Mu mehel oli üksvahe päris kohutav kõõm - mitte ainult pudisev vaid kohati lausa koorikud punetaval peanahal.
Küll ma siis proovisin igasugu looduslikke vahendeid (teepuuõli ja ma ei tea mida veel) ja korrigeerisin toitumist (kuigi me toitume väga tervislikult niigi).
Vahel kõõm lihtsalt tekib, nt stressist ja siis pole igasugu toitumisnippidest ja muust sellist abi, see võib isegi rohkem stressi tekitada kui pead pidevalt veel millelegi mõtlema.
Nizorali shampoon leevendas olukorda ainult veidi ning siiski olid mehel õlad "lumised".
Kõige jubedam oli see, et mehel juuksed hõrenesid ja üldse nägi see olukord kole välja.
Ökoshampoonidest ei olnud üldse mingit abi. Sai veel mitmeid apteegitooteid proovitud, tulemusteta kuni üks shampoon lõpuks toimis juba kahe pesukorra järel. "Lund" oli palju vähem ja paari nädalaga oli peanahk ilus ja puhas, ärritus oli kadunud. Nüüd, mitu kuud hiljem peseb ta selle shampooniga kaks korda nädalas.
Lisaboonusena ja minu suureks üllatuseks läksid mehe juuksed ilusaks ja tihedaks ning endisest hõrenemisest ei ole jälgegi.
Seda shampooni saab apteegist - Vichy Dercos kõõmavastane shampoon. Seda on kahte varianti - kuivale peanahale ja normaalsele/rasusele peanahale.