Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
silmade ülepinge
 
Kakuke 19. jaanuar 2011, kl 08.50
Tere, viimasel ajal väga palju arvutiga tööd teinud, päevas ikka tunde. Lisaks sellele koolitöid kirjutanud arvutiga.
Eile hakkas pea valutama ja silmade kohalt, silmad olid väga väsinud. Täna ärgates saam lugu, selline pingetunne silmade kohal üleval peas ja silmad väsinud. Ise arvan, et silmade ülepinge, aga seal mu tarkus lõpeb ka.
Mis selle vastu aitaks? Kas kummelikompress vms? Kindlasti arvutitt paar päeva ei kasuta, telekat ei vaata (no seda teemat siin küll vaatan :D). Aga mida veel? Ja kaob see harilikult kiiresti?
 
m 19. jaanuar 2011, kl 11.46
peavalu vastu aitab ibuprofeen.
silmad on hellad, võiks kasutada niisutavaid silmatilku.
harjutused kaela- ja õlavöötmele oleks head, sest pinge on kindlasti ka seal.
 
anni321 19. jaanuar 2011, kl 14.22
Kakuke: hiina meditsiini järgi töötavad silmad ja maks käsikäes. kui inimesel on ükskõik milline krooniline või degenereeriv nägemishäire siis hiina meditsiini järgi on see alti rohkem või vähem seotud maksaga. nägemisvõime sõltub maksavõimest talletada ja reguleerida keha veretaset vastavalt keha koormusele. kui maks on verd täis voolab qi vabalt ja silmad varustatakse verekaudu toitainetega. madala vere toitainete tasemekorral põhjustab see silmade kuivuse, need muutuvad valusaks, väsivad kergesti ja nägemine ähmastub vähesegi pingutuse korral.
lisaks üks tegur , mis kahjustab silmi on maksa qi ummistus kui ta ei suuda saata qi’d kõikjale kehasse, kaasaarvatud silmadesse. sümptomiteks on sel juhul silmade pingest tingitud peavalud. soovitan vajutada heku punkti mis asub käel see vähendab pinget silmades ja peas. saadan ka punkti asukoha lingi:http://akupunktuurcieaura.blogspot.com...
kui abi ei saa anna teada.
 
to anni 19. jaanuar 2011, kl 23.13
väga põnev, kas sealt sõrmede vahelt masseerides kaob valu? Kuidas peab masseerima? Seda nahka või ikka kaugemalt? Mis tempos jne? Päris huvitab kohe.
 
anni321 20. jaanuar 2011, kl 08.53
selle punkti nimi on - tiigri suu-

asukoht: nimetissõrme ja pöidla kokkusurumisel moodustava lihasvalli kõrgeimas punktis. nb punkt ei ole naha all vaid asub nn luu peal ehk vajutada tuleb tugevasti justkui masseeriksid selle punkti all olevat luud.

mõju: lauba valu (tingitud silmade pingest), hamba- ja õlavalu, sünnitusvalu. läbi selle punkti aktiveerite vöökohast kõrgemal asuvate energia kanalite tegevust ja see on tavaliselt blokeeringuid vähendava ja valu leevendava toimega. seega nimetatakse seda punkti põhiliseks valu(leevandavaks)punktiks.

mõjutamine: vajuta pulseerivalt ja tugevalt ca 1-1,5 minuti ja siis teisel käel. püsivama tulemuse saad kui kasutad sellel punktil akukleebist purerelief

nb! raseduse ajal on keelatud selle punkti kasutamine kuna võib põhjustada emaka enneaegseid kokkutõmbeid.
 
annile 20. jaanuar 2011, kl 16.46
Kas sa oled massöör või kust sa seda tead?
 
anni321 21. jaanuar 2011, kl 09.23
eelmisele. tegelen akupunktuuri ja massaaziga juba pikalt. siin käin auru välja laskmas ja eesti keelt praktiseerimas, et päris ära ei unustaks.
 
n28 22. jaanuar 2011, kl 15.59
Masseerin ka seda kohta käel kui peavalu on, tõesti aitab
 
Eha 24. jaanuar 2011, kl 08.37
Silmade ülepingele aitab kui teed töös pause kus pingutad silmalihaseid ja siis lõdvestad. Ige kontoris töötav inimene peaks seda tegema kui tahab peavalust hoiduda.
 
to anni321 24. jaanuar 2011, kl 18.21
reguleerida keha veretaset vastavalt keha koormusele. - mida see tähendab?
 
ar vuti 24. jaanuar 2011, kl 18.49
Võta ja keera arvuti ekraan veidi tumedamaks,siis ei mõju niipalju silmadele.
 
veel arvutist 26. jaanuar 2011, kl 10.15
Mul kaks väikest kaktust monitori kõrval. Pidavat aitama kahjuliku kiirguse eest.
 
peavalust 26. jaanuar 2011, kl 15.30
Silma kõrval väljapool on kaks lohku umbes 2 cm eemal. Mina kasutan seal Cieaura valukleepsu, ca 20-30 minutit ja pinge on maas, valu läinud ja võib jälle tööd teha. Teine kord kui palju tööd siis pausi ei teegi kleeps peale ja mingi ajapärast avastan, et valu pole enam. Siis kleeps kotti. Kui on pingeline periood siis kasutan kleepsu mõnikord igapäev. Ikka parem kui muud valuvaigistid
 
anni321 28. jaanuar 2011, kl 08.26
to anni321 "reguleerida keha veretaset vastavalt keha koormusele. - mida see tähendab?". kui kehaline koormus suureneb veretsirkulatsioon intensiivistub ja vastupidi. peetakse olulist nn tsüklilisust ja regulaarset kehalist koormust, füüsiline töö/harjutused/trenn.
 
riin 31. jaanuar 2011, kl 12.57
Anni kas akukleepsuga saab ka seda silmade pinget vähendada?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!