Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
HPV positiivne, kõrge risk???
 
melinda 31. oktoober 2011, kl 15.53
Mul suur mure, sain täna teada, et mul HPV viirus,arsti sõnul kõrge risk, arstiga telefonis rääkides olin nii šokis, et unustasin küsida, mida see kõrge risk õigupoolest tähendab?
Äkki keegi oskab vastata?
 
jj 31. oktoober 2011, kl 17.11
Tähendab seda, et kui kunagi pap test korrast ära läheb, on vaja jälgida, et ei hakkaks vähirakud kasvama. seni on lihtsalt viirus nr.paha.
 
emma 31. oktoober 2011, kl 17.26
Kõrge risk on 16 või 18 tüvi.Käid tihedamini proove andmas,kui ei parane,tehakse emakakaela konisatsioon ja samal ajal võetakse emaka põhjast ka proov.Kui pahalased on juba emakakaelapealt edasi emakasse jõudnud,siis eemaldatakse kogu kupatus.Soovitan konisatsiooni kasvõi ise küsida,saab varem jaole,ise käisin paar aastat heas usus arstil tihedalt kontrollis,et küll arsti soovitatud kreem aitab punetava emakakaela vastu ja ühel hetkel oli juba hilja,nüüd siis varajane menopaus.Samas hea, et niigi läks,oleks veel oodanud,oleks halvad rakud juba läbi emaka seina ühel päeval jõudnud.Sulle kõike paremat,kuniks kenasti ülevaatusel käid,ei saa miskit väga hullu juhtuda.
 
bipolaarne 01. november 2011, kl 09.36
Oleks huvitav teada kui paljud on selle probleemiga hädas ja mida ette on võetud. Mina olen kannatanud selle all palju aastai, perioodiliselt väga halb enesetunne psüühiliselt, nüüd sain rohtu ja tünnen end üsna hästi. Netist lugedes tundub et selle häire korral inimene invaliidiśtub, mina olen oma eluraskustega hakkama saanud ja usun et saan edaspisi ka. On mingeid andmeid kui palju diagnoositakse seda haigust Eestis ja kas on erinevaid vorme. Oleks väga tänulik kui keegi oskab vastata või viidata kust võiks lugeda rohkem.
 
n 01. november 2011, kl 09.45
Kõrge riskifaktoriga HPV-d on palju rohkem (mitte vaid 16 ja 18).


Kõrge riskifaktoriga HPV tähendab seda, et viirus võib areneda vähiks. Samas on vähini pikk maa (tavaliselt kuskil 10 a). Kui käid regulaarselt kontrollis ja emakakael korras, siis pole vaja karta.
Ja samamoodi õigel ajal avastatud vähk allub ravile.
Soovitan lugeda: www.hpv.ee
 
Jopski 02. november 2011, kl 12.10
Lohutuseks: mul oli 2 kõrge riskifaktoriga tüüpi korraga. Diagnoosi sain u 2004. aastal Esimine kord peale avastamist tehti biopsia, sealt veel vähirakke ei leitud. Edaspidi käisin iga poole aasta tagant kontrollis, biopsiat enam ei võetud. Iga kord võeti uus PAP ning kolposkoopias vaadati, kas kolded on hullemaks läinud. Umbes 2-3 aasta pärast mul enam HPV-d ei olnud (PAP oli ok). St keha ise ravis mind kahest kõrge riskifaktoriga tüvest terveks. Midagi erilist ma selle heaks ette ei võtnud, samas ei paanitsenud ega midagi. Võtsin lihtsalt teadmiseks ja usaldasin oma arsti. Käisin kindlasti iga 6 kuu tagant kontrollis. Kontrollis käin siiani, sest kolded on veel alles, kuigi HPV-d mul enam ei ole. Kolded lähevad iga korraga järjest väiksemaks (st paranevad), aga arst ei luba mul enne kontrollis käimisest loobuda, kui kolded ka ära kaovad. seega ei ole see kõrge riskifaktoriga tüüp veel surmaotsus ja mina usun, et paanikahood jms teeb asja hullemaks nn toidab haigust.
 
on 02. november 2011, kl 13.22
toidulisandeid immuunsuse tõstmiseks.
 
n 03. november 2011, kl 16.23
just nii tavaliselt läheb, nagu Jopski kirjutas.

Samas, Jopski, kas oled uue HPV tüüpide proove teinud, et tead, et viirus on läinud?
Korras PAP-test ei näita mitte viiruse olemasolu, vaid emakakaela "olukorda", st. ka viirusega võib olla korras PAP.
Tihtipeale kaovad HPV-d ise organismist, kui vastupanuvõime on piisav, aga pidev muretsemine ja stress võivad vastupidiselt mõjuda...
 
kusjuures 03. november 2011, kl 17.38
Selle viiruse said sa mõnelt mehelt. Nii et mõtlemist jagub.
 
n 03. november 2011, kl 19.34
kusjuures,
mõtlemist jagub igati, sest mehed saavad viirusi naistelt ja vastupidi - mehed õnneks ise ei haigestu, vaid on kandjad ning naised, kahjuks, peavad kannatama.
 
Murelik ka 04. november 2011, kl 14.56
Mul on samuti ühest tüübist sai mu keha jagu aga teisest tüübist mitte veel, aga see mis ehk nagu veel olemas on pole veel teinud midagi, ehk nagu halvaks midagi, et kolposkoopias ei pidanud isegi koe tükki võtma. Ma olen noor ka veel. Et mu küsimus oleks, kas on võimalik, et see teine tüüp või ka veel taanduda ja organism jagu saada?
Ja kas ta võib nii ka olla, et ta on mul küll sees, pole ära ka läinud, ei tekita edasi rakumuutusi vaid lihtsalt on seees aga pole kadunud, et kas niimoodi olemine ka pole hull? Või ilmtingimata peab see tüüp ära kaduma, keha võitu saama? Sest ma muretsen sellepärast. Arst rääkis et tüübid võivad kaduda, võivad lihtsalt olla olemas, aga ei tee midagi või siis üldse võivad hakate edasi arenema. Et ma ei tea kas ma sain õigesti aru, võib ikka nii olla? Et lihtdalt on olemas aga ei arene edasi ja samas pole keha veel sellest tüübist võitu saanud? :/
 
kusjuures 04. november 2011, kl 16.00
No sedas ma silmas pidasingi, et kust mees selle sai? Kas kõrvalsuhe, eelmine elukaaslane? Paljud mehed ise ei teagi ja levitavad edasi.
 
n 05. november 2011, kl 16.21
kusjuures,
HPV-d ei kontrollita tavavisiidi käigus, kui emakakaelal pole midagi "halba". Kui arst näeb, et emakakael on haige, siis alles teeb PAP-testi ning vajadusel ka HPV määramise.
HPV võib olla aastaid sees ilma et ta emakakaelal muutusi tekitab, seega raske teada saada, mis ajast HPV organismi jõudis.
Meest võid ju süüdistada, aga samas võid olla ise see süüdlane, kes varasemast suhtest viiruse hankis.
Koledam on ka asjaolu, et ise terveks saadeks võid mehelt selle uuesti hankida.
 
Vita Vita 08. august 2016, kl 12.46
Tere,

Vitaclinikas saab HPV-d eemaldada laseriga, peale nahaarsti visiiti.Rohkem infot -http://vita.ee/teenus/laserravi/hpv-eemaldamine...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!