Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Mida teha, kui kogu aeg on kohutavalt külm?
 
Siil 07. märts 2011, kl 05.26
Ma enam ei kannata seda külma välja. Olen 44. Mul on jalalabad nii külmad, et valutavad külmast, käed on jäälülmad, ma pidevalt värisen külma pärast, parem jalg on kogu aeg krampis, päevade viisi, ei lähe ära, hommikuti ärgates ma käelaba peaaegu ei tunne, no ei tunne, siis teenkohvim hoiankäsi kuuma vee all, hakkan tundma. Eile sain ühe khutava uudise, mispeale süda hakks kloppima jubedalt, hingata ei saanud, ronisin apteegi alla lastud turvakardinate alt läbi,küsisin korvalooli, aga pärats läks ikka hullemaks, ma lõdisesin ja värisesin,süda tagus terve vasak seljapool oli valu täis ja ikka nii jube külm, eriti õudne on see, et jalad ni külmetavad et on valus.

Kas peaks arstile minema?
Mis see võib olla?
 
see on 07. märts 2011, kl 07.31
vereringe häire, mingite tähtsate soonte ummistus, loomulikult tomograafi uuringutele
 
mary001 07. märts 2011, kl 08.49
ega muud õle ei jää kui pead hakkama trenniu tegema. Aiadata saad kui õpid ära enese massaazhi. Tänapäeval kursusi mitmeid. Mõned massaazhi õetused leaiad ka siit:
http://akupunktuureu.blogspot.com/
 
külmavares 07. märts 2011, kl 08.51
mul on ka tihtilugu külm:(
jalalabad muutuvad külmast tundetuks, pane sokke jalga palju tahad:(

olen asunud sellega võitlema. no kaua sa ikka kannatad!
kui ikka väga külm on, teen jalgadele kuuma vanni, ja siis paksud sokid jalga. nii hea tunne on.
tööl kuuma vanni teha ei saa. siis teen salamisi laua all jalgadele harjutusi. näit. tõmban varbad konksu ja sirgu, pöiaringe,jne. mõne aja pärast hakkab soe.

üldiselt saan liigutamisega sooja, just istudes hakkab külm. topingi kohe rohkem riideid selga, et soem oleks. ära saab ju alati võtta:)

hirmuvärinad on midagi muud kui külmavärinad. kohutav uudis võib ka tugeva närvisüsteemiga inimese ära kohutada, saati siis nõrganärvilise. see on loomulik reaktsioon! šokiseisund. eks sellest väljatulekuks on omad võtted.
 
külmavares 07. märts 2011, kl 08.56
pisut targemate juttu ka:

http://raulpage.org/kriisi.html
 
. 07. märts 2011, kl 10.08
kas oled kontoritöötaja, kes trenni ei tee.. või liigud lihtsalt vähe?
hakka liigutama. sul veri nö seisab...

täitsa õige neid varbaringe teha...
 
Siil 09. märts 2011, kl 00.19
Siil võttis ühendust ka arst.ee või oli see kliinik.ee tasulise nõuandeteenusega. Arst viitas liikumisele, aga ütles ka, et kui just käed on külmad, võib see viidata ka haigusele ja soovitas ikka perearstile minna.

Samas on mul 36.9-37 kogu aeg, kusjuures kui mul on juba üle 36.6, siis on kohe halb olla. Ja see jalakramp... Muidu on nii: jalg tõmbab krampi, varbad kisuvad üksteise otsa, nii valus on et ulu, ja siis ma ulun, see läheb vast poole tunniga üle, põrguvalu. Aga nüüd on parem jalg mitte nii valusalt,aga konstantselt krampis, vist juba terve nädal, kivikõva, ei läe ära ja kogu aeg valus, muudkui võtan valuvaigistit. Õudukas.

Punktile - istun jah kogu aeg arvutisja töötan ja töötan kodus, seega ei pea ma isegi tööle kõndima. Vahel ei saa nädal aega majast välja.
 
Huviline 09. märts 2011, kl 00.40
Jäi väheke arusaamatuks, kuidas saab nö. jääkülmad ( eeldan, et kui juba valutavad, siis on jääkülmad ) käed, jalad jms panna kuuma vee alla ?
Mina õppisin juba väga väiksena olles seda oma nahal, joostes talvisel ajal väljast tuppa, riided seljast ja siis kuuma vanni hüpates - olin sealt silmapilkselt ka väljas.
Ehk on asi siis nö. psüühiline ? Et tunned lihtsalt, et kõik kohad on jääkülmad, mida nad aga pole ?
 
::: 09. märts 2011, kl 08.12
istun jah kogu aeg arvutisja töötan ja töötan kodus, seega ei pea ma isegi tööle kõndima

Sellise eluviisi juures on lausa ime et sul eluke üldse veel sees on !
Inimene PEAB igapäevaselt end liigutama vähemalt ca 10 000 sammule võrdse koormuse ulatuses,istuva eluviisi juures veelgi rohkem..
 
külmavares 09. märts 2011, kl 10.11
see kuuma jalavanni jutt tähendab seda, et vesi on parajalt soe. nii et jalad seda kannatavad. ja kui nad on soojaga harjunud, võib kuumemat vett juurde valada.
tegelikult soovitatakse teha sooja- jaheda vee vanne jalgadele vaheldumisi. ja lõpetama peaks jahedamaga. see ei tähenda, et pead jalgu külmas vees leotama, vaid piisab ülevalamisest.

siilile teadmiseks, et tõepoolest PEAB õues ringi liikuma! pane kasvõi iga päev kindel kellaaeg paika.
kui nagunii kodus kogu aeg oled, võta kasvõi koer. temaga sa lihtsalt pead välja minema:)
 
bunny 09. märts 2011, kl 18.30
Mine arsti juurde ma arvan.
krampide vastu aitas vist magneesium (?). Ise votsin verevarustuse parandamiseks kunagi h6lmikpuu tablette (ei mäleta, kas läks paremaks, enam ei v6ta igatahes).

Aga parem on käia kontrollis arsti juures ja suurendada enda liikuvust. Lihased toodavad rohkem sooja. Neid tablette ei joua igavesti mugida.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!