Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Krooniline välja magamatus, aidake!
 
Kati 43 12. jaanuar 2011, kl 12.28
Tean, et unetusest on palju räägitud ja kasutasin ise ka erinevaid unerohte, kuid magu ei kannata enam (tekib iiveldus ja süda läheb pahaks). Pidev väljamagamatus on hakanud oluliselt igapäeva ellu sekkuma. Aastaid olen teinud sama tööd ja nüüd justkui ei saa enam hakkama, ei taipa, pidevalt on tööl unekas. Koju jõudes olen nii väsinud, et ei jõua midagi teha ja tegemata asjade hulk kuhjub. Lapsed ja mees on muutunud nii rahulolematuteks, et kooselu ähvardab kokku kukkuda.
Probleem selline, et vahel jään õhtuti magama, teinekord mitte aga öösiti ärkan palju kordi üles ja hommikul enne ülestõusmist tekib alles sügav uni. Ülestõustes nagu poleks maganudki. Unerohtusid võtta enam ei saa, sportida ei jõua ja on tekkinud täielik jõuetus ja tahtmatus.
Ehk on keegi teist sellisest olukorrast välja tulnud ja oskab nõu anda. Tänud kõikide nõuannete eest.
 
anni321 12. jaanuar 2011, kl 12.36
kati unetusest on palju ka naistekas räägitud, loe neid, palju mõistlikke soovitusi on antud. üks võimalus oma unekvaliteeti parandada on tasakaalustada oma energia kanalid. Osad energia kanalid peas on liigaktiivsed, teised jälle ummistunud. Akupuntuur peaks sulle sobima kui ei saa/taha rohtusid kasutada. Saadan sulle ka artikli rahulikust unest, ehk saad sellest abi:

http://akupunktuurcieaura.blogspot.com...
 
mk 12. jaanuar 2011, kl 12.38
võib-olla tasub üle vaadata oma päevakava ja eluviisi kohendada? natuke rohkem liikuda ja õhtul vältida ärritusi (sh telekas ja raske söök). kõigepealt aga: mis on need muremõtted, mis sul magada ei lase?
 
anna 49 12. jaanuar 2011, kl 12.40
minul ei lase magada must südametunnistus. nii hea et on olemas foorumid kus öösel kribada saab
 
närvid, närvid, närvid 12. jaanuar 2011, kl 12.53
mina olen selles olukorras olnud ja see viib läbipõlemiseni. minu energia ei taastunudki. viimaks otsid psühhiaatri juurest abi ja võid isegi töövõimetuks jääda. ei ole inimene rauast, närvisüsteem annab sulle selle unetusega märku, et midagi tõsist on lahti. nõu anda ei oska. loodan et leiad mingi lahenduse. pead ise otsima.
 
nii palju 13. jaanuar 2011, kl 17.33
on ju veel võimalusi peale unerohtude-palderjani tabletid,soe piim meega õhtul,homoöpaatia tabletid,hea une tilgad(looduslikud).teha ära reiki kursus enda jaoks-aitab super hästi magama jääda.
 
mm 13. jaanuar 2011, kl 22.08
ma soovitaks magada siis kui uni on st kohe peale tööd...perele lihtsalt seletad samade sõnadega nagu siin asja ära.
 
kati 43 14. jaanuar 2011, kl 16.04
Palderjanitilgad ostsin proovisin veel ei mõju. Katsetan edasi. Peale tööd lihtsalt ei ole võimalik puhata kuna kohustusi on palju ja lapsed lihtsalt veel väiksed.

Muresid ja ärritusi loomulikult kuhjaga. Kui saaks korralikult väljapuhata ja kohustused ühele poole oleks ka muresid vähem.

Akupunktuur on huvitav ja tänud lingi eest. Kui teed ja tilgad ei mõju proovin kleepse.
 
katile 14. jaanuar 2011, kl 22.18
kodused tööd proovi mehega jagada. oleneb suhtest ehk mehegac rääkida et kuidas edasi. lapsed vajavad tervet ema.see on ,mis väsitab ja võtab energia. aga oled ehk unerohust sõltuvusse sattunud. konsulteeri arstiga. mulle ei mõju unele unerohi vaid rahusti kui olen end liiga väsitanud kasutan mõni aeg ja siis saab jälle korda.aga välja puhata on ülitarvilik pead leidma selle õige viisi enda jaoks. soovin parimat.
 
mai 15. jaanuar 2011, kl 13.11
Ehk oleks abi psühholoogiga rääkimisest, aitaks probleem analüüsida ja saaks oma mured ära rääkida.
 
oi 15. jaanuar 2011, kl 15.36
K6ige paremini aitaks, kui saaksid paariks kuuks haiguslehele minna. Inimene pole masin.
 
nojah 15. jaanuar 2011, kl 20.29
uni ei tulegi, kui inimene on üleväsinud.Püüa varem magama heita, 22-e paiku oleks sobiv aeg.
On ka üks hea plaat, mis on kaasas Luule Viilma Ellujäämisõpetuse VIII osaga.ma ei ole suutnu seda kordagi lõpuni kuulata, sest vaikne rahustav hääl uinutab mind kohe alguses magama.Kindlasti on mõnes raamatupoes saadaval.
 
öö 15. jaanuar 2011, kl 21.09
proovi magneB6 tablette!
 
appi 15. jaanuar 2011, kl 21.15
ajupesu aitab uinuda? tule taevas appi! ellujäämisõpetus uinumiseks? haige värk ikka küll. sama hästi võib võõrkeele kassett peale panna ja magama jääda.
 
kukimuki 15. jaanuar 2011, kl 21.28
Te võite siin heietada millest iganes,aga...kodused tööd võid mõned tegemata jätta või teistel teha lasta,kuid magada tuleb sul enda.Seda asja ei saa teistel enda eest teha lasta. Mida teha?Tuleb muuta elulaadi,midagi tuleb tegemata jätta,midagi tuleb muuta selles elus.Mehele ega ka lastele pole vaja kõigest hingest rabelevat närvihaiget naisterahvast,mehele on vaja naist ja lastele ema.Jäta need rahmeldavad asjad sinnapaikka,ei kuku see maailm veel kokku kui osa asju tegemata jäävad,vaid leia aega pere jaoks.Ajapuuduses rahmeldav naine on perekonnale samasugune õnnetus,kui joodik mees.Võta kohe hommikul selline mõte,et täna ma ei tee midagi omaette,vaid ainult koos lastega.Algus on raskevõitu,aga küll harjub!
 
artriitik 16. jaanuar 2011, kl 13.32
Viga selgelt kehvades peresuhetes. Mehe ja laste jaoks on ema teenija, mitte pereliige. Räägi mehele nii, nagu asjad on ja kui ta aru ei saa, siis mõtle kas sulle on sellist inimest vaja.
 
artriitik 16. jaanuar 2011, kl 13.33
Psühhiaatriga peaks ka rääkima, sest minu teada on depressioonil sellised tunnused nagu magamatus ja huvipuudus ümbritseva vastu. Nii et räägi mehe ja arstiga.
 
minu arust 16. jaanuar 2011, kl 16.23
on parim unerohi kõrgem matemaatika, võtad raamatu kätte ja juba poole lehekülje pealt uni missugune
aga kui see ka ei aita siis võib teha kange piparmündi tee, kolmandik klaasi puru ja keev vesi peale
 
jahh 16. jaanuar 2011, kl 16.50
Pigem on teemaks krooniline rahulolematus, mitte unetus. See on vaid tagajärg. Aeg on oma elu ja suhteid muuta, siin ei aita ei piparmünditee ega õhtune jalutuskäik. Hea nõustaja või terapeut kulub algul abiks ära, ise on keeruline üldpilti näha. Edu sulle.
 
Marii 16. jaanuar 2011, kl 17.00
Ma tean, mida sa tunned. Väikeste lastega võibki selline olukord tekkida, kui ei ole piisavalt abilisi kõrval. Väga paljudel on vanaemad-vanaisad-tädid või lapsehoidjad, aga kui pead üksi kõigega hakkama saama ja tahad seejuures normaalne inimene välja paista, siis võib läbipõlemine väga kergesti tekkida.
Lihtne on öelda, et jaga tööd mehega ära, aga kui delegeerida söögitegemine mehele, võib see väga kergesti rämpstoiduga lõppeda. No vähemalt mina ei suutnud vaadata seda igapäevast pitsa-kalapulga-võileiva-menüüd. Koristamise osas soovitan lihtsalt paar korda kuus koduabilise palgata - piisab paarist-kolmest tunnistki korraga.
Kui vähegi võimalik, võta puhkus, sõida nädalaks kuhugi ära, sanatooriumisse või turismitalusse, jaluta palju, käi massaažis ja trennis, tunne ennast inimesena.

Unusta psühhloogid ja psühhiaatrid esialgu. Pane see raha parem puhkuse alla.
 
anna 49 17. jaanuar 2011, kl 12.38
kyss siiski, milleni see viib kui und pole ja igapäevaseks on saanud peavalu tablad, ad, kanged unerohu tabletid.olen aastaid migreenik ilma nendeta ei saa ültse elada.ärevushäirete ja raevuhoogude all kannatav paanik/ärevik.
lugesin et pikaajaline unetus viib insuldini.südamproblad olnud juba.öelge mis aitaks OkKmis leevendaks. olen igaöine siin foorumites kribaja ja nädalavahetused,pühad samuti.DDDDDDDDDDDDD
 
karin 17. jaanuar 2011, kl 19.23
võta aeg maha, lase omale üks korralik massaaz teha ja proovi üks öö vähemalt välja puhata. minul mõjus
 
n49 19. jaanuar 2011, kl 13.47
sa lased lihtsalt oma perel endale pähe istuda.
 
Marii 19. jaanuar 2011, kl 13.57
Anna, mine hakka regulaarselt trennis käima! Leia midagi, mis just sulle sobib ja meeldib. Veel soovitan sellist kohta: www.hiinameditsiin.ee
 
post 20. jaanuar 2011, kl 08.28
Krooniline rahulolematus ja krooniline rahuldamatus käivad käsikäes. Kui oled väsinud, asjad tegemata ja pidevalt tekib ka mehel pidev emotsioon, et ei tahagi sellist naist.
 
anna 49 20. jaanuar 2011, kl 11.33
kas ütleb et armastab.ilmselt proble nigut minul et armastuse puudumisest rahulolematu ja öösel rasked hingevaevad mis magada ei lase.selline siis minu point
 
anna-le 20. jaanuar 2011, kl 16.44
vaata peeglisse lisaks kuula end üks päev kõrvalt -kui tulemuseks on see et seda naist võiks mehed armastada . siis oled omalt poolt kõik teinud. kui ei siis muuda end või vaheta meest.
 
vikerkaarevihm 20. jaanuar 2011, kl 17.42
http://www.bookdepository.co.uk/book/9781881451839/Deep-Sleep

kõrvaklappidega kuulata enne magamaminekut.
 
Kati 43 21. jaanuar 2011, kl 09.20
Olen 2 õhtut jooksmas käinud koos mehega. Ei jõudnud küll niipalju kui tema aga kiitsin teda ja vist toimus temas mingi muutus. Masseerin ennast õhtuti, vajutan akupunkte ja ei tea kuidagi nagu veidi parem uni ka. Ptüi, ptüi ptüi ei taha ära sõnuda.
 
mary001 21. jaanuar 2011, kl 17.44
Leidsin akupunktuurist artikleid: http://akupunktuureu.blogspot.com/
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!