võtmise lõpetamist tulid ka vinnid kõik tagasi, absoluutselt kõik. Samuti kadus nende tarvitamise ajal 100% seksiisu ära. NIi et mõelge, enne kui lasete selle välja kirjutada. Ei soovita mitte kellegile.
 
To ... vói maria 10. märts 2010, kl 18.40
Kustkohast seda Priorini internetis tellida saab ning kui kiiresti esimesi tulemusi märkab? :)
 
Õnnetu 10. märts 2010, kl 19.03
Mul ka selle karvakasvuga jama.
Käisin günekoloogi juures, seal tehti kallid analüüsid ja analüüsid kõik normipiires. Samuti perearst tegi mingid analüüsid ja need ka normipiires.
Aga need karvad ajavad hulluks.
 
mismõttes nagu 10. märts 2010, kl 19.18
miks karvakasvu pärast günekoloogi juures käisid? see ple ju günekoloogiline probleem...
 
karvane 10. märts 2010, kl 19.44
Mina käisin ka günekoloogi juures nagu oma eelmises ('09 aasta) postituses kirjutasin. Põhjus - küsisin enne ühest arstifoorumist, kuhu peaks selle murega pöörduma (oli kliinik.ee vms) ja vastati kas perearsti v güne poole ning güne poole on isegi mugavam, sest tihti on raviks/leevenduseks rasedusvastased vahendid, mille günekoloog saab siis ise kohe välja kirjutada.
Mina aga muidugi abi kahjuks ei saanud nagu kirjutasin, sain saatekirja endokrinoloogi juurde, kelle määratud vereanalüüs näitas, et kõik on "korras" ja pole mul viga midagi. Põen karvade pärast metsikult, täielik kompleks on mul sellepärast, elukvaliteet tõsiselt rikutud, aga jah, meditsiiniliselt on kõik korras. Karvade kätte ma ju ära ei sure...
 
Kah karvane 25. juuni 2010, kl 17.15
Otsisin vahatamise kohta infot ja leidsin selle vana teema. Nagu näha, on siin saatusekaaslasi, sest olen metsiku karvakasvuga hädas. Mul on ainuüksi põskedel rohkem karvu, kui paljudel naistel kätel (või isegi jalgadel). Ka epileerides on jalgadel juba 2-3 päevaga tüügas (raseerimine "kestab" vaid paar tundi), kõhul on triip nagu meestel, käed on isegi karvasemad, kui paljudel meestel (käekarvad on üle sentimeetri pikad ja süsimustad, nagu mingi loom oleksin, nahka pole eriti tundagi, kui peopesaga üle käe tõmmata), loomulikult ka vuntsid ja kõik muu vahva. Olen endokrinoloogi juures käinud, aga tema ütles ainult, et minu omapära, harjugu ära (huvitav, kas see on neil mingi koolitatud standardvastus, sest vaevalt me kõik ühe ja sama arsti juures käisime). Ma võib-olla veel mõistaksin, et geenid ja kõik muu on mu nii karvase teinud, aga minu suguvõsas on isegi mehed väga väikese karvakasvuga, naistest rääkimata, ja see häda on mul viimase paari aasta jooksul tekkinud, mitte ei ole ma terve elu selline olnud. Ning kui jalgadelt ja ülahuulelt saab veel karvu kuidagi eemaldada, siis ülejäänud nägu on ikka karvane, ja lühikeste käistega pluusidest võin ainult unistada, kuna tumedad karvad lähevad sujuvalt kätelt õlgadele ja sealt seljale, mis tähendab, et eemaldamine oleks väga keeruline (mingi rant karvase ja karvutu koha vahele jääks ikka). Olen praegu seisus, kus oleks valmis peaaegu kõike sisse sööma, et sellest probleemist vabaneda, aga kust abi otsida? Kui spetsialistid sisuliselt p***e saadavad ja lihtsalt ära harjuda käsevad, siis kes veel aidata saaks? Alternatiivmeditsiin? Aga kust alustada?
 
mumm 25. juuni 2010, kl 19.13
suur karvakasv on muidu ka PCOS sündroom. kas seda on teil kontrollitud? eriti kui karvasus hilisemas elus tekkis. äkki oleks parem (kui võimalik on) minna eragünekoloogi juurde, seal nad veidi lahkemad ja tähelepanelikumad.

veidi peaks aitama regulaarne münditee joomine (googeldage ingl keeles seda teemat).
 
Kah karvane 25. juuni 2010, kl 22.42
Olen ise PCOS kohta veidi lugenud, aga ei julge ennast enam arsti juurde alandama minna. Oleks siis teadnud, et selliseid asju mingi vereprooviga ei diagnoosita, oleks kohe arstilt rohkemat nõuda osanud, aga siis ei osanud sellise vastuse peale, et "harju ära", eriti midagi rohkemat öelda, nutt niigi kurgus.
Võib-olla peaks tõesti ka mõnda günekoloogi proovima, aga kas keegi oskab Tartus kedagi tõeliselt head ja inimlikku arsti soovitada?
 
kolmas karvane 08. november 2010, kl 01.40
Endal sama mure, mis eelnevatel. Sünnist saati karvasemapoolsem olnud, nüüd 16-aastaselt läks hullemaks ja 18-aastaselt on karvakasv väga tugev e põskedel, kaelal, õlgadel, rinnal jnejne tumedad pikad karvad (mitte küll need kõige tugevamad, aga siiski väga märgatavad). Suguvõsas seda ei ole kunagi esinenud, isegi mehed on siledamapoolsed. Kõik kohad olin läbi vaadanud ja läksin siis usaldusväärse günekoloogi poole, kes tegi vereproovi ja normaalse kontrolli ja ütles et hormoonide tase on normis ja arvas, et tegu on ilmselt karvanääpsu tundlikkusega meeshormooni suhtes. Sealt läksin muidugi nuttes koju, ema telefonis lohutamas. Ehk saaks kuidagi hakkama, aga kõige hullem probleem on vast selles, et milline Eesti mees tänapäeval karvast naist tahab? Vanemad surevad varsti ära ja peale seda pole kedagi, kes hooliks. Ma ütlen ausalt, et ei kavatse enam eriti kaua elada, kui asi nii jätkub. Arvan, et hirsutismi võetakse liiga väikese probleemina ning unustatakse psühholoogiline mõju inimesele. Internetist leidsin ühe hea uurimuse, kus on päris hästi üles kirjutatud erinevad ravivõimalused. Kuna tegemist on aga USA-ga ja meie oleme Eestis, siis on ilmselt raske hakata lootma, et midagi siin ära tehakse, aga asi on uurimist väärt. Tegelikult ei ole hirsutismiga naisi üldse mitte nii vähe. Ma arvan, et kui jõud ühendada ja natuke suu lahti teha asja suhtes, siis ehk asi paraneb.
 
to kolmas karvane 26. november 2010, kl 02.11
Aga teeni raha ja mine USA-sse ja leia lahendus sellele probleemile, lahendus pole enesetapus küll mitte. Muide nägin kunagi kuskilt, et on olemas mingi..ee..äkki laserravi? vms(pole üldse kindel), mis pm takistab elu lõpuni karvakasvu( sealt piirkondadest, kust soovid), oli küll hirmkallis. Ja alati on võimalus see Priorin ära ju proovida. Proovi enne kõik võimalused läbi, kui oma elu kallale kipud.
 
n 26. november 2010, kl 10.15
Kas keegi oskab öelda, kas Priorin jõudis Eesti aaptekidesse? Ja mis on selle hind?
 
to kolmas karvane 26. november 2010, kl 21.13
See pole küll ei abi ega lohutus, aga sa ei ole ainus, kes taolise asja all kannatab. Olen sinust küll mõned aastad vanem, kuid minulgi algas probleem, kui sain 16 ja on aastate jooksul järk-järgult aina süvenenud. Arstidelt mingisugust abi saanud ei ole ja olen isegi enesetappu kaalunud. Neil, kes taolise asja all ei kannata, on muidugi raske mõista, miks peaks inimene mingi karvakasvuprobleemi pärast enda elu lõpetama, aga mu liigkarvasus mõjub kogu mu elule laastavalt ja sageli mõtlen, et milleks ma üldse vaevun. Ma ei räägi üldse sellest, et suvi läbi pikkade riietega käima pean, selle kannatab ära (kuigi +30 ilmaga on muidugi raske põhjendada, miks ma pikkade käistega pluusi seljast ei võta), aga pidev muretsemine selle pärast, mida inimesed arvavad mu nendest liigselt karvastest kehaosadest, mida katta raske (nägu ja labakäed-sõrmed), ja suutmatus kedagi endale füüsiliselt ligidale lasta, muutub lõpuks väga väsitavaks. Mingisugusest normaalsest elust ei saa juttugi olla, kui millegi pärast nii sügavaid komplekse tunned, isegi suhted on välistatud, sest mitte iial ei suudaks ma oma keha sellises seisus kellelegi näidata, ainuüksi mõte sellest, kuidas mõni mees käega üle mu keha tõmbab ja mu "kasukat" tunneb, ajab iiveldama. Ma olen karvasem, kui enamus mehi mu suguvõsas, naissugulased on kehalt peaaegu täiesti karvutud, ja ma ei mõista, miks just mina selline olema pean.
 
kljutsh.blogspot.com 22. jaanuar 2015, kl 13.42
Tasub kontrollida, kas on PCOS. Perearst saab esmased vereproovid tellida, kust juba näha. Aga parem kohe suunamine endokrinoloogi juurde ning günekoloogi juurde aeg kinni panna. Eestis on minu arust oluline alustada endokrinoloogist ja temaga konsulteerida, kes oleks sobilik günekoloog, kes oskab vaadata PCOS ka üldisemalt poolelt, mitte ainult "rasedaks tahad jääda? ei? noh siis siin on pill. ja muidu su sündroom mind ei koti. tule siis, kui rasedaks tahad jääda".

PCOS on väga kompleksne sündroom. Kui minul see omal ajal diagnoositi, arvati, et see puudutab 2-5 % maailma naistest. Täna arvatakase, et see on 5-10 % vahel.

PCOS ei ole väljaravitav, kuid ta on ohjatav. PCOS toob endaga kaasa:

- menstruatsioonide ärajäämine ja probleemid või puudulik ovulatsioon
- probleemid rasestumisega ning rasestumise korral kõrgenenud raseduse katkemise oht
- hirsutism
- tumenenud nahakohad ja nahatükid ehk acanthuses nigricans (insuliin koguneb ühte kohta)
- juuste väljalangemine peast
- uneprobleemid (apnea)
- raskused kehakaalu langetamisega, rasva tugevam kogunemine kõhupiirkonada
- tujude kõikumised
- kalduvus depressioonile
- kõrgenenud risk haigestuda varases eas diabeeti (tüüp2), südamehaigustesse, rinnavähki, emakakaelavähki, osade uuringute põhjal ka alzheimer

1. Endokrinoloog saab teha täis verepildi,
mis PCOS diagnoosimisel oluline, hea ka kohe kontrollida D ja B vit taset veres, reeglina eriti D vit tase PCOS-ikatel on ääretult madal. Lisaks tasub kohe kontrollida, kas oled IR ehk insuline-resistant!

2. Endokrinoloog või günekoloog suunab ultrahelisse, kus vaadatakse munasarju ja kas on tsüstid peal

Väga oluline on, et endokrinoloog ja günekoloog omavahel kommunikeeriks. Sattusin vahepeal günekoloogi vahetama, kes kuuldes, kes mu endokrinoloog on, ühmas et see on täielik lammas ja tema ei nõustu mind ravima, kui see endokrinoloog edasi on. Rääkisin rahulikult, miks ja mida ta pakkus raviks, sest günekoloog eos oli kindel, et endokas on sita ravi määranud. Peale minu teema avamist sai ta aru, et ravi jumala õige määratud ja ta oleks isegi seda teinud.. Mina olin teadlikult endokrinoloogi eelnevalt vahetanud, et oleks noorem ja kes teab rohkem uutest ravimeetoditest ja vaatab PCOS üldisemalt kui ainult menstruatsiooni puudumine. Jnejne. Sellised jaburad draamad.

Eestis oli aastaid tüüpravi Diane 35 ja/või Metformiin, lõpuks on tekkima hakanud ka arusaam, et DIane35 EI ole hea lahendus PCOS-ile. Hiljuti kohtasin isegi endokrinoloogi, kes ei naernud mu natural remedies küsimuste kohta.

Tartus sobilik endokrinoloog PCOS-i diagnoosima ja PCOS haigetega tegelema: MAIE VÄLI > pidavat olema ääretult tark ja hea arst, Eestis suisa parim PCOS sündroomiga inimestele.

Tallinnas: ÜLLE JAKOVLEV > minu jaoks mitte kõige parem, kuid kindlasti on Tallinnas parim valik hetkel
Jakovlevi asemel oli ITK-s vahepeal ka üks noor endokrinoloog, kes jäi aga dekreeti. Tema oli väga teadlik PCOS-ist ja uuematest ravimeetoditest jne.

Kuidas PCOS ravida? Seda tuleb komplekselt vaadata ja sellele läheneda, olenevalt ka, mis hädad on. Mõnel on kõik sündroomi näidustused to the max, mõnel ei ole nagu eriti midagi peale diagnoosi ja ehk väikese probleemi aeg-ajalt ärajäävate menstruatsioonidega.

Mina olen selles otsas, kellel kõik näidustused on maksimaalsed. Aastatega olen erinevaid asju katsetanud ja proovinud, palju tuge leidnud www.soulcysters.net communityst ja hiljuti palju uuemat researchi lugenud pcosdietsupport.com blog/magazine/webist.

Ütleks, et praegune ravi, kes soovivad võtta beebipilli, tuleb leida sobilik beebipill (ja mitte kange õudne jurakas nagu Diane35) ja seda kombineerida Metformini (alustades 500 mg/pä, vajadusel edasi liikudes kuni 2000 mg/pä, olenevalt näidustustest ja kuidas ravi edeneb) ja juuksekasvu takistava lisandiga, näiteks aldactone ehk spironalactone (soovitatakse 25 mg x 2 päevas).

Lisaks karvakasvu probleemi puhul näopiirkonnas proovida Vaniqa kreemi (Soomes müüakse, tundub, et lõpuks nüüd ka Eestis: http://www.rx.ee/v/4726-vaniqa.html?start=5) - pole kindel, kas ta Eestis on retseptiravim? Peaks olema. Halva-halva näokarvakasvu korral kaaluda laserravi. Ei oska öelda, kas Eestis on piisavalt head laserravi teenuse pakkujat, seda võiks proovida konsulteerida arstidega, kosmeetikuga (kui käid kuskil regulaarselt ja teab sinu jamasid ja on usalduslik suhe) ja/või leida mõni PCOS-ikas, kellel kogemusi.

Mina seda Eestis ei teinud, lugedes ja uurides tundus, et ei usalda. Proovin nüüd välismaal, kuna antud hetkel selleks võimalus. Laserravi ei hävita karvasid lõplikult. Öeldakse, et PCOS hirsutismi all kannataja peaks läbima 6-8 kuuri ning edaspidi aeg-ajalt (1-2 x aastas) retouchi tegemas käima.

Minu teada Eesti Haigekassa hetkel PCOSikatele veel laserravi ei ole nõus kinni maksma, kuigi peaks - see pole ainult kosmeetiline iluhäda, see on ikka psühholoogiliselt hävitav element.

Mujal kehal olen käinud depileerimas. Tallinnas on näiteks üks suurepärane depileerija, kes PCOS-ikatele ka hinnaalandust teeb jne. Tuleb leida endale selline depileerija, kes tõesti puhta töö teeb, mitte et peale depileerimist lähed koju ja pool päeva nühid vaha maha ja nokid pintsettidega karvu välja. Olen selliste peale sattunud, see on kehv töö lihtsalt. Olen suure kehamassiga tüdruk ja olen lasknud alati teha kogu kere ja hindan head deppijat lõputult! Regulaarne depileerimine on aidanud pikendada depis käimise ajavahet 2 nädalalt 4 nädalani (raseerima pidin omal ajal iga päev), tagasikasvav karv on aastaga (aastatega) muutunud õrnaks udukarvaks, mis ei paista ka nii väga välja.

Tumenenud nahakohtade ravi - toitumisharjumuste muutmine. PCOSi puhul aitab VÄGA nt madala glükeemilise indeksiga ja pcos-ikatele modifitseeritud söömine.

Googelda: LOW GI by RICK GALLOP - parim juhend. Raamat ka eesti keeles müüdav Apollos, maksis ca 9 EUR. Ohoh, praegu suisa 3.99! http://www.apollo.ee/gi-dieet.html

Mis sobib PCOS-ikatele paremini, on lisaks ka piimatoodete vältimine. Piima olen asendanud mandlipiimaga (teen kodus ise, aga ka poes müüakse), juustu ei söö, kodujuustu harva. See on olnud väga kasulik mitmeski mõttes.

Ja muidugi juua vett 2 l päevas.

Trenn: igasugune liikumine on kasulik ja aitab PCOS leevendada, kuid soovitatakse kombineerida nt ujumine+jõusaal või tantsimine+jõusaal jne. PCOS-ikatel on tegelikult lihasmassi tänu hormoonide tasakaalule (mehisem) kergemini kasvatada ja sellest tasuks vedu võtta rasva muutmisel lihaseks.

Lisaabilised:
väga oluline tarbida lisaks INOSOLIC, Eestis arstid seda "toidulisandit" veel ei soovita, kuid minu endokrinoloog ütleski otse nii, et ta ei tohi mulle seda otse soovitada, kuid kui ma küsin selle kohta, saab ta mulle öelda, et seda tasuks proovida ja 2 x kõrgendatud doosiga kui soovituslik! foorumites on meeletult palju sellest kirjutatud samuti (inofolic, inositol, d-chiro-sitol jnejne nimede all), lisaks piparmünt, d-vitamiin (soovitan osta Soomest 25 või 50 toosiseid, mitte neid nõrkasid, mida Eestis müüakse - see ei aita essugi), magneesiumi jalavannid, omega, saw palmetto (serenoapalm), cordyceps sinensis, akupunktuur (soovitan Rene Bürklandi)

Osad on öelnud, et aitab ka vitex.

Kui PCOS-ikas vahatab end tihti, on kaalu langetamas jne, on oluline ka keha kuivharjamine.

Vot. Kogu asja ei jõua ära kirjutada ja foorumi thread pole ka ju päris õige, aga vähemalt kes otsib vaniqat otsib tihti ka PCOS-si ja leiab siis ehk selle kirjutise siin ka. JAKSU!
 
siiruviiruline 01. september 2017, kl 00.00
kljutsh.blogspot.com Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Mujal kehal olen käinud depile
> erimas. Tallinnas on näiteks üks suurepärane depil
> eerija, kes PCOS-ikatele ka hinnaalandust teeb jne
> . Tuleb leida endale selline depileerija, kes tões
> ti puhta töö teeb, mitte et peale depileerimist lä
> hed koju ja pool päeva nühid vaha maha ja nokid pi
> ntsettidega karvu välja. Olen selliste peale sattu
> nud, see on kehv töö lihtsalt. Olen suure kehamass
> iga tüdruk ja olen lasknud alati teha kogu kere ja
> hindan head deppijat lõputult! Regulaarne depilee
> rimine on aidanud pikendada depis käimise ajavahet
> 2 nädalalt 4 nädalani (raseerima pidin omal ajal
> iga päev), tagasikasvav karv on aastaga (aastatega
> ) muutunud õrnaks udukarvaks, mis ei paista ka nii
> väga välja.

Kes on Tallinnas head depileerijad PCOSiga kaasneva hirsutismi korral?
eid_155a37edf02b88 24. oktoober 2017, kl 02.14
Hei Siiruviiruline,

Soovitama ei kipu, tal niigi liiga tihe graafik! Aga Tallinnas on mitmeid väga häid deppijaid tekkinud. Kui väga hätta jääd, saada privaatsõnum. Ka sugaringu proovisin vahepeal paar korda. Käte-jalgade peal toimis ideaalselt, paraku osades teistes piirkondades ei võtnud karv vedu. Niiet olen vahatamise juurde jäänud ja tõesti - käin 4-5 nädala tagant (suvel veidi tihedamalt) ja karv on justkui heledam (ma ei tea, kuidas see võimalik on), hõredam, pehmem. (Vanasti oli karm, tume-tume-pruun, samal õhtul peale raseerimist juba torkas väga valusalt jne).

Muide, vahepeal sai ka elektrolüüsi proovitud näopiirkonnas ja ääretult rahul. Väga keeruline protseduur, aeganõudev, valus, ent PCOS-ikate jaoks keeruliste keisside puhul best! Hetkel pooleli jäänud raha tõttu, ent peagi tagasi minek.
chukree 11. mai 2020, kl 12.05
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!