Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
ranne valus
 
lill 22. november 2010, kl 18.06
tere!
millest võib tingitud olla valu käerandmes(see koht kus lõppeb käelaba)? mingit tugevat trenni ei ole varem teinud ja vigastanud seda omast arust ka eiole,aga liigutades on pidevalt valus.kui seda katsuda siis leian selle valuliku punkti ka üles.selline jamps mul küll juba kaua,kaua aega(lausa 2 aastat vist) ja ei oska selle algust mite kuidagi millegiga siduda.nüüd hakkasin aga trenni tegema ja valu annab samuti rohkem tunda..et siis millest see võib olla?
 
palju 22. november 2010, kl 19.06
mine arstile..paar aastat oled kannatanud miks....
 
hiir 22. november 2010, kl 19.31
Parem käsi?
 
hiir2 22. november 2010, kl 22.31
hiirekäe sündroom. Istud palju arvutis, jah?
 
aga 22. november 2010, kl 23.13
kui kannad selles käes mingit käeketti, kella või sõrmuseid, siis võib ka sellest olla.
minul põhjustas käekell meeletu käevalu.
 
kss 23. november 2010, kl 11.38
Oled sa kindel, et tegu ei ole liigesevaluga? Kui kahtlustad, siis mine arstile, kuna artriit on levinum, kui arvata oskaks. Algfaasis saab üsna hästi haiguse arengut pidurdada. Kaks kuud valu on juba piisav, et uurida.

Kui aga valu tundub rohkem olevat lümfides vms. siis ei pruugi arst osata (viitsida) sind aidata. Kanna trenni tehes randmetugesid, valu puhul määri jahutava hobusepalsamiga ning hoia sidet peal. Oluline aga on, et liiga tugevalt kinni ei seoks, isegi, kui tahtmine on suur. Liigutamisest ei tohiks loobuda, küll aga vältida pikemaid sundasendeid (nagu silmadelegi peab puhkust andma).
 
K 23. november 2010, kl 13.14
minu "hiirekäsi" paranes, kui vahetasin padjaga hiiremati tavalise vastu.
 
kats 23. november 2010, kl 13.47
Mul on ka parema käe ranne valus. A kuna ma töötan kokana siis see nö kutsehaigus.
 
nõges 23. november 2010, kl 14.10
profülaktikaks randmetele - käsi tugevalt rusikas hoida ja teise käega tugevalt teha nn. nõgest ümber randme..... ja seda ikka tihedalt, mitte 1 kord.
aga kui juba päris valusad, siis vast peaks arstiga ikka enne rääkima.
ja joogas on palju selliseid harjutusi, mis on randmetele hea (harjutusi tehes toetutakse kätega põrandale ja see tugevdab neid)
 
anni321 25. november 2010, kl 16.36
randme harjutused on head. soovitan veel näpuotstes küünenurkades asuvaid punkte vajutada (stimuleerib käe energia kanalites oleva energia liikumist). Hea punkt on ka ho ku, vaata videot

ise soovitan valude korral energiat stimuleerivaid akupunktuuriklepse panna üks randme sissepoole teine väljapoole üheks ööks, vajadus korda seda veel 2-3 ööd. kui probleem sügavam võtab rohkem aega. lisainfo nende akupunktuuri klepsude kohta:
http://tukaram.cieaura.com/pure-relief...
päikest sulle
 
ringid 26. november 2010, kl 08.33
käeringid on head. tee hommikul ja õhtul. päeval ka kui meelde tuleb
 
anni321 27. november 2010, kl 13.26
lisan sulle eestikeelse lingi kus saad lugeda akuklepsude kohta.
http://akupunktuurcieaura.blogspot.com...
 
kati 30. november 2010, kl 08.25
Võta ühe käega teisekäe randmest kinnii ja tee "nõgest". Aitab kuid tahab rohkem tegemist.
 
hoku 01. detsember 2010, kl 08.53
See on väga kasulik punkt. Kasutan seda palju ja randmevalude puhul peaks ka aitama.
NB Kui see punkt on juba valus siis on põhjust vajutada sinna paar minutit. olemine läheb kergemaks
anni321 Mul on põlved tihti valusad kas sinna ka mõni akupunt on mis aitab?
 
Leen 01. detsember 2010, kl 11.55
Minul on konkeetselt ranne (vasak käsi) valulik kolmas aasta ja tegemist kõõlusevigastusega (ülepinge), millele traumatoloog sai soovitada vaid lahast kuuks ajaks :D, sest tõesti sellele muud ravi pole, kui rahu... Tuleb siis vaid selgeks saada, millest sul see valu tingitud. Ortopeed-traumatoloog abiks.
 
akupunkturist 11. detsember 2010, kl 13.45
Autorile. Seda valulikku punkti tuleks siis ka masseerida. Kus see punkt täpselt asub? Saad sa selle asukohta täpsemalt kirjeldada? See näitab veidi ka probleemi olemust. Siis saab ehk täpsemalt aidata.
 
kah hädaline 21. detsember 2010, kl 19.12
Tegin nõgest aga nahk on hell, ei kannata palju teha kas midagi muud lihtsat pole?
 
mai 22. september 2011, kl 10.33
Kas keegi teab kaua seda hoke punkti vajutada võib ja kui tihti?
 
Elke 25. oktoober 2011, kl 17.40
Tere,
olen 14 aastat teinud arvutiga tööd ja randme valu tekkis arvuti hiire kasutamisest. Ostsin toestusega hiiremati ja (siis olin noorem) valu kadus. 2 aastat töötasin sülearvutiga, hiirt eriti ei kasutanud. Unustasin, et käsi kunagi valutas. Peale 2 aastast pausi, olen sunnitud töö juures uuesti kasutama hiirt. Töötasin 5 kuud ja paremas randmes tekkis uuesti valu, mis ajas ka öösel ülesse. Algul valutas pöidla koht, siis valu kolis käelaba toetus punkti. Tegin viinakompressi ja teelehe kompressi. Suunati neuroloogi juurde ja sealt soovitati süüa valu leevendamiseks ibuprofeni 3x päevas ja kirjutati välja randmetugi, kästi võimelda ka. Vereproov põletiku ei näidanud.
Ja öeldi, et see on tänapäeva haigus ja eriti lööb välja naistel.

Ostsin endale jälle toestusega hiire padja ja hakkasin töötama vasaku käega. Valu ei ole enam nii hull, vähemalt annab magada. Tablette ma ei söönud ja harjutusi teen. Mina olen valu kannatanud ca 3 kuud, kui vahetasin kätt. Praegu on möödunud juba 1,5 kuud.
Peaks tõesti minema perearsti juurde, tegema vereproovi ja siis selgub, kas näitab põletiku. Arst ütles, et isegi kui põletiku ei näita, siis ikkagi on väike põletik ja peab võtma tablette.
 
marju 25. oktoober 2011, kl 18.22
aga minul aitas hiirekäele külmaravi. viis kord ca30 sek ehk siis nii kaua kui ise kannatasin seda kipitavat külmajuga randmele. ja juba kolmas aasta ilma valudeta. töötan nii hiirega lauaarvuti taga kui ka läpakaga vähemalt 6-7 tundi päevas.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!