Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
pingepeavalu
 
uurija 02. oktoober 2011, kl 08.15
Kummaline päris kirjutada, aga mu pea on valutanud 20 aastat juba. Kogu aeg selline pinge otsaees, oled nagu vati sees. Kui kunagi algas oli suurem valu ja muidugi närvid ka siis sassis. Tol ajal pandi diagnoosiks neuroos.
Mis siis teinud olen enesetunde paranadamiseks, õigemini võiks juba küsida, et mida teinud veel ei ole.
Stressitekitaja on ammu liksvideeritud (läksin lahku), lapsed koolitatud ja oma elu peal ja kõik on ok. Endal on tasuv töö, kodu korras ja vaikne olemine. Nagu poleks millegi pärast muretseda. Ise ka optimistlik.
Peale ad ja rahustite proovitud hiina ja tiibeti meditsiini, massaaži vist juba viis aastat, igasugu eneseabi kursustel käidud, jooga ja mediteerimine.
Kaks nädalat ei valutanud üldse pea kui käisin eelnevalt tiibeti meditsiiniga tegeleja juures, kes pani kuldnõela kroontšakrasse ja kuumutas seda, mokšaga soojendas mingeid punkte ja siis mõned päevad hiljem olin kolm päeva paastumas. No siis tuli küll super enesetunne kuid jah, kahe nädala pärast oli taas pea paks.
Südame kloppimisele olen abi saanud reikist. Ise käisin kursusel ja teen omale.
Kas kellelgil veel on sellist pingepeavalu ja mida proovida veel?
 
n35 02. oktoober 2011, kl 09.15
Mul on pea valutanud ka juba 18 a, asi mis mind aastaks valust priiks tegi, oli nõelravi ja seda tegin ka kõigest paar korda.
 
... 02. oktoober 2011, kl 10.52
Liiga palju mõtlemist, muretsemist, pinget jne on põhjus miks pea valutab, isegi siis kui me teadlikult seda eitame. Palju asju toimub sees mida me ei kontrolli, lihtsalt inimene on selline. Pikapeale muutub valu krooniliseks, ka pikapeale saab sellest lahti.
Ennem tuleb tekitajadest lahti saada ja alles siis seda valu ravima hakata. Üks ravi liik, maandamine + "null" mõtet peas ja seda pikalt.
 
mann 02. oktoober 2011, kl 12.56
Tundub kummaline, et mediteerid ja see ei aita. Mina suudan oma peavalud ära mediteerida. Mul on mediteerimise praktikat 2 aastat (2 x päevas), vaid üksikud korrad on vahele jäänud. Kui teed sama, siis imestan, et Sa neist lahti ei ole saanud.
 
uurija 02. oktoober 2011, kl 20.04
jah, paar tohtrit on öelnudki, et see juba krooniline valu.
Ausalt öelda jah, mediteerin vähe. Tütar mul joogaõpetaja ja pahandab minuga, aga jah, nii see on. Ikka sellist ärevust ka sees ja ei suuda alati keskenduda. Vast ikka miskit sassis ajukeemiaga. Aga näiteks serotoniini tagasihaardega ad ei sobigi mulle, teevad nii erksaks, et kell kolm öösel juba üleval ja tahaks tegutseda.
Nõelravi on tõesti proovimata.
Aga lohutan ennast sellega, et kui see närvide jama algas, siis oli ikka päris hull, tugev peavalu, klomp kurgus, maovalu, iiveldus.
 
mari 50 04. oktoober 2011, kl 08.28
midaasja pole päevagi läinud peavalutabladeta,lihtsalt lambist eisaa ilma.
söön antideprekaid sest olen paarikümneaastase staaziga ärevik paanik.olen süstiv suhkruhaige.terviseproblesid hulgim.intl mitte miskit ei aita
 
viimasele 04. oktoober 2011, kl 23.49
kahju küll siis sinust, hädasid nii palju...
tundub et mõistusel ka nagu miskit viga sul...
 
viimasele 05. oktoober 2011, kl 08.52
see viga on siusugusel eluaeg olnud et oma probleeme teistelekallad. pole olemist kergemaks teinud.mis?
 
mari 50-le 05. oktoober 2011, kl 11.27
olemine on raske sellel kes päevast päeva tervisemures teemasid solgib erinevate nimede alt. Mingi asi ju sunnib seda tegema, eks see vaimuhaigus ikka ole, mis muud...
onju, IREEN ?
 
viimasele 05. oktoober 2011, kl 12.52
nii puudutas?
kasuta edaspidi oma tuhandete kommentaaride pealkirjades milledes oma viha tigedust ja kurjust välja elad hingesugulaste nimesid: leida, salme, seasilmne liidy, jelena kongusnospel,karjaeit ida,vinnlarhv anna jnt.
mis mentaalne haigus see on kui ei meeldi et tehakse tagasi seda mida teistele teinud oled?
 
anni321 05. oktoober 2011, kl 12.58
sul võivad olla kadunud stressi tekitajad aga stressis lihased on alles. kõik turja, kaela ja pea lihaste pinged (stressid) mõjutavad suuremal/vähemal määral peaverevarustust. seetõttu soovitan sul ära õppida põhjalikud massaažitehnikad kuidas endal kõigepealt lihaspinged lahti masseerida. see võib võtta aega kuid asi on seda väärt.
lähim kaela, pea ja kukla enesemassaaži kursuse link siin: http://akupunktuur.eu/enesemassaaz/
 
naine 05. oktoober 2011, kl 15.10
Ausalt öelda kurb kuulata,et selline närimine siin käib.See on avalik sait,kus inimene kurdab oma muret(ju siis pole kedagi lähedasemat kui siinsed inimesed),miks siis selline suhtumine????Julmad ikka olete küll.
 
videvik 05. oktoober 2011, kl 15.24
proovi massaazi, stressitekitaja on kadunud küll..aga see stress, mis sul tol ajal oli on jäänud kehasse.
 
kurvale naisele 05. oktoober 2011, kl 15.25
ausalt öelda jäta enda tel.nr siia, olen ise ka jube kurb, nutame koos siis äkki?
 
uurija 06. oktoober 2011, kl 08.07
Tänan vastuste eest!
Massaažis olen käinud aastatid ja väga hea massöri juures.Nõelravi on jah proovimata.
Käisin psühhiaatri juures ja sain uue ravimi, mitte ad, väga väikses annuses. Suur surve peast juba kadunud ja parem olla. Loodan, et saan abi ja aitan ka omalt poolt juurde.
 
ann 06. oktoober 2011, kl 13.19
üks viiekümnene naine hakkas võtma naistearsti soovitusel mingeid üleminekueale sobivaid tablette. Kahjuks ei tea öelda, milliseid. Tean aga, et naine sai oma aastaid kestnud ja igati uuritud (pinge)peavaludest vabaks.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!