Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Unehäired
 
väsinud 21. veebruar 2011, kl 22.25
Mul on selline probleem, et öösiti ei õnnestu kuidagi uinuda. Pea on mõtteid täis, kohutavaid mõtteid ja uni ei tule ega tule. Võin isegi olla väsinud, kuid nii kui voodisse saan, on peas üks õudus teise järel ja nii istun iga öö telekat vaadates või arvutis peaaegu hommikuni välja. Kuigi silmad püsivad vaevu lahti tean, et kohe, kui voodisse heidan ja tegevusetult lamama jään, on uni läinud. Päeval on olemine enam-vähem, tegutsen ja hoian mõtteid kontrolli all, aga öösiti, und oodates see kontroll kaob. Nutan ennast peaaegu iga öö magama ja soovin, et oleksin surnud, sest elu on nii tühi ja mõttetu ning raisatud ja tunnen ennast absoluutselt väärtusetuna. Olen mitu korda noa järele haaranud või oma tablette läbi sorteerima hakanud (neid on päris suur hulk kogunenud, kuid ükski ei aita), sest ei suuda enam olla, aga mingist julgusest asi lõpuni viia jääb ikka puudu. Päeval olen füüsiliselt aktiivne, liigun palju värskes õhus, toitun korralikult, nii et õhtuti uni on küll, aga voodisse minna ei saa, sest siis on see sekundiga pühitud. Palun andke nõu, mida teha?
 
Psüühe 21. veebruar 2011, kl 22.51
Mis laadi need kohutavad mõtted on? Mina arvan, et lahendada tuleb see, mis neid mõtteid tekitab, siis kaob ka unetus. Soovitan psühholoogi poole pöörduda.
 
nujah 21. veebruar 2011, kl 23.06
Tead, kui sa ikka magama ei jää, siis niimoodi tekib läbipõlemine. Kas su tabletikotis on unerohtu ka?
Kui pole, siis lase välja kirjutada IMOVANE, üks ütlemata hea unerohi, võtad nädala-paar ja uni läheb korda. Muidu oled nagu surnud ringis, kardad juba voodisse minemist ja sealt ka see, et uni enam ei tule. Alles siis, kui uni enam-vähem korras, siis mine oma probleemiga (mis ilmselgelt sul olemas!) psühhiaatri, mitte psühholoogi juurde, neist pole kasu. Sul võib ka depressioon olla, mida sa ise veel ei aimagi.
 
m 21. veebruar 2011, kl 23.15
Mul on ka üsna sarnane jama, ainult selle vahega, et und on ainult 3-4 tundi ja siis on ta länud. Kusagil hommikul 10 paiku tuleb jälle uneisu tagasi.
 
krants 22. veebruar 2011, kl 08.04
Kas on võimalik, et need hullud mõtted, mis öösel uinuda ei lase, on seotud asjadega, millega sa ei taha päeva jooksul tegelda? Mured, jamad, hirmud, mälestused, mis vajaksid ehk selge päevaga läbituulutamist ja selgemaksmõtlemist?
 
n49 22. veebruar 2011, kl 09.05
tean mida tunned sest juba paarkümmend aastat selline proble.olen ka staazikas ärevik/paanik sealjuures. ad on aga need tablad ei ait ültsegi DDD.tahan et oleks suppertunne aga ei DDDDDDDD.
öösel olengi siin üksi mis üksi ja muudkui kriban selliseid teemasid nagu kujutluspilt ette toob.no selline haigus mul OK.näen piltides. saate aru isegi mida öelda tahtsin
 
Mutt55 22. veebruar 2011, kl 10.33
Sama jama. Olen aru saanud, et teleka vaatamine ja arvutiga tegelemine samuti ei soodusta und. Püüan neid tegevusi enne magamaminekut vältida. Pigem loen voodis või koon. Ja kui ei tulegi uni, siis olen lihtsalt silmad kinni voodis, sest keha ja silmad puhkavad ka nii. Ikka parem kui öö otsa üleval olla. Päeval tööl ka veidi kergem kui päris voodist väljas oldud öö järe.
 
anni321 22. veebruar 2011, kl 12.12
hiina meditsiini järgi põhjustab unehäireid energia ebaühtlane jaotumine. mõned energiakanalid on ülelaetud ja teised ummistunud. mõjutades teatud akupunktuur punkte on võimalik taastada tasakaal. vajalik on ka toitumisharjumuste muutmine ja vastavad lõdvestustehnikad. enne magamajäämist peaks võltima aktiivset mõtlemist. akupunktuur punktide mõjutamine võib anda kohese mõju, samas püsivate normaalsete uneharjumuste taastamine võib võtta ka paar kolm kuud aega.

unetuse leevendamiseks mõjutatakse kolme erinevat ala:
- koljuluu all olev ja näol olevad punktid, -
- abaluudel ja
- pahkluudel olevad akupunktid.

lisan siia mõned punktid mida võiksid masseerida

KP-38 Elutähtis Diafragma
Asukoht: Selgroo ja abaluu vahel, südame joonel.
Mõju: Unetus, rahustab emotsioone, ängi mis häirib und.

J-24 Kolmanda Silma Punkt
Asukoht: Kulmude vahel keskel lohus.
Mõju: Unetus, äng ja närvipinge.

Sp 20 Teadvuse Väravad
Asukoht: Koljuluu all keskmest ca 3 cm lohus.
Mõju: Pea- ja kaelavaludest põhjustatud unetus, artriit

V-17 Rahu Meri
Asukoht: Rinnakul 3 cm alumiste ribide keskteljest kõrgemal.
Mõju: Leevendab närvilisust ja ängi, mis on unetuse põhjuseks.

S-7 Hinge Värav
Asukoht: Randme siseküljel, randmevoldi väikese sõrmeluu kohal lohus.
Mõju: Uinumist takistav erutus, äng ja külma higiga kattumine.

Süp 6 Sisemine Barjäär
Asukoht: Käevare siseküljel 3,5 cm kõrgemale keskel.
Mõju: Unetus, leevendab unetuse põhjuseid nagu äng, iiveldus, südamekloppimine ja seedimatus.

Kp 62 Rahulik Uni
Asukoht: Pahkluu välisküljel pekse all lohus.
Mõju: Unetus, uinumist takistav seljavalu
Kasutamine: Masseeri või aseta sinna akukleeps PureRelief

N-6 Rõõmus Uni
Asukoht: Pahkluu siseküljel, pekse all lohus.
Mõju: Unetus, äng, alandab vererõhku, leevendab kanna ja pahkluuvalu.
Kasutamine: Masseeri või aseta sinna akukleeps PureRelief

masseerides punkte on oluline takistus seal, kus punktid on valusad, seal võiks kasutada akukleebist. Tihti piisab ka ainult osade akupunktuur punktide masseerimisest või kleebiste kasutamisest neil punktidel.

lisan mõned lingid akukleebistest lugemiseks:
http://acupunct.cieaura.com/rest-quiet...
http://akupunktuurcieaura.blogspot.com...

head und
 
mari 22. veebruar 2011, kl 14.03
mina sain abi psühhiaatrilt. ei maganud ööde kaupa, olin kokkukukkumise äärel. kirjutati Remeroni, mis on AD, aga hästi väikeses koguses aitab unehäirete vastu. ja aitas, mitte küll päeva pealt, nii 3 nädala pärast hakkasin magama. vahepealse aja kasutasin unerohtu. tänaseks olen 3 a. kenasti hakkama saanud (remeroni võtsin pool a.)
 
Kaja 22. veebruar 2011, kl 14.28
Ostsin toidulisandiks B vitamiine apteegi käsimüügist ja pärast paarinädalast tarvitamist paranes uni.
 
LiNa 22. veebruar 2011, kl 14.46
Võibolla oleks unetutel öödel parem kuulata rahustavat või lausa und soodustavat muusikat, pimedas. Valgus iseenesest juba tõrjub und. Ja sellist undsoodustavat muusikat ikka leidub. Võib otsida / kuulata kasvõi youtubist, arvutist, kui muid variante pole, aga ka Cd-l on palju sobivat muusikat. Ja muidugi lõdvestus- js hingamisharjutustest, joogast ja meditatsioonist oleks kasu. Aga kõik me oleme erinevad ja mõnel eluaeg unega probleemid, ise ka üka neist, aga ülal mainitud asjadest on väga palju abi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!