Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
mis see võib olla?
 
mariina 18. jaanuar 2011, kl 13.53
mul on elus mõned korrad olnud, kui magan öösel täiesti rahulikult, siis järsku tunnen, et kehas, enamus kordi just rindkeres on väga tugev rõhuv tunne, see on nii halb tunne, et ajab unest üles.
esimene reaktsioon on, et liigutan ennast ja selle peale hakkab süda meeletu kiirusega lööma. Mul muidu süda tahhükardiline niisama ka, aga päevasel ajal ei ole enne seda mitte mingit raskustunnet.
täna öösel aga tekkis selline raskustunne järsku pähe, silmade taha ja otsmiku piirkonda. Läbi une oli esimene mõte, et äkki sõrmus vajutab silmakoopasse, et vaja asendit vahetada, niikui ennast natuke keerasin, nii algas meeletu südametöö pihta. Ma olen juba täitsa ärevil, ma ei taha et see tunne uuesti kordub.
Südamekloppimistega olen mitukümmend aastat maadelnud, ega muu ei aita, kui rõhuda silmamunadele ja siis kohe hakkab süda aeglasemalt lööma.
mida raffas arvab, kas tegu vererõhu tõusu või langusega pigem - ma mõtlen just see öine värk. endal on selline tunne, et nii vist see insult tulebki, käib aga prahvakas ja ongi kutu või invaliid. Vererõhk ja muud südamehädad on kenasti kontrolli all, aga ükski arst ei ole osanud siiani arvata, mis värk on.
Muidugi peale seda ma enam magama ei suutnud jäädagi, praegu kenasti tööl, aga hirm on sees ja olemine magamatusest halb.
 
mariina 24. jaanuar 2011, kl 09.51
no nii, vahepal on mul veel paar korda olnud sama asi.
kas une pealt või magama jäädes, ei saagi aru, sest ma ei oska seda kunagi oodata.
sellele hetkel surub miski väga tugevalt silmamunale, et lausa südam läheb korraks pahaks. see ei ole valu, vaid just tugev pigistus või surumistunne silmas või meelekohas või otsmikus, ei saagi kohe ju arugi kus täpselt
see kestab tõesti ainult sekundi või alla selle
südamekloppimist ei ole järgnenud, sest ehmatus ei ole enam olnud niiväga suur, aga mure on siiski.
mis värk on, kas hakkan pimedaks jääma, kas lõhkeb kusagil mõni veresoon?
mis arstile muret kurta, perearst vangutas ainult pead, et täiesti tundmatu kaebus.
mul närvid juba täitsa läbi, eile õhtul olin peale seda pikalt veel üleval
 
kompuuter 24. jaanuar 2011, kl 10.01
Äkki peaks tegema peast kompuutertomograafiga uuringu? Oleneb ka sinu vanusest, vb ajuveresoonte depressioon, nii ütles mulle kord üks vanem silmaarst, tegelikult kannatasin hootiste kõrvavaludega, mis algasid ka nagu silma juurest. Mina sain hakkama.
 
Mii 24. jaanuar 2011, kl 10.03
Äkki on närvidest?
Või käib luupainaja?
 
mariina 24. jaanuar 2011, kl 10.10
siiani ei ole päevasel ajal sellist asja olnud, just une pealt, sellepärast ka nii ehmatav.
öösel on kõik tunded justkui võimendatud.

kust tulevad luupainajad? kas tõesti on olemas ka ajuveresoonte depressioon?

vanust 45
 
kompuuter 24. jaanuar 2011, kl 10.45
Mina ka ei uskunud, ja just Teie vanuses mul see valu algas. Ta piinas mind ka ikka ligi kümme aastat, aga nüüdseks on suur valu kadund. Edu!
 
mariina 24. jaanuar 2011, kl 10.56
no mul valu pole ja seda sekundi pikkust sähvatust ei saa nagu valuks ka lugeda

kompuuter on nagu tuumapomm, ainult lähema aja jooksul, ei tahaks seda ilma tõsise põhjuseta teha

kuna arstid arvavad, et põhjust pole..... no ma ei tea, kannatan siis hirmu all edasi vist
 
mariina 25. jaanuar 2011, kl 11.28
no täitsa lõpp, täna öösel ärkasin selle peale et pea oleks nagu hetkeks surutud kusagile vahele.
selline tugev surve oli terves koljus.
ajaliselt paar sekundit

mitte ei taipa, millest see on, närviarstile panin hommikul aja kinni, kui aprilliks surnud pole, siis jõuan sinna ka, kuigi vaevalt ta kaebuste põhjal midagi ütleb, aga protseduurid pikendavad teadasaamise aega veelgi

mida ometi teha?
erakorralisse ju minna ei saa, ega koju ka kutsuda... et vabandane väga, keegi pigistab mu pead une pealt, aga see oli 10 minutit tagasi?!
 
kompuuter 25. jaanuar 2011, kl 12.43
Tegutsete õigesti, et närviarstile ka kontrollima lähete. Vb peaks õhtuti sisse võtma mingeid lihtsaid rahustavaid tilku või tablette - nt.palderjani ja tegema sooja vanni mingite rahustavate ürtidega. Jääme ootama paranemist või infot. Edu!
 
leenu 25. jaanuar 2011, kl 17.22
asi selline,et see võib ikkagi olla südametööga seotud, vererõhu tõus ilmselt, peas ei tarvitse midagi olla,siis oleks ka päeval tunda, pea kompuuter on tõesti liiga ohtlik,et niisama igaks juhuks teha, vahel mõjub niimoodi ka kinnine nina kui õhku ei saa ja turses nina rõhub ka silmamunadele, ma loodan,et see probleem laheneb, võib ka olla viirus praegu, ega nii ei jää igavesti
 
marika 25. jaanuar 2011, kl 22.38
sa katsu peale kella kuute mitte syya sest magu on ka selline,et kui on liiga täis siis vajub magades teiste organite peale,,,proovi järele
 
anni321 26. jaanuar 2011, kl 09.46
mariina kust see probleem tuleb ei tea kuid paljudel on aidanud kui nad on koputanud sõrmeotstega rinnaku keskele (meestel on see punkt täpselt nibude vahel keskel). koputama peaks umbes paar minutit. hea oleks juua ka leiget või kergelt sooja vett pool tassi.

kui kasutad akukleebiseid siis sellele kohale peaks panema energia kleepsu pureenrgy, see aktiveerib selle energia kanali tööd ja kõrvaldab blokeeringud ja takistused mis sellel kanalis olevat energia liikumist häirib tihti õhtul või öösiti.

uneprobleemidega on nii et hiina meditsiini järgi on osad energia kanalid tõkestunud, eriti jalgades ja osad üleaktiivsed tihti peas (tavaliselt intensiivse mõtlemise vili). seetõttu peaks vältima aktiivseid emotsioone õhtuti või mõtlemist päeva probleemidele. tekivad nn ringmõtted on peas olevate energiakanalite üleaktiivsuse põhiliseks põhjuseks. kui probleem on pidev soovitan uneplaastreid. nendest saad huvi korral lugeda lingis: http://akupunktuurcieaura.blogspot.com...
 
e 26. jaanuar 2011, kl 11.20
Kas tunned südamekloppimist enne või ärevus tuleb enne?
Ärevushäire või rütmihäire.
 
mariina 26. jaanuar 2011, kl 14.41
enne ei ole mitte midagi, olen olnud just magama jäämas ja siis äkki.... rütmihäireid ega südamekloppimist enne ei ole olnud, süda klopib suurest ehmatusest peale seda, aga mitte igakord. Juba olnud enam kui 10 korda, aga hakkan ära harjuma, enam ei ehmata nii väga, aga no piinab jubedalt, ootus on seda hullem!
 
e 26. jaanuar 2011, kl 15.36
Mis asi ehmatab? Rõhuv tunne rinnus ehmatab?

Kui tunned silmamunadelevajutamise värki siis järelikult sul mingi rütmihäire esineb (supraventr. tahhükardia?) Kui vana sa oled?

Insuldist asi kaugel, pole vaja karta seda.
 
mariina 27. jaanuar 2011, kl 10.22
ehmatab äkiline väga tugev pingetunne peas silmade ümbruses, mis on hetkeline, pikkusega paar sekundit.
no on selline tunne, nagu oleks pea kahe telliskivi vahele pandud

kuna see tekib öösel une pealt, siis see on ju ehmatav!!
 
iva 27. jaanuar 2011, kl 10.48
Selles e-kommentaaris on iva, rütmihäired võivad küll tekitada sellist segadust, ja on selliseid öiseid rütmihäireid mida tavaline EKG ei tuvastagi.
 
mariina 27. jaanuar 2011, kl 12.24
heakene küll, aga rütmihäiret oleks tunda ka teistmoodi

ma tean mis see on, ma tunnen alati ära kõik oma vahelöögid, samuti ka rütmi sassi minekud

kuna mulle on mitu korda holterit tehtud, siis saan väita, et tunnen ära 100 protsenti
Arst ka ei uskunud, käskis ära lugeda teatud ajavahemikus kõik vahelöögid, mida tunnen ja kirja panna
hotleri vastust minu omaga võrreldes oli täpipealt sama, kusjuures arst ka imestas, sest osad vahelöögid pidid olema mittetuntavad , aga ometi mina lugesin nad ära

eks siis närviarst vast toob selgust
 
VIIMASELE 09. märts 2012, kl 12.53
mariina mul sinuga sama lugu..võin oma vahelöögid,,ülesse lugeda.Mis närviarst ütles?
Ma ärkan ka öösel ülesse kui üks suur vehelöök tuleb või mõni kiirem partii südames järjestikku!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!