Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Söön end terveks
 
Mirjam 17. mai 2011, kl 10.31
Kas kellelgi on kogemusi, et õigeid toite süües tervis paraneb ja haigused kaovad.
 
anni321 17. mai 2011, kl 10.34
kevadel kui oma aiast hakkab värsket tulema ja oma kodusaadusi rohkem kasutan siis väsimused ja igasugused muud hädad vähenevad ja kaovad. Õige toidu valik, koguas ja aega on aga kunst, mille peaks omandama iga naine:

 
liina 17. mai 2011, kl 10.41
Jah on! Olen pikaaegne migreenik ja ka lihtsalt pidev peavalutaja, kui olen tervisliku toitumise laine ( nagu praegu:)), on migreenid väga lühiajalised (harvad)ja tavalised peavalud praktiliselt puuduvad, aga kahjuks, kui tervis on juba liiga heaks muutunud, ununevad valud ja ebatervislik toit hakkab tasapisi tagasi imbuma :(.
 
mina 17. mai 2011, kl 10.53
usun küll sellesse
 
kogenud 17. mai 2011, kl 11.32
absoluutselt nõus!
Kui söön vale/halba toitu, annab tervis kohe ägeda matsu, siis tuleb jälle end kokku võtta.
 
ma ka 17. mai 2011, kl 12.58
nõus aga jh nõrkushetkedel pugin ja olen haige,,väsinud ja laisk!
 
mall 17. mai 2011, kl 19.10
minul sama kui haige söön tervislikult, kui terve siis ununeb tervislik toitumine ära. kurb
 
auh! 17. mai 2011, kl 22.43
Toiduga enda tervise parandamine on raske ettevõtmine. Õpetused kõlavad küll lihtsad aga on raskesti elluviidavad.
Alustada võiks nii lihtsast asjast nagu söömise vähendamine.
Paljud seda suudavad?
Kuna toitainete juurdevool väheneb siis on vaja tõsta uue aga vähesema toidu toiteväärtust. Loobuda tuleb paki-, kiir-, rämps-, konservtoitudest mis moodustavad enamiku tavakodaniku toidusedelist ja mis ise on väheväärtuslikud aga tagavad suuremas koguses enam-vähem toitainete saamise. (Kirjad pakendi peal ei ole just head infoallikad)
Seega tuleb võimalikult naturaalset toitu otsida. Sellist mis väheses koguses tagab energia lisandumise. Külmutatud herned, wokiroad jm mis ostukeskuste kastides on vähemalt minu silmis solk ja ei kõlba söögiks kuigi ma neid aeg ajalt tarvitan sest olen suht laisk.
Mõned tähelepanekud veel: kui kõrvaldada elust mõttetud energiaraiskamised nagu näiteks naistel see pidev lobisemine, siis on vaja ka vähem toitu, et energiat taastada.
Äärmuslike roogade järel nõuab keha vaatamata täiskõhule ikka lisa sest näiteks äärmiselt magusa tasakaalustab hapu ja tekibki iha hapu järele. Tegelt vaevalt, et tänapäeva inimene end nii kuulata oskab, et tunneb need keha soovid ära.
Nii koguneb juba liiga suur kogus toitu mis ei mõju kunagi hästi või ainult halvasti.
Organism kui Universumi osa, püüdleb tasakaalu poole ja pole siin mõtet vastu sõdida. Lahenduseks piisab kui vältida liiga paljut magusat, haput, soolast jne
Meie söömistraditsioon paneb kokku ühte toidukorda täiesti sobimatud ained. Sööjale tähendab see pikas perspektiivis pöördumatuid hädasid millele "teaduspõhise" lähenemisega aintud keerulised nimed aga põhjuste kohta vaid oletused. Raviga on nigu on...
Seda juttu võiks jätkata lõputult...
 
viimasele 18. mai 2011, kl 08.58
Miks külmutatud köögiviljad ei kõlba?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!