Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Pidev nohu :/
 
mures. 05. jaanuar 2011, kl 20.07
Mure selline - aastaringselt on pidev nohu, nina on turses, olenemata aastaajast ( sügisel-talvel rohkem ). Arstiaeg on alles veebruaris, aga ei jaksa sellise nohuga enam olla. Kurgulaest sügeleb ka tihtipeale.. Kas keegi oskab nõu anda, mida teha saaks ? Või mis tõbi see selline on ? Olen proovinud kõiki teesid, aga ei miskit. Vanust 40
 
x 05. jaanuar 2011, kl 20.41
 
he 05. jaanuar 2011, kl 21.00
heinanohu + võibolla n.ö ninakanalid onviga saanud noorena, mingi trauma, lase ninaopp teha või võta xymelini, sudafedi, ajutiselt aitavad. kui jaksata ei ooda, mine varem arstile, või ela oma murege edasi. üldjuhul inimesed on juba tugevad allergeenikud ja väga ei aita, peab ennast hoidma ja olema igatmoodi turvaliselt ja leppima olukorraga või siis tegema tugevaid uusi otsuseid.
 
Küsimus 05. jaanuar 2011, kl 21.36
teemaalgatajale.Kas on kokkupuudet olnud pikemaaegse puhastusvahendite kasutamisega? Mul oli nohu 3 aastat peale toateenijana töötamist,s.t.et allergiat tekitasid puhastusvahendid.Ei saanud aiatöid kodus teha,nimelt nuuskamise tõttu oli see häiritud...
 
teemaalgataja 06. jaanuar 2011, kl 11.53
 
N. 06. jaanuar 2011, kl 14.57
Allergia. Minul on allergiad ja aastaläbi räme nohu, lisaks on viimasel paaril kuul ka astma tekkinud. Osta apteegist Loratin allergiatablette (ilma retseptita), võta paar päeva ja vaata, kas läheb paremaks.
 
rr 06. jaanuar 2011, kl 21.35
allergia muidugi,lase testid teha vb saad mõnest allergeenist hoiduda,muud nagu eriti teha ei saagi mu arust.
 
proovi 07. jaanuar 2011, kl 07.38
hinga kaks korda päevas ginko biloba auru, kui ei mõju on allergia
 
leanika 07. jaanuar 2011, kl 08.50
Kuidas seda ginko biloba auru tehakse ja kust seda saab?
 
n45 07. jaanuar 2011, kl 21.39
mul algas nohu tavaliselt esimeste külmemate ilmadega ja suve alguses jäi järele, aga siis oli võimalus oktoobrist aprillini töö juurest pidevalt ujumas käia ning kasutasin seda võimalust ära. mitu aastat pole enam tilkuvat nina, kuigi sel talvel pole ka ujuma saanud.
ma imestan, et teemaalgataja pole perearstilt mingit abi esmalt saanud.
Allergiatabletid on erinevad, apteeker kindlasti oskab soovitada, osad on hingamisteedele, osad leevendavad nahaärritusi...
 
n 07. jaanuar 2011, kl 22.17
Mul on sama häda juba aastaid.Suvel paar kuud on parem, siis hakkab jälle pihta-nina kinni, põsed ja pea valutab.Käisin LOR vastuvõtul, kõik on ideaalses korras, pildid midagi ei näita.Tehti ka aparaadiga mingi põskkoopauuring ja allergiatestid.Kirjutas mulle Nasonexi ja aitas nagu pisut.Kuna see retseptiravim ja niisama pole võimalik hankida, siis kasutan kogu aeg sudafedi ja igasugu vabamüügi ninaspreisid, valu puhul ibuprofeeni.Ma ei tea, mis mul on, keegi aidata ei oska.Asi läheb hulluks just õhtuti, pikali heites, õhk üldse läbi ei käi.Aga teemaalgataja, sinu puhul võiks kahtlustada mingit allergiat, eriti, kui sügelustunne esineb.Lase teha kõikvõimalikud uuringud, loodan, et saad abi.
 
kogenud 07. jaanuar 2011, kl 23.39
kui õhtul pikali heites läheb nina vesiseks, siis on allergia kodutolmu vastu. Aga igasugust allergiat saab veidi korrigeerida, kui oma toitumisharjumusi muudate. ise peate katsetama, iga muutus vajab aega. Kui midagi ei tee, siis jõuab see paratamatult astmani. Allergiatabletid ei ole lahendus, vaid enesepetmine, mis teeb korraks olemise kergemaks, aga probleemi ei muuda. Toitumisel on sellega otsene seos, sest organism on tervik ja eks te näete ju ise poes mida meie toit tegelikult sisaldab. Kogu selle keemia peale viskab immuunsüsteem lõpuks errori ette ja limaskestad muutuvad väga tundlikuks. Vee joomine aitab ka ägedamast allergiahoost üle saada.
 
ginko biloba 08. jaanuar 2011, kl 07.52
on müügil ka lehepuruna, näiteks loodustoodete lettides
tee ise parandab peaaju verevarustust
ginko biloba ehk hõlmikpuu lehed on hiinlaste peamine nohuravim ja mõjub hästi nii nohule kui köhale
 
anni321 10. jaanuar 2011, kl 09.13
tasuks teha allergia testid. kui testid kinnitavad sinus allergiat siis soovitan sulle tõhusat lahendust. paigaldad akupunktuur kleebise SinusAllergyRelief kõrva taha esimeste allergia tunnustega (ka nohu on tunnus). siinus allergia puhul toimivad need kleebised väga hästi, teiste allergia vormidega mitte. neid kleebiseid saad tellida netipoest: http://www.tukaram.cieaura.com/sinus-allergy-rel...
 
nohuline 10. jaanuar 2011, kl 11.08
nasonex ammu vabamüügis. ärge xymelini, sudafedi küll üle nädala kasutage, siis jäätegi kasutama. minul ka aastaid kerge nohu, allergiatestid tehtud, midagi ei näidanud. suvel pole vigagi, kahtlustan keskkütte õhku.
 
n 10. jaanuar 2011, kl 21.40
Suur aitäh nohuline!Tõesti mul polnud õrna aimugi, et vabamüügist osta saab.Lähen kohe homme apteeki vaatama, sellest rohust oli abi.
 
nohune 11. jaanuar 2011, kl 21.36
Minul ka kogu aeg nina tilkus ja lõpuks tekkis astmaatilne köha. Õnneks sain asjale pihta, nohu tekkis ainult siis, kui kandsin üht ilusat kohevat kampsunit. Vaatasin, mis materjalist see tehtud on ja selgus, et mul on allergia akrüülist valmistatud riideesemete vastu. Kui suhe on 50 akrüüli, 50 puuvilla, siis kannatab kanda, aga kui toode on 100 % akrüülist, siis hakkab nina jälle tilkuma ja hingata raske.

Kohutav, ma ei saa poest ühtegi kampsunit, salli ega mütsi osta, sest kõik on akrüülist tehtud. Kaltsukad on nüüd ainuke koht, kust endale puuvillaseid ja villaseid asju leian.

Ehk oli kellegil minu kogemusest abi.
 
petekas 11. jaanuar 2011, kl 22.36
Vabanda teemaalgataja, potsatan oma teate siia, et kaeda kui ruttu delfimutt siit selle kustutab.
Tekkis sportlik huvi.
.............
alljärgnev on korduvalt ja väga ruttu kustutatud, kui ruttu ta selle siit leiab, lausa huvitab.
...................

http://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?19,10764089,10764688#msg-10764688

kustutame aga teemasi ja ajame häma.
Igasuguste petiste ja soolapuhujate reklaam on aga seadusega lubatud, kes koorivad haigetelt inimestelt viimase, eriti seadusekuulekas adminn.

osutus üleliigseks
ära anda
10. jaanuar 2011, kl 21.13

Huvitav kustutamise süsteem on siin, panin eile kuulutuse, et on liigne Unasyn 375mg ja annan ära, kelle on seda vaja ja raha ei soovi.
See teade on osutunud keelatuks või milles küsimus?
Kui on keelatu, siis võiks seda ka teada anda, aga mitte salaja ja pimedas kustutada, nagu valitsusel kombeks tegutseda.
Või on see salaja tegutsemine nakkav.

11. jaanuar 2011, kl 09.44
ravimite ost-müük sellisel moel on seadusega keelatud...

11. jaanuar 2011, kl 11.53
ma ei müü, vaid annan pakendis ravimi ära, viita seadusele, mis seda keelab.
Et minema visata on seaduslik, arst kirjutab Maalehes, et haigetel ei jätku raha ravimite ostmiseks, ja siin vehitakse seadustega.
Kui on sellised seadused, siis tuleb need muuta, mitte ahvilikult järgida.

Loll pugeja, ehtne eestlane, nõutakse kolme kraanikaussi külapoodi, tema nõuab kuut, et Brüsselis saaks esineda kui eesrindlased me olema.
Mis siis, et üle 100 tuhande on tööta, kelgime ikka
 
Njah. 11. jaanuar 2011, kl 23.07
Mul oli aastaid krooniline nohu (algas kuskil kui olin 9-10), talve perioodil eriti, suvel väga palju polnudki. Käisin allergiatestidel 2 korda - 12. aastaselt ja 17. aastaselt. 12. aastasena ei leitud midagi, 17. aastasena leiti nõgeste (mitte eriti levinud liigi, olen linnalaps ja ei puutu eriti tavalisegi nõgesega kokku) ja mingi rannas kasvava umbrohu vastu (millega ka eriti kokku ei puutu, kuna korra-kaks aastas saab käidud rannas ja sedagi suvel, kui nohu pole eriti probleemiks), seega mõlemal korral arstid (erinevad) jõudsid järeldusele, et mul on külma vastu allergia. Öeldi, et ma elan vales riigis ja soovitati kolida soojemasse riiki (ilma naljata, nii öeldigi)...Nüüdseks on krooniline nohu üle läinud. Seega ei tea, millepärast krooniline nohu oli.
 
Njah. 11. jaanuar 2011, kl 23.09
PS. Nasonexi kasutasin ka mingi hetk, aga abi polnud üldse.
 
rainer 12. jaanuar 2011, kl 18.34
nohu korral kasutan ka akukleebiseid purerelief. kummalgi pool ninasõõret. ühe-kahe päevaga jookseb tatist puhtaks ja siis on OK kuni järgmise konrrani.
 
n 12. jaanuar 2011, kl 19.42
kahjuks Nasonex ikka retseptiravim, ei saanud miskit apteegist.Toimeaine pidavat hormoon olema ja selliseid vabalt ei müüda.Pritsime oma xymelini edasi.
 
sille 13. jaanuar 2011, kl 22.43
neid allergiarohtusid on ju teisigi peale nasonexi, vaata apteekide riiulitelt. mina nt kasutan flixonaset, mille nõrgem variant on ilma retseptita. peaksidki esialgu üritama nõrgemate variantidega; ka nende allergiarohtude kasutusjuhendite peal kirjas, et kasutada nii väikses koguses kui võimalik. esialgu võiks proovida lasta üks kord päevas kummassegi ninasõõrmesse. oluline ka et neid õigesti kasutad nagu juhend ette näeb, et pudel ja pea olekisd õiges asendis jne, muidu ei saa ravimidoosi kätte.

mitte mingil juhul ei tohi pideva nohu korral kasutada xymelini, otrivini jms spraysid, mille infolehel kirjas, et üle 7 päeva ei tohi kasutada. hiljem on sõltuvusest peaaegu et võimatu lahti saada.
 
eksnohuline 15. jaanuar 2011, kl 12.36
Sama siin, sümptomid samad. Nii hull polnud kui mõnel allergeetikul kuid pidev nohu oli aastaid. Mina sain abi massööri juurest. Käisin vist kuskil kümme korda. Tehti punktmassaasi, vahel pandi ka nõelu ja nüüd on korras. Pidi olema kaasnev nähtus mingite energia kanalite blokeeringule. Lisaks oli pärast kuuri läbitegemist ka rohkem energiat.
 
wert 15. jaanuar 2011, kl 13.49
külmetusviirusega vist ühte jõule pidades ja teisi olid inimesed haiged sain külge..ja nädala kaks nohus olin. muidu aastaringne heinanohu ..nii kui suvel tuuline jms nina vesine ja talvelgi.
seekord olin pärast jõule kuni uue aasta alguseni haige nina kinni ja umbes ja vesine..sudafedi mõju oli paari tunnine, pakk tablette ei aidanud nädalaga, võtsin xymelini sprei tegi kohe mitmeteks tundideks nina lahti..hiljem kohe jälle vaja..peaaegu tekkis sellest sõltuvus, kuigi nädal tarvitasin ja siis üritasin nuusata hingata, teed juua..ja parem.. kuigi üks ninarohi noormehe emal maal nasonal vms, juudas tilgutasin korra ühte ninasõõrmesse ja kohe hakkas kipitama jms..õudne.. pigem nuusata üritan ja elab üle.
kuigi elu on aastatega veidi jubedam..tihti hommikuti on n.ö tatt tuleb sülitades ära, nuusates ei tule.. noorena saanud reketiga trennis vastu nina ja seal pildis selgus et need kõhred on viltu. üldelu ei sega nohu..aga paarid korrad elujooksul on olnud hullem nohu tugevnemine.

ja nüüd ka hommikuti kurgus vastik aastate jooksul. aga harjunud oma eluga.
neid apteegi ravimeid ei soovita, tekitavad sõltuvust ja olukord võib hullemaks minna. noormehe ema suutis 3a kasutada spreisid siis hiljem sai teada..et need pole head.. ise lugesin ka, et üle nädala ei tohi tarvitada. õnneks rohkem polnud vaja.
kunagi kirjutati ka mingi ninasprei heinanohu vastu..aga see ei aidanud midagi.
mingi rohelise valgega oli sutsata vaja ninna..aga jah.
maailmas on nii palju allergikuid ja haiged, et vahetpolegi tuleb haigusest üle olla ja leppida olukorraga. või lasta end väga palju uurida ja üritada leida lahendust. kuid üldjuhul on see kõik nõiaring.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!