Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Peavalud ja pidev väike palavik
 
Reet 28. veebruar 2011, kl 22.57
Tere

Olen 21aastane naine. Mure siis selline: pea on mul valutanud viimased 3 aastat pidevalt ja viimased paar kuud eriti intensiivselt ja häirivalt. Ja kui ma nüüd mõtlema hakkan siis olen ma terve oma elu peavalude üle kurtnud.. Mäeltan et keskkooli ajal käisin selle murega perearsti juures, sealt sain Dolmeni valuvaigisteid ja perearst arvas et tegu on koolipingetest tulevate pingepeavaludega.Valuvaigistid aitasid ja mingiks perioodiks kadusid ka peavalud. Nüüd viimased pool aastat on peavalud muutunud intensiivsemaks ja igapäevaseks ja on hakanud segama igapäevaelu ja töö tegemist. Käisin paar nädalat tagasi uuesti siis perearsti juures. Kuna mul on kontoritöö, siis muidugi öeldi mulle sealt, et see on niiöelda ''kontorihaigus'', kuigi ma ise tunnen et on vist miskit muud. Arvutit kasutan ma maximum pool oma tööajast ja liigun ka palju mööda maja ringi.
Peavalud algavad kuskil ennelõunat ja kestavad vahest õhtuni välja, vahel valutab pea juba hommikul kui ma ärkan. Valuvaigisteid ma võtan ainult siis kui valu ei luba magama jääda. Valu on selline pakitsev, häiriv, näriv ja põhiliselt valutab otsaesine, oimukohad ja tihti kui ma silmadega hästi ülesse ja kõrvale vaatan tunnen valusähvatust silmakoobastes. Vahel valutab kuklapiirkond ja vahel kogu pea. Prille ma ei kanna ja nägemine on korras. Samuti on mind vavevanud viimased kaks kuud madal palavik. See jääb vahemikku 37.2-37.5. Olen kaks nädalat kõik oma peavalud ja palavikud üles kirjutanud ja kui ma vaatan siis nädalas on ainult paar päeva kus peavalu ega palaviku pole. Jama olen koguaeg väga väsinud. Kuskil 10 aastat tagasi oli mul meningiidi(ajukelme põletik) oht aga vist siiski päris meningiiti ma läbi ei põdenud.
On kellegil selliseid sümtomeid koos olnud ja mis olete ette võtnud?
Kas ma peaksin siiski nõudma perearsti käest saatekirja neuroloogi juurde mingitele peaauuringutele? Või on see migreen koos palavikuga?
 
Razer 01. märts 2011, kl 00.19
"Vahel valutab kuklapiirkond ja vahel kogu pea. Prille ma ei kanna ja nägemine on korras. Samuti on mind vavevanud viimased kaks kuud madal palavik. See jääb vahemikku 37.2-37.5. Olen kaks nädalat kõik oma peavalud ja palavikud üles kirjutanud ja kui ma vaatan siis nädalas on ainult paar päeva kus peavalu ega palaviku pole. "

Ise ka aru saad mida teed ?

Mine perearsti juurde ja räägi talle seda mida sa just ennist kirjutasid... veel parem.. trüki see välja ja vii perearstile. Ma millegipärast arvan ,et su silmad hakkavad ka valutama kui pimedas toas televiisorit vaatad.
 
anni321 01. märts 2011, kl 09.07
reet intensiivse mõtlemise tagajrjel tekivad laubavalud saab leevendada läbi akupunktide:

2 punkti lauba valudele

Silma punkt- asub ´ca 2 sõrmelaiust silmavälisküljest kõrvade poole lohus. seda võiks masseerida ca 2 minutit.

Tiigri Suu - asub nimetissõrme ja pöidla kokkusurumisel moodustava lihasvalli kõrgeimas punktis.
NB raseduse ajal on keelatud selle punkti kasutamine kuna võib põhjustada emakaenneaegseid kokkutõmbeid.


2 akupunkti peavaludele kukla piirkonnas

SP20 -Teadvuse Värav - asukoht kuklal koljuääre all, keskteljest 3 sõrme laiust kõrva suunas, lohus
mõju: peavalu, migreen, kaelavalu ja jäikus, koordinatsiooni häired, artriit, silmade väsimus, pearinglus
masseerida punkte ajades pea kuklasse ja suurendades aeglaselt survet.

J16 – Tuule Häärber asukoht: kuklal koljuääre all, keskel.
Mõju: Pearinglus, peavalu, silma-, nina-, kurguvalu, kaelavalu ja jäikus.
Kasutada: vajuta pöidlaga umbes 2 minutit

väga tõhusalt on mõjunud peavalu puhul ka valu vähendavad akukleebised. lisan mõned lingid:
http://akupunktuurcieaura.blogspot.com...
http://acupunct.cieaura.com/pure-relief...

NB väsimuse puhul on vaja taastada keha normaalne energia ringlus. selleks on oluline regulaarselt intensiivselt liikuda (trenn, füüsiline töö) kui see ei ole võimalik saad abi ka akupunktuurist. lisan lingi kus on energia ringlust aktiveerivad akupunktid ja vastavad akukleepsud. need toimivad ohutult, kehasse mingit keemiat ei lähe ja aktiveerivad teatud energia kanalid ja vabastavad olulised akupunktid blokeeringutest.

http://akupunktuurcieaura.blogspot.com...
 
sama 01. märts 2011, kl 09.32
eluaegne peavalutaja,tean mida tunned.ühtki päeva ilma peavalu tabladeta.need mul pingest ja stressamisest.nüüdolen unetu ja isegi ad ei aita
 
anni321 01. märts 2011, kl 19.12
samale:
kas oled proovinud une kleebist kasutada samadel silmapunktidel, kus ülalpool mainitud. minu eluaegne "unetu "ema sai umbes pooleteist nädalaga taastada normaalse une. osad patsientid on saanud abi alates esimesest ööst.
 
n37 01. märts 2011, kl 20.02
Soovitaks jah igaks juhuks neuroloogi juurde minna ning võib-olla pea kompuuteruuring teha. (Kui sellega kõik korras, siis mõnda inimest aitavad sarnastel juhtudel tõesti ka ADd.) Püüa mitte liialt muretseda ning edu põhjus(t)e väljaselgitamisel!
 
n37 01. märts 2011, kl 20.09
P.S. Migreeniga võib vahel tõesti ka palavik kaasneda, ehkki sul tundub olevat mingit teist liiki peavalu; vähemalt enamasti, sest inimene võib ka mitut liiki peavalude käes korraga kannatada. Loodetavasti leiad lahenduse.
 
leenu 01. märts 2011, kl 20.51
mul on sellised sümptomid siis kui on põskkoobastega jama olnud, kontrolli neid, võib olal on seal mingi mädane protsess, see teeb ka täpselt selliseid sümptome
 
a 01. märts 2011, kl 22.28
mul sama.Vereproov lase teha mükoplasmat ja kompsuklamüüdiat lase kontrollida.just see väsimus ja väike palavik viitab
 
aa 03. märts 2011, kl 10.44
samad probled,tean mida tunnete.ültsegi pole hea olla ,kogu aeg kehva.mul nii palju haigusi et ei hakkagi üles lugema.DDDDD.kribage mis aitab?
 
a 05. märts 2011, kl 00.13
Laske perearstil vereproov võtta ja kindlasti müko ja klamüüdia näitajad.Mõttetu piinlemine
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!