Mul üks tuttav rääkis, et on olemas mingi ilma peavaluta migreen, mis teebki nägemise veidraks, tema vist kaebas, et peaaegu ähmaseks võtab silme eest. Mul on ka ärevushood aeg-ajalt ja võib silmad vigurdama panna küll. Ükskord istusin ja lugesin, järsku tekkis sik-sak ühe silma ette. Paanik nagu ma olen, helistasin perearsti nõuandetelefonile, kus kästi jalamaid emosse minna. Tellisingi takso, et sõita sinna ida-tln omasse, kus on silmaarst. Kuniks riidesse toppisin ja taksot ootasin, oli sakk juba ära kadunud. Aga läksin ikka kohale, silmaarst kutsuti välja, vaatas kõik üle, no mitte midagi polnud valesti. Mõõdeti vererõhku, kah normis. Vahepeal oli mul eriti ärev periood, õudne hüpohondria kogu aeg ja mul oli päevi järjest tunne nagu hakkaks silm peast välja kukkuma. Ärge naerge midagi, selline tunne oli nagu ühte silma ei kontrolliks vms, kuigi tegelikult ikka laug ja silmamuna ja kõik liikusid korralikult. Aga no selline paks raske tunne jne. Kupatasin aga jälle arstile, jälle kõik korras. Kui arsti juurest välja tulin teadmisega, et silm on korras, läks tunne ka märkamatult üle. Siis ma sain aru, ei ole siin muud midagi kui psühhosomaatika. Mulle on kunagi mingi aju mrt isegi tehtud, jälle midagi ei leitud, aga ega mrt ei näitagi seda, et peast veidi ohoh oled ja see kehas veidraid aistinguid tekitab.