Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Paanikahäire ja nägemine.
 
B. 06. juuni 2014, kl 20.55
Kas näiteks paanikahäire võib tekitada nägemishäireid? Järsku, hakkab vaatevälja äärest virvendama vaikselt ja nagu näen tumedamalt ja mitte eriti teravalt. Siis tunnen nagu kael jääb kangeks ja selline ebareaalsuse tunne tuleb peale. Ehmatan jubedalt ära, kui see juhtub. Kuna on istuv töö ja kasutan arvutit palju, siis äkki vereringehäired? Seda on juhtunud 5 korda kokku mõne aasta jooksul. Mul on muidu hetkel elus ka väga raske ja stressirikas periood, puudub kindlustunne.
 
--- 06. juuni 2014, kl 21.23
paanikahäire võib tekitada miljon erinevat vaegust.
 
õde 06. juuni 2014, kl 21.26
Võib, aga soovitan ka vererõhku kontrollida.
 
B.to õde 06. juuni 2014, kl 21.29
Kas vererõhk võib liiga kõrge olla? Mul küll peaks tegelikult vererõhk korras olema, aga noh kunagi ei tea.
 
B. 06. juuni 2014, kl 21.45
Ütlen veel, et ma pole ülekaaluline, vaid väga sale. Vererõhk on olnud tavaliselt ikka 124-126/79 ja seda ärritatud olekus, sest ma olen üks nendest, kes ei saa vererõhku mõõta rahulikult.
 
õde 06. juuni 2014, kl 21.55
Vaat ei oska öelda, eks see selgub mõõtes. Enne peaks füüsilised põhjused välistama, siis alles võiks otsida psüühikast põhjusi erinevatele sümptomitele. Võib vererõhk ka täitsa korras olla, lihtsalt mul tekkis selline mõte sinu postitust lugedes.

Üldse soovitan selle murega pigem perearsti poole pöörduda, sest ega siin foorumis "pimediagnoosimine" pole eriti mõttekas, tekitab ainult hirme juurde :)
 
muide 06. juuni 2014, kl 21.56
silmanurgast virvendama hakkab migreeniga, see siis migreeni aura.
 
B. to muide 06. juuni 2014, kl 22.17
Aga pea ei valuta. See läheb üle siis, kui maha rahunen. Aga nüüd on jäänud hirm sisse, et tuleb jälle.
 
muide 06. juuni 2014, kl 23.04
migreeniaura võib olla ka peavaluta!
 
B. to muide 06. juuni 2014, kl 23.10
Aga kas muid tunnuseid pole?
 
olen kuulnud 07. juuni 2014, kl 00.07
Mul üks tuttav rääkis, et on olemas mingi ilma peavaluta migreen, mis teebki nägemise veidraks, tema vist kaebas, et peaaegu ähmaseks võtab silme eest. Mul on ka ärevushood aeg-ajalt ja võib silmad vigurdama panna küll. Ükskord istusin ja lugesin, järsku tekkis sik-sak ühe silma ette. Paanik nagu ma olen, helistasin perearsti nõuandetelefonile, kus kästi jalamaid emosse minna. Tellisingi takso, et sõita sinna ida-tln omasse, kus on silmaarst. Kuniks riidesse toppisin ja taksot ootasin, oli sakk juba ära kadunud. Aga läksin ikka kohale, silmaarst kutsuti välja, vaatas kõik üle, no mitte midagi polnud valesti. Mõõdeti vererõhku, kah normis. Vahepeal oli mul eriti ärev periood, õudne hüpohondria kogu aeg ja mul oli päevi järjest tunne nagu hakkaks silm peast välja kukkuma. Ärge naerge midagi, selline tunne oli nagu ühte silma ei kontrolliks vms, kuigi tegelikult ikka laug ja silmamuna ja kõik liikusid korralikult. Aga no selline paks raske tunne jne. Kupatasin aga jälle arstile, jälle kõik korras. Kui arsti juurest välja tulin teadmisega, et silm on korras, läks tunne ka märkamatult üle. Siis ma sain aru, ei ole siin muud midagi kui psühhosomaatika. Mulle on kunagi mingi aju mrt isegi tehtud, jälle midagi ei leitud, aga ega mrt ei näitagi seda, et peast veidi ohoh oled ja see kehas veidraid aistinguid tekitab.
isemaag 07. juuni 2014, kl 00.49
Vaenlane ei maga.
 
B. 07. juuni 2014, kl 11.57
Rääkisin perearstiga- kael pidavat nii tervitusi saatma, et tänu sundasendile on vereringe kehv ja tekitab selliseid häireid. Edasi nii minnes pidavat jamad veelgi suuremaks minema. Soovitas muuta tööd ja eluviisi.
 
miks küll 07. juuni 2014, kl 12.58
ei tea miks ta hirmutab sind. võibolla aitaks kui vereringe ergutamiseks aegajalt mingeid harjutusi teeksid. põhiline on aga see, et kui tead põhjust, siis ei ole enam ka paanikat
 
elvakas 08. juuni 2014, kl 19.35
isemaag Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Vaenlane ei maga.


Sa Ka vahur ei maga, sulle meeldivad väiksed türdukud:


http://www.elva24.ee/Uudised/article_282_LASTEAHISTAJA-ELVAS-%C3%9Cle-50-aastane-mees-kutsub-alaealisi-t%C3%BCdrukuid-endaga-kaasa.html
 
09. juuni 2014, kl 09.51
Kas silmarõhku on mõõdetud? Aga igasugused lihaspinged võivad ka põhjuseks olla ja lihaseid ja lihasekesi on oi kui palju. Tavaliselt me neid ei tunneta ja ei taju, kui aga pinged tekivad stressi või sundasendiga seoses, siis küll!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!