Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Puusa ja seljavalu
 
Dzein18 29. detsember 2010, kl 12.17
Tere, olen 18 aastane neiu ja mind vaevavad juba 15.aastasest saadik tugevad puusa ja seljavalud . Olen käinud arstide juures , on tehtud röngen pilte ja vere analüüse ja arstid kinnitavad ,et kõik on kõige paremas korras , raviks on määratud tervisevõimlemine kuid see ei ole aidanud . Valud on ikka edasi. Valu tekib kord kuus ja kestab umbes nädalaega , puusavalu on nii tugev et lööb mööda jalgu põlvedeni välja ja siis on väga valus kõndida ja üldse kuidagi olla ei saa ei pikali ega seistes . Puusavaludega kaasneb ka kaelalülisse valu. Kuna arstidelt pole ma mingisugust ravi saanud ,leevendan valu tavaliste apteekides müüdavate valuvaigistitega ja liigesvalu leevendavate geelidega , kuid geelid ja kreemid ei leevenda valu eriti . Söön pigem päevas 4-5 valuvaigistit . Ööd muutuvad eriti kurnavaks kuna sellise valuga pole võimalik pikali magada ja tihti magan tugitoolis isteasendis selg sirgelt siis suudan magama jääda .
Kas keegi oskab mingit ravi soovitada või äkki mingit põhjust või midagi ,et miks see valu tekib ja MIKS arstid ei leia valu tekke allikat . Sest see EI OLE loogiline et 18 aastasel noorel inimesel tekivad sellised valud lihtsalt lambist . Eriti kui EI OLE olnud mingit traumat ega miskit.

Loodan et oskate mind aidata ! Ette tänades Jane .
 
1 küsimus 29. detsember 2010, kl 13.21
Kui tihti võimled?
 
valdur 29. detsember 2010, kl 13.47
Ilmselt see arst/arstid pole just kõige teravamad pliiatsid karbis.
Kõigepealt tuleks teha kindlaks valude täpne tekkepõhjus.
Võimlemine on õige, aga on tarvis siis seda teha õigesti ja järjepidevalt, st võimlemiskava peaks olema tehtud pädevalt ja spetsiaalselt sulle, ning nn funktsionaalne kava.
Võiksid külastada ka kiropraktikut.
paljud on saanud abi pilatese treeningutest, kuid need tuleb teha ka piinlikult täpse ja õige tehnikaga, st alustada tuleks personaaltreeningutega.
 
kk 29. detsember 2010, kl 13.56
kui valu tekib kord kuus, siis seoses päevadega?
günekoloogi juures ka ultrahelid jm uuringud tehtud?
 
kai 02. jaanuar 2011, kl 15.28
Kindlasti aitavad harjutused kuid sulle ei ole soovitatud õigeid. Saad sa sümptomeid täpsemalt kirjeldada. Kindlasti on abi õigetest venitusharjutustest ja akupunktuurist kuid pöördu näiteks spordiarsti või/ja akupunkturisti poole
 
anni321 10. jaanuar 2011, kl 10.07
dzein kindlasti ei ole normaalne pidev valu tundmine. valu näitab et selles piirkonnas on probleem ja valuvaigisti kasutamine on lisaaeg sulle, et saaksid selle probleemiga tegeleda ja põhjusele jälile jõuda. nõus kai-ga kes soovitab teha venitus harjutusi. paljusid jalgadega tingitud probleeme on võimalik lahendada läbi lihastesse salvestunud emotsioonide "lahti venitamise". siin on oluline et seda eit tehta jõuga ja ca 2-3 minutit võiks kulutada ühele venitusele. soovitan sulle otsi mõni hea jooga õpetaja või jooga terapeut.

valuvaigistite asemel soovitan sul akupunktuur kleebist Pure Relief mille toime on teistsugune- aitab vabastada energia blokeeringuid selles piirkonnas ja taastada normaalne nii energia kui vere liikumine, sellega kaasneb valu vähenemine või kadumine. lisa lugemist siit: http://akupunktuurcieaura.blogspot.com...

kuid blokeering ja valu aisting ei pruugi olla samas piirkonnas. ei tea palju sa päevas liigud kuid soovitan sulle sellist liikumist kus puusad ja selg liiguksid palju näiteks tantsimine. kui väljas ei soovi tantsid , tansi kodus üksinda.

kõigile naistele soovitan india kõhu tantsu, eriti noortele. aktiveerib kõik olulised "naiste" piirkonnad ja elundid, aitab hoida naiste "süsteemid" tervena ja elujõulistena.

kui tunned akupunktuuri kohta huvi kirjuta, on mitmeid olulisi punkte, mida kõik naised peaks teadma ja aeg-ajalt kasutama/masseerima.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!