Olen võtnud Diane 35 geneerilist varianti Cypretili oma 4 aastat ja enne seda veel paar aastat originaali. See oli suhteliselt ainuke variant, mis mulle pillidest sobis. Teiste, madalama hormooniga, rohtude puhul, läks tsükkel väga paigast ära. Ei saa ju elada nii, et kuude kaupa on päevad järjest. Pillide eesmärk oli rasestumise vältimine.
Tulemustest: esimesed aastad ei olnud mingeid kõrvalmõjusid. Neljandal-viiendal hakkasid suvel tekkima pigmendilaigud, väga koledad - otse nina alla nagu vunts. Nende eemaldamise (igasugused kallid kreemid, vedelikud ja ka laser) ja muul moel vältimisega on palju vaeva nähtud, väga häid tulemusi saavutamata. Lihtsalt üldse päikest ei tohi enam saada. Teiseks hakkas viiendal aastal sagenema tupepõletik. Jube vastik. Kolmandaks: viimastel aastatel on mu verenäitajad väga kehvaks läinud. Seostan seda pillidega, kuna kõiksugused muud uuringud on ära tehtud.
Hetkel pille enam ei saa/ei suuda võtta, kuna pigmendilaigud+tupepõletikud on ju ainult jäämäe veepealne osa, mis välja paistab.. Ent mis toimub veel mu sees. Tahan neist puhata ja valida mõni muu meetod, mis mind nõnda ei reosta.
Olen omajagu erinevatelt arstidelt pillide kõrvalmõjude kohta küsinud, ent nad on jäänud suhteliselt kidakeelseks. Üks eriti põnev vastus oli, et pillide kahjuliku mõju alast infot levitab Vatikan jt kirikuringkonnad, kes tahavad, et naised kodus oleksid ja lapsi kasvataksid.