Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Jalad rasked
 
Marko 16. jaanuar 2011, kl 16.38
Tere, viimased paar päeva on jalgades põlvedest allpool, üsna all kohe kuni sääremarjani selline raske tunne. Kuidagi tahaks koguaeg varbaid krampi tõmmata, kuna on tunne, et see aitab, aga tegelikult vist mitte. (sarnane tunne, kui näed unes, et tahad joosta, aga jalad ei liigu, sest on nii rasked). Mitte nii hullult muidugi ja mitte ka kogu aeg, lihtsalt vahepeal paneb tähele.
Millega võib tegu olla? Viimased paar nädalat olen teinud ka palju arvuti taga tööd ja suurema osa päeavdest lihtsalt istunud, võib olla seotud sellega? Või lihtsalt mingi aine puuduse tunnus? Ei taha kohe arsti juurde ka tormata. Millega võiks olla tegu?
 
mups 16. jaanuar 2011, kl 17.24
Tean seda tunnet, endal sama lugu. Paraku on see jah, liigne istumise tulemus.
Tihti ei suuda ju koguaeg ka jälgida, kuidas istud. Ise kipun veel nii istuma, et jalad "keerdus":D
Jalad peavad "ringutamist" saama (tean, et kummaliselt end väljendan, kuid pole paremat kirjeldust antud olukorrale)........ehk siis, sirutan aeg-ajalt jalad välja, pingutan säärelihaseid, samal ajal tõmban varbad enda poole, siis korra lõdvestan. Kordan sama, kuid varbad keeran sissepoole, ehk siis mõlema jala varbad vastakuti, kiannad väljapoole.
Kindlasti ei tohi tundide kaupa istuda, vahepal peab ikka natuke tammuma, kasvõi kohapeal.
Kuna endal mul läks olukord suht hulluks, et magades oli juba probleem, jalad olid väga rahutud, siis aitas ka enne magamaminekut meresoola jalavannid.
Apteegis soovitati ka mingit geeli, kuid selle hais (sry, aga on hais ) ei sobi mulle:D
Aga millega tegu? Pole küll arst ja diagnoosi igaks seitsmeks juhuks ei pane, kuid ilmselt ikkagi asi selles, et veri ei saa ju korralikult "rännata".
Kui aga need soovitused ei aita, siis vuta-vuta arstile, kuna siin võib olla siis reumaatilised probleemid, diabeet jms.
 
n49 17. jaanuar 2011, kl 09.05
olen ültse selline suure lohmaka alakehaga.jalad x-s , suured laiad sumomaadleja kintsud,sääred nigut vaadid.eriti suur proble on jalatsid,olen lampjalgne.saapad ei lähe säärest kinni ja ilusaid jalatseid labast sobivatele ei leia.
kas keegi teab kus on müügil ortopeedilised jalatsid/tehakse?selline on minu kommi point
 
hm?? 17. jaanuar 2011, kl 09.26
n49 tead me eile vaaatsime just rocalmares sechersi jalatseid seal kohe mitu riiulit oli erinevate haiguste raviks!Arvan,et odavamad kui ortopeedilised!
 
eelmisele 17. jaanuar 2011, kl 10.31
ei olegi soojad, empaatilised, heatahtlikud siin ilmas otsas.olen nii tänulik. ega nad kallid polnd kas sotsabist elatuv saab neid endale lubada?mis hinnaklassis olid.proble nii suur rahadega
 
... 17. jaanuar 2011, kl 11.25
krampide vastu aitab magneesium tabletid ja pikast istumisest jalgade verevarustus halb , soovitan Troxevasin salviga määrida ja lisaks Troxevasin kapsleid võtta
 
anni321 17. jaanuar 2011, kl 19.53
soovitan sul oma jalgu masseerida, saad valust lahti. tavaliselt kui juba valud jalgades siis see viitab suurematele probleemidele (lihaspinged, verevarustus jne jne). esimese ja lihtsa soovituse saan sulle and kui oled pikali voodis pane jalalabad üle voodis serva ja hakka ringe tegema ühte ja teistpidi. siis tee hästi aeglaseid ringe üht ja teistpidi.

ka akupunktuurist on abi. kui tunned huvi anna teada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!