Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kas maks voi sapipois?
 
mures 23. märts 2011, kl 01.17
Kuidas aru saada,kas valutab maks voi sapipois?Valud on paremal,roiete all,kiirgab ka selja taha.Selline tuim valu,vahest harva tugevamad pisted ja vahest harva imelik kuum tunne.Valud juba peaaegu 3kuud kestavad iga peav,vaikeste vaheaegadega.Soogist nagu ei olene,peale rasvast voi piprast sooki on valu sama iseloomuga. Kyll aga 10 minutit peale kanget kohvi voi klaas veini muutub natuke tugevamaks.Oositi ei tunne nagu yldse midagi.Kas akki haavand kuskil hoopis? Ultraheli ei naidanud sapikive.
 
kas uurisid 23. märts 2011, kl 01.53
Magu lasid uurida? Minuteada maksa valu ei eksisteeri kuna seal pole närve.
Maole mõjub küll kohvi ja rasv kehvalt. Kas toitud regulaarselt või kuidas juhtub?
 
mures 23. märts 2011, kl 02.40
Ei tahaks uskuda,et magu valutab,sest soon regulaarselt ja koike,mis ette juhtub,kaasaarvatud india vaga vyrtsised toidud.Nagu ennem mainisin,valu ei muutu ei tugevamaks ega norgemaks.Ainult kohvi ja vein muudavad valu teravamaks ja just paremas kyljes ainult.Magu on rohkem keskel ma arvan.Kas maks toesti ei saa valutada kunagi??Sest,eks seda veini on varem ikka suuremates kogustes joodud.Hepatiidi test oli korras.Arst ytles,et ei tea miks valutab!Moistus otsas minul. :(:(
 
pankreas 23. märts 2011, kl 07.53
Siin võiks kahtlustada isegi pankreast (kohv ja vein ärritavad). Pankreas on nii salakaval, et kui ta veel kroonilises põletikus on, siis analüüsid on normis ve piiripeal.
 
murse 23. märts 2011, kl 21.10
Minu teada kui pankreas haige,ei saa yldse mitte midagi syya.ja pankreas on keskel,paikesepoimikus,mitte paremal pool ribide all.
 
arstid on olemas 23. märts 2011, kl 23.44
Mine perearsti juurde , kes teeb Sulle vereanalüüsi , suunab sonograafiasse ja gastroskoopiasse - nii saadki teada , millega tegu. Siit Sa nii kui nii vastust ei saa, sest valu põhjuse näitavad ära konkreetsed uuringud , mitte valu lokalisatsioon - natuke paremalt või vasakult...
 
Anna Abi! 24. märts 2011, kl 15.11
Kuidas aru saada,kas valutab maks voi sapipois?

Ega ilma arsti abita ei saagi aru! Kas teemaalgataja tõesti loodab diagnoosi Delfist?
 
hell 24. märts 2011, kl 18.13
Mul algul tehtud UH näitas arsti sõnul suurte kivide hunnikut, aga teise haiglas näitas ainult 1 sapikivi, mis oli väga pisike ja juba rändama läinud...oli kohutav valu ja kohene opp kah. Ühte uuringut usaldada ei saa!!! Aga sa mainid, et jood veini, ka maks valutab ja mitte vähe, ehk jood liiga palju? Lase teha maksaproovid ka ja kõikide hepatiitide markerid, ka enda kogemus - ühes haiglas teatati pidulikult, et mul B-hepatiidi viirus sees, teises haiglas seda ei leitud...tehke siit ise järeldused, see hea haigla oli loomulikult Meremeeste :D
ja lollide osakond - pelgulinna
 
huvitav 25. märts 2011, kl 08.35
kuidas osadele satuvad arstid kes lausa lollide osakonnas töötavad
 
naine 25. märts 2011, kl 08.51
Minul olid ka kõhus valud ja nii tugevad et pidin kiirabi koju kutsuma,kiirabi teatas et gaasid:)hea nali.Kõhuvalud algasid tavaliselt õhtuti või öösiti.Need kestsid nii pool aastat ennem kui teada saadi mis viga.Küll raviti magu siis mu närve et ma kujutavat ette et mul midagi valutab.Kiirabi käis mul ikka päris tihti kodus nii 15 korda poole aasta jooksul,ise läksin ka emosse oma neli vii korda.Viimane kord kui läksin emosse siis jumal tänatud leiti viga,sapikivid mis olid siis juba põletikus.Kohe muidugi opi lauale,sellest nüüd 1,5 aastat möödas.
 
hm 25. märts 2011, kl 09.14
selja taha kiirgav valu - paistab sapi moodi. aga eks lisa uuringuid sul vaja kindlasti kuniks asi selge.
to huvitav - sul on siis lihtsalt vedanud, et oled normaalsete arstide otsa sattunud, sest neid poolproffe on kahjuks ka ikka üksjagu.
 
mures 29. märts 2011, kl 00.51
Reedel perearstile aeg.loodan,et saan oige diagnoosi ikka:)Samuti loodan,et on sapp,mitte maks.
 
hea! 29. märts 2011, kl 02.02
Aga nõua siis oma perearstilt ka kõik uuringud välja, mitte ära usu, et "närvidest" või veel jaburam - depressioon või ärevus :DDD Olen kah nõus, et ühte uuringut usaldada ei tohiks, kogemus ka mul olemas! Usalda, aga kontrolli! Ja lase siis need MARKER-proovid teha, oled vast hepatiidi kuskilt saanud, seda on nüüd med.asutusest väga lihtne saada, ka kogemus olemas!
Perearstid on muidu üsna lollid ja kiuslikud, kuna neil pole kasulik saata uuringutele, aga tuleb oma õigused maksma panna!
 
to hm 29. märts 2011, kl 09.52
see ongi huvitav ja mitte vedamine kui ühtedel on arstidega ainult head kogemused ja teistel mitte midaga muud kui ving/virin
 
viimasele kell 9.52 29. märts 2011, kl 13.11
Ka minul on väga kohutavad kogemused mitme arstiga, 3 neist olid pediaatrid, need, kelle kätte usaldame oma lapsed. Neljas pani mulle valediagnoosi ja ka muide, HUVITAV!!!!!, Pelguliinas, polikliinikus :D
Sul paistab mingi probleem olema, mis krd-i ving/virin, ah?
Kui mina olen maksumaksja, siis pean neid arste ülal ja nõuan ka kvalifitseeritud arstiabi. Peaks vist selge olema, mida sa siin üldse vingud nagu siga aia vahel, oled ehk ise üks loll läbikukkunud ja riigirahade eest väljakoolitatud tohter, no nime poolest muidugi, kes isegi polikliinikutöölt on kinga saanud? :))))))
 
just! 29. märts 2011, kl 18.35
kui reedel perearsti juurde lähed, siis NÕUA, need on sellised kes ei taha kuidagi uuringutele saata - no teenivad sellega ju endale lisaraha! Et siis teaksid - kohe tahad uut sapikate uuringut jne., väga tihti pannakse valediagnoos, olen sellega väga nõus, ka kokkupuuted olnud kehvade arstidega, igatahes edu ja katsu saada lap.opile, kui ongi kivid! Ja markerid telli ka, see arst ei tule ise selle pealegi, vot nii on lood nendega. Siin kõik õige, mis soovitatud.
 
to 13.11 30. märts 2011, kl 10.20
selgeltnägijad märatsevad müstikafoorumis 24 tundi ööpäevaringselt kaasaarvatud nädalavahetused.
huvitav ongi ehk saad sealt teada miks ühtedel on arstidega ainult hed kogemused ja teistel kohutavad
 
misasja? 30. märts 2011, kl 13.06
sulle: to 13.11
30. märts 2011, kl 10.20
-------------------------------
Ei mõista, mis puutub siia mingi müstikafoorum. Kui sul pole arstidega probleeme olnud, siis ole õnnelik! Kas tead ikka, mis või kes on "pediaater"? Ja kui ta on lollim kui ema ise, meil oli selline Nõmmel, et ema pani diagnoosi ja arst pööritas silmamune, mõtles ja ütles: võib-olla, kõik võib olla!...mis sa räuskad siin, oled haige inimene lihtsalt, või siis see sõimaja, kes olevat olnud siin juba 10 a., otsid igasühes oma vaenlast ankat, nüüd oled tervisemuresse juba liikunud :DDDD
 
kle 30. märts 2011, kl 13.45
otsi endale kvalifitseeritud psühhiaater
 
mary001 30. märts 2011, kl 16.22
üks oluline maksa tegevust aktiveeriv akupunkt on:
http://akupunktuur.eu/akupunktuur/tai-chong...
kui see on valus on põhjust selle masseerimiseks. nb selle punkti masseerimine aitab väsimuse vastu ja turgutab immuunsüsteemi
 
mariile 31. märts 2011, kl 01.07
Pold seal sõnakestki maksast ega immuunist. Mis jama sa siin õpetad üldse - kui on näiteks sapikivid, siis selle punkti masseerimine paneb nad 100% liikuma, kui miski VEEL pole pannud. Inimene kahtlustab maksahäda või sapihäda, ilmselt on tal kivid. Opile peab minema, mitte lollustega tegelema!
 
illi 31. märts 2011, kl 07.51
aga miks maksahäda, see võib olla väga vabalt ka neer
 
illileee 31. märts 2011, kl 11.45
võib ka vabalt olla suurenenud eesnääre
 
mures 02. aprill 2011, kl 02.31
Tana kaisin perearsti juures,katsus kohtu ja koputas seljale aga ei oskanud tapselt oelda,mis viga.Suunas mind maksa,sapi ja neerude ultrahelile.Kahjuks on see alles kuu aja parast.Maksa ensyymide vereproov tehakse kahe nadala parast.Muideks mary001 soovitatud punktid on kyll vaga valusad,eile masseerisin ikka korralikult ja tana olid kohutavad noahoope meenutavad valud paremal pool alaseljas,kestsid kyll 10 sekundit aga meeletu terav valu.Akki hakkasidki kivid liikuma... Eks nais,peab kuu aega veel vastu pidama:((
 
igaks juhuks mainin 02. aprill 2011, kl 02.49
Kui on üleliigset raha, siis näiteks Tallinnas firmas SL Meedik saab teha tasulist kõhukoopa ultraheli - 51 EUR, ja kindlasti saab kiiremini numbri kui kuu aja pärast.
 
Leen 03. aprill 2011, kl 11.33
Tahtsin just sama soovitada, mis 02:49. Ise olen seal käinud ja soovitan. Aja saab enamasti nädala jooksul.
 
oeh 03. aprill 2011, kl 23.24
Kas meditsiinis on asjad juba nii hullud, ei teadnudki, mine tõesti tasulisse!
Kas hepatiidi MAEKEREID ei nõudnud siis ja miks? Ma soovitasin ju, kuna endal kurvad kogemused nende sapikividega. Ja seda punkti ÄRA PUUTU, siin sai sedagi sulle öeldud, ei lugenud või?????
Ja kui valud lõid parema poole alaselga, siis on sul tõesti vist ka neerude viga, välistatud pole ka naisteasjad. Ma vaatan, see mingi mary001 on nii tark, aga ei tohi mingi suvalise inimese soovituse peale punkte masserida, seda teevad ainult väljaõppinud akupunktuuri tundvad inimesed ja neiltki nõutakse arsti haridust!
Kusagilt leiad kindlasti see 50-60 EURi, et tasulisse uuringusse minna, Issake, kuu aega oodata ja see on meie eesti banaania meditsiin, jubedus!
 
sry 03. aprill 2011, kl 23.26
....kirjaviga - hepatiidi MARKERID, analüüsid, mis teevad kindlaks mingi hepatiidi olemasolu veres, hepatiite teatavasti 3 - A,B ja C, kõige hullem neist on C.
 
mures 04. aprill 2011, kl 01.32
Hepatiidi A,B ja C vereproovi tegin detsembris,see oli korras.Vaikesed valud olid juba detsembris.ja see oli esimene asi mis tegin.Ei usu,et neerud,sest minu teada kui neerude kohapeale koputada siis peaks hasti valus olema aga ma ei tunne koputdes valu.ja uriinis ka muutusi pole.Ei lugenud jah kahjuks ennem,kui masseerima hakkasin.Tana vaga tugevaid valusid polnud,ehk vean kuu aega valja kuni ultrahelini.Kindlasti kirjutan ka siia tulemusest,akki kellelgi sarnane mure ja info voib natukene abiks olla.
 
Anu 04. aprill 2011, kl 01.51
ilmselt on sul sapikivid ikkagi ja need on ehk põhjustanud kõhunäärmepõletiku.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!