Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
unetus
 
maasikas 19. detsember 2010, kl 00.18
Mure siis selline, et õhtuti ei tule kohe üldse uni. Jalad tõmblevad, vähkren voodis ega saa rahulikult isegi pool minutit ühes asendis olla:( Tundub, et magama ei jäägi seetõttu, et ei suuda kuidagi mugavat asendit leida ja jalad hakkavad tõmblema. Nii on see olnud umbes viimane aasta aega. Hommikuti jällegi väga raske üles saada, magan umbes 12ni päeval välja. Ehk lihtsalt pole reziim paigas aga siiski see jalgade tõmblemine ärritab tõsiselt juba...
 
sama siin 19. detsember 2010, kl 09.59
tuttavad probleemid, aga pole ka suutnud mingit lahendust leida. küll olen märganud, et kui olen õhtupoole ennast füüsiliselt rohkem väsitanud-käinud kõndimas või trennis, siis tuleb uni kergemini ja jalad ka ei tõmble.
 
XO 19. detsember 2010, kl 10.42
Mul sõbrannal oli sama lugu, et jalad rahutud. Arst tuvastas organismis rauapuuduse, peale rauatablettide kuuri probleem kadus.
 
Jah, 19. detsember 2010, kl 10.49
eks põhiprobleem seisnegi VALES PÄEVAREŽIIMIS . Ja mitte ainult kellaajaliselt, vaid ka kehale füüsilise koormuse andmises. Praegu Su jalad tahavad enne magamajäämist selle ära teha, mis eelnevalt päeva jooksul tegemata jäi.
Kui aga oledki laisk ennast liigutama, siis otsi kuskilt Jeffrey Thompsoni ravimuusikat - seda kuulates sunnid ajule peale puhkuseks vajalikud lained.
Neid laineid saad ka teistmoodi - õpi LÕDVESTUMA. Selleks on joogidel harjutus savasana, tiibetlastel Kumnje lõdvestus, tsigunis "tühi sein".
Võid aga ka kasutada kadunud Gunnar Aarma soovitatud ravihingamist režiimis 1:4:2, kus 1 on sissehingamise pikkus sekundites, 4 on sissehingamisest TÄPSELT 4 korda pikem väljahingamine, ning 2 on jälle sissehingamisest TÄPSELT 2 korda pikem hinge kinnihoidmine. Et seda kõike täpselt teha saaksid, selleks tuleb sul kuskil voodi ligidale tuua kõva tiksumisega kell, mida siis voodis pikali olles kuulad ja loed hingamise ajal sekundeid. See 1:4:2 moodustab ühe hingamistsükli, mis siis pidevalt üksteisele järgnevad. Tore oleks, kui üks tsükkel oleks mitte lühem, kui pool minutit (30 sek). Selle saavutad, kui sissehingamise pikkus on vähemalt 4 sek + väljahingamine (4x4) + hinge kinni hoidmine (2x4) = 32 sek. Kogu ravitsükkel iga kord võiks olla 15 - 30 minutit - selle aja võrra tuleb varem voodisse minna.
 
Jah, 19. detsember 2010, kl 11.54
peale XO kommentaari tekkis soov veel kord seda foorumi "risustada" enda mõtetega, sest XO kommentaar näitas kõige ilmekamalt meie meditsiini suunitlust - MÜÜA ja IGAL sobival juhul TABLETTE.
Mõelda - arst "avastas" rauapuudulikkuse, kuid .... kui juba rauast on puudus, siis on puudulikkus ka muude mikroelementide osas.
Rauapuudust ei saa tekkida NORMAALSE söömise puhul.
Raud (Fe). Kuulub põhiliselt hemoglobiini koosseisu (ca 70% kogu rauast), ülejäänud osa on veel mõnedes organismi kudedes, ta on mitmete oksüdeerimisfermentide komponendiks, võtab osa mitmetest raku keemilistest protsessidest. Inimese kogu keha massist on rauda — 0,005—0,006%. Täiskasvanud inimese ööpäevane vajadus on 15—20 mg (lastel — 7—10 mg), ja selline kogus PEAB organismi sattuma normaalse ja tavalise toitumise juures, sest seda on küllaldaselt mädarõikas, ÕUNTES, värvilises kapsaas, SELLERIS, NISUTERADES, marjades (maasikas, mustikas, murakas), KARTULIS, valgetes seentes ..... Mis on meie oludes veel lihtsam, kui iga päev paar õuna ära süüa?

Aga, nagu mainisin, keha vajab ka teisi mineraalaineid:
Tsink (Zn). Kuulub TÄHTSAIMATE fermentide koostisse, mis võtavad osa hingamisprotsessis, valgu ja nukleiin-ainevahetuses, KAITSEB organismi keskkonna kaadiumireostuse puhul. Ööpäevane vajadus — 10—20 mg.

Kõige enam on tsinki Värvilises ja PEAKAPSAS, sparglis, mustsõstras, tikris, kõikides söögiseentes, siguris, isegi kaselehtedes jne.

Mangaan (Mn). Omab määravat mõju kasvule, vereloome organitele (et oleks verd, mis seda rauda vajab), sugulisele arengule ja veel paljudele muudele protsessidel. Inimese ööpäevane vajadus — 5—10 mg.

Väga rikkalikult on mangaani tavalises PIPARMÜNDIS, petersellis, küüslaugus, ÕUNTES ja PLOOMIDES, ning .....

Vask (Cu). Selle elemendi põhiline biokeemiline funktsioon seisneb fermentatiivsetes reaktsioonides, kui AKTIVAATOR, aga ta kuulub ka mitmete fermentide koosseisu. Vask stimuleerib LUUÜDI VERELOOME funktsiooni ja hüpofüüsis hormoonide tootmist. Vase koguse suurenemine veres SOODUSTAB RAUA MINERAALSETE ÜHENDITE MUUTUMIST orgaaniliseks, ehk organismi poolt omastatavateks, aktiveerib hemoglobiini tootmise jaoks maksas varutud RAUA . Ööpäevane vajadus 2—5 mg.

Elementide vajadusest võiks kirjutada lõputult, kuid pea KÕIK nendest on olemas meie kõige tavalisemates toiduainetes - nii ülal loetletud, kui ka oad, herned, pirnid, peedid, porgandid....

Ärge unustage ära ka võimalust valmistada taimedest TEED. Rauapuudusel kõlbab selleks väga hästi isegi lihtne nõgesetee. Mina isiklikult soovitaksin juua ka periooditi põldosja teed - selles leiduv mineraal räni - "juhib" organismis ligi 100 muu elemendi kasutamist tänu oma "elektrilise pooljuht" omadustele. Ega inimese organism pole ju ka mitte midagi muud, kui lihast, luudest ja verest koosnev "superkompuuter".
 
XO 19. detsember 2010, kl 15.05
Kle kommentaator Jah, sina minu tuttavat ja tema tervislikku olukorda ei tunne, seega ära räägi asjadest, mida ei tea. Ja nüüd mine marss lõdvestuma ja hingama.
 
Noh 19. detsember 2010, kl 17.36
Väga kasulik tekst on Jah-il, tänud meeldetuletuse eest.
 
naine 20. detsember 2010, kl 12.31
ega sa pole üleminekueas naine? siis on unehäired loomulikud paljudel. aga veel, kui magad 12-ni (oi luksust!), ei saagi uni tulla enne hommikut. pane reziim paika! unehäire on see, kui pead hommikul tõusma 7-8, aga ei uinu enne 2-3 öösel. või läheb uni ära keset ööd (oled 2-3 tundi iga öö üleval).
 
Rella 20. detsember 2010, kl 13.03
Mida tähendab "jalad tõmblevad"? Krambid? Kas kaasnevad ka valud või lihtsalt teevad jalad tahtmatuid liigutusi? Mul oli lapsel väiksemast peast selline probleem, et jalad tegid tahtmatuid liigutusi mõni õhtu magama minnes. Valusid ega mingeid ebameeldivaid aistinguid ei kaasnenud. Lapsel aitas hästi see, kui raskem padi sai jalgadele pandud - see rahustas ja jalad ei tõmmelnud. Arst ütles siis, et lapsel on lihased pinges - päeval palju füüsilist koormust olnud ja lihaste elastsus oli ka jäigem (maakeeli kõlas see nii). Tegime õhtuti jalgadele masaazhi ja kui peale masseerimist sai veel padi ka jalgadele asetatud, siis oligi rahulik uni.
Kas oled masseerimist proovinud? Mina soovitaksin sul perearstiga ka rääkida - kui selgub põhjus, siis on ka probleemi võimalik lahendama hakata.
 
anni321 21. detsember 2010, kl 19.24
hiina meditsiini järgi põhjustab unehäireid energia ebaühtlane jaotumine. mõned energiakanalid on ülelaetud ja teised ummistunud. mõjutades teatud akupunktuur punkte on võimalik taastada tasakaal. vajalik on ka toitumisharjumuste muutmine ja vastavad lõdvestustehnikad. akupunktuur punktide mõjutamine võib anda kohese mõju, samas püsivate normaalsete uneharjumuste taastamine võib võtta ka paar kolm kuud aega.

unetuse leevendamiseks mõjutatakse kolme erinevat ala:
- koljuluu all olev ja näol olevad punktid, -
- abaluudel ja
- pahkluudel olevad akupunktid.

lisan siia mõned punktid mida võiksid masseerida

KP-38 Elutähtis Diafragma
Asukoht: Selgroo ja abaluu vahel, südame joonel.
Mõju: Unetus, rahustab emotsioone, ängi mis häirib und.

J-24 Kolmanda Silma Punkt
Asukoht: Kulmude vahel keskel lohus.
Mõju: Unetus, äng ja närvipinge.

Sp 20 Teadvuse Väravad
Asukoht: Koljuluu all keskmest ca 3 cm lohus.
Mõju: Pea- ja kaelavaludest põhjustatud unetus, artriit

V-17 Rahu Meri
Asukoht: Rinnakul 3 cm alumiste ribide keskteljest kõrgemal.
Mõju: Leevendab närvilisust ja ängi, mis on unetuse põhjuseks.

S-7 Hinge Värav
Asukoht: Randme siseküljel, randmevoldi väikese sõrmeluu kohal lohus.
Mõju: Uinumist takistav erutus, äng ja külma higiga kattumine.

Süp 6 Sisemine Barjäär
Asukoht: Käevare siseküljel 3,5 cm kõrgemale keskel.
Mõju: Unetus, leevendab unetuse põhjuseid nagu äng, iiveldus, südamekloppimine ja seedimatus.

Kp 62 Rahulik Uni
Asukoht: Pahkluu välisküljel pekse all lohus.
Mõju: Unetus, uinumist takistav seljavalu
Kasutamine: Masseeri või aseta sinna akukleeps PureRelief

N-6 Rõõmus Uni
Asukoht: Pahkluu siseküljel, pekse all lohus.
Mõju: Unetus, äng, alandab vererõhku, leevendab kanna ja pahkluuvalu.
Kasutamine: Masseeri või aseta sinna akukleeps PureRelief

masseerides punkte on oluline takistus seal, kus punktid on valusad, seal võiks kasutada akukleebist. Tihti piisab ka ainult osade akupunktuur punktide masseerimisest või kleebiste kasutamisest neil punktidel.

lisan mõned lingid akukleebistest lugemiseks:
http://acupunct.cieaura.com/rest-quiet...
http://akupunktuurcieaura.blogspot.com...
 
guugelda 21. detsember 2010, kl 23.04
Unetuse ja jalgade tõmblemise põhjus on tavaliselt magneesiumi puudus.
 
anni321 28. detsember 2010, kl 17.07
lisan ka lingi youtubest ehk on abi
 
o 28. detsember 2010, kl 22.00
On vahe, kas jalad krambitavad, või justkui surisevad. Minul see viimane variant, diagnooski saadud (uneuuringute järel) - rahutute jalgade sündroom, ja see on täiesti õudne. Nii päeval paigal istudes, kui eriti õhtul voodis, pean kogu aeg jalgu või varbaid liigutama ja asendit muutma, sest muidu tuleb kohutavalt vastik surin jalgadesse. Ei loe, kui palju päeval füüsilist koormust saanud olen, või kui unine olen, uinumine võtab ikka alati mitu tundi, tavaliselt jään magama alles 4-5-ajal öösel. Isegi oma partneriga ühes voodis ei saa magada, sest oma vähkremisega ajan temagi üles. Olen ka paari rohtu proovinud, aga need ei aidanud ja tekkisid ebameeldivad kõrvalmõjud (pidev iiveldus näiteks), nii et jätsin järele. Krampide vastu aitab tõesti magneesium, aga minu probleemi puhul pole sellest abi.
 
stella 28. detsember 2010, kl 23.10
Mind aitas magneesium, kuu aega ja asi korras.
 
Lenna 29. detsember 2010, kl 15.53
Mul sama häda - rahutud jalad ei lase uinuda. Magneesium küll leevendab probleemi, kuid ei kaota. Liikumine ei aita. Nüüd "leiutasin" jalgade lõdvestamise meetodi: peale voodisse minekut hakkan neid liigutama-raputama-kiigutama. Teen seda seni, kuni jalad enam ei kisu. Ja see aitab.
 
minni 31. detsember 2010, kl 00.32
..terekest!....sel puhul kui on tugevad jala valud,"rahutud jalad"jne..siis on tugev
kaltsium-mag-i puudulikkus..tean seda omast käest!..kui olin laps ,siis ema ütles ikka ,et see on normaalne..,sest su jalad kasvavad....ei see pole normaalne! miks peab kasvamine nii valulik olema!!!..peale oma esimese lapse sündi olin jällegi hädas -ajasin mehe keset ööd üles ja lasin tal jalgu mudida!..aga see aitas ainult veidikeseks!.....siis hakkasin kasutama kaltsium-mag.+D tablette ,mis on tehtud meremineraalidest ja see aitas juba paari päevaga (s.t.jalgade" diskotamine" oli kadunud!!!!)..ma sain selle tootega teisigi kogemusi....kui soovid -võta ühendust ..räägin heal meelel!!!
 
Kuule minni! 31. detsember 2010, kl 14.01
Sa võtad siin iga teema all sõna ja pakud oma teeneid ning vihjad, et hädaline võtaks sinuga ühendust. Arvatavasti oled mingi võrkturustaja. Tänan pakkumast, aga eelistan igasugu kahtlastele edasimüüjatele osta toidulisandeid apteegist.
 
no 31. detsember 2010, kl 16.35
proovi vetšernaja valerjana tablette (palderjan+ humal.)
 
anni321 02. jaanuar 2011, kl 00.22
o-le. soovitan sulle ühte lihtsat harjutust. õhtuti enne magama minekut kui oled pikali voodis lükka jalalabad üle voodi otsa ja hakka tegema jala ringe, ühte ja teistpidi. ca 5 minutit . kui vahepeal ära väsivad tee väike paus ja siis edasi. teinekord tee ringe lõdvestunult ja kiiremini teinekord suuri ringe ja aeglasemalt. see aitab vabastada pekse ümberolevaid pingeid ja tõkestusi. seal on palju akupunktuur punktide ristumiskohti ja energiakanaleid. kui uurid kust jalakrambid alguse saavad siis võid avastada et sellest piirkonnast. kui hakkad õhtuti ja soovitan ka hommikuti teha avastad et sinu energia tase tõuseb veidi. samuti paraneb selle piirkonna verevarustus. eriti hea on see hommikustele unimütsidele aitab tõusta.

maasikas tegelikult soovitan seda lihtsat harjutust sullegi
 
heli 58 10. jaanuar 2011, kl 10.13
Tänud Anni. Tellisin need une plaastrid ja sain abi. Hakkasin märkama ka, et enne magama jäämist olin pinges, nüüd püüan enne magama jäämist lisaks ka lõdvestuda. Tänud sulle
 
kai 10. jaanuar 2011, kl 16.33
Maasikas kirjutas justkui minust.
Sain ka abi Jahilt ja Annilt saadud soovitustest.
Muutsin toiduvalikud, alustasin hingamis harjutustega ja masserin end iga päev. Kasutan ka unekleepse .Uni on läinud paremaks ja hommikuks magan end jälle välja. Ei tea mis aitas, arvan, et võibolla kõik kokku.
Jahilt ja Annilt saadud abi kaalub igati üles perearstile raisatuda aja.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!