Mul olid kunagi auraga migreenid 1-3 korda kuus, mis kestid ~8 tundi. Ainult tänu allolevatele punktidele sain vähendada migreene kuni 1-2 korrani aastas, needki lohakusest.
Tänapäeval neuroloogidest väga vähesed oskavad kuidagi aidata. Ärge lootke nende peale. Tegutsege ise. Lugege palju ja lugege rohkem venekeelseid artikleid, kuna infot on rohkem.
Selleks, et migreeni vähendada tuleb(mida mina teen ja mis tõesti aitab mul vähendada pingeid):
1) Osta hea arvuti monitori, näiteks: Benq BL2710, kus on blue light filter ja ekraan ei vilgu
2) Ekraani eredus ja heledus panna nulli. Jah, täitsa nulli. Silmad mõne ajaga harjuvad ära ja te näete, et on kergem. Silmi võib olla rikkub veidi mõnede arvamusel, kuid mul kolme aastaga pole midagi muutunud. Ainult plussid. Kunstilist eredust tuleks vältida igal pool. Mobiilid ei ole erand.
3) Alla laadida programm f.lux ja seadistada. See programm teeb värvid ekraanil pehmemaks (punasemaks). Mina panen maximumi. Best.
4) Osta silmadele silmatilgad, näiteks: Systane Hydration.
5) Kui tunned, et migreen lähenemas, siis võta Triptaane, näiteks Imigrani. Kirjutab välja neuroloog.
6) Istu sirgelt. Hoia oma selga ja kaela. Püüa ennast kontrollida alati. Kuna migreen võib olla ka osteokondroosist (kaela probleemidest). Loe lähemalt vene keelsetest artiklitest: шейная мигрень. Meie mõned arstid pole sellest kuulnudki.
7) Ära maga kõhu peal. Kael peab puhkama magamise ajal. Ehk siis külje peal või selja peal. Püüa ennast kontrollida alati.
8) Võta vitamiine, näiteks: Ocutein Forte (Luteiin + Zeaksantiin), magneesium + B6, ja teised B gruppi vitamiinid ajule.
9) Osta endale prillid blue light filtriga. NB! Silmaarst peab välja kirjutama. Ära otsi Internetist.
10) Osta endale vibreeriv massaažimasin (soojus+massaaž) ja tee iga õhtu massaaži kaelale ~30 min.
11) Liikuda. Näiteks joosta iga õhtu. Füüsiliselt olla aktiivsem, et veri jookseks.
Teed kõik need punktid ära?
Usu mind, mind aitas ja sind aitab kah, kui sa istud terved päevad! 5 aastane kogemus võitlemises migreenidega.