Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
hambakroon
simone36 19. detsember 2011, kl 14.46
Plaanis kolmele hambale kroonid panna, vahele tuleb sild puuduvate hammaste asendamiseks. Peale hammaste väiksemaks lihvimist, hakkas üks tagumine purihammas kergelt valutama. Mul nüüd paari päeva pärast viimane ehk kolmas visiit, et kroonid peale panna, aga sellisele hambale ei saa ju seda alaliselt peale panna. Mure nii suur, sest päris kopsakas summa selle eest välja käidud ja mul just sellised kummalised hambad, mis ravile alluda ei taha. Et kui juba põletik all, siis on üsna lootusetu terveks ravida. Ei kujutagi ette, kui nüüd hambast asja ei saa, mis siis minu tehtud kulutusest saab, pistan selle silla omale taskusse või? On veel kellegil sellist probleemi olnud?
 
putukas 19. detsember 2011, kl 15.31
Arvan et pead oma hambaarstiga sellest probleemist rääkima. Minul tehti enne hamba asendamist igatahes juureravi ja siis läksin alles proteesiarsti juurde.
 
maria 19. detsember 2011, kl 17.19
ehk valutab seepärast, et lihvimine ärritas hammast. kas ajutine kroon on peal? kui ei, siis ei imesta. aga kui mõne päevaga järgi ei jää, võib juure all miski jama olla. kas hammas on elus? röntgen ikka tehti? kui on surnud närv, tehakse kindlasti juureravi, muidu pole mõtet kalli krooniga riskida. aga eks hambaarst oskab sulle öelda, milles asi. igal murel on lahendus.
 
K 19. detsember 2011, kl 20.51
Peale lihvimist ongi hambad hellad. Aga igaks juhuks lase röntgen hambast teha.
simone36 20. detsember 2011, kl 08.46
Hambal on ajutine kroon ja on elus hammas. Röntgen on eelnevalt tehtud ja see midagi ei näidanud. Ma algul arvasin ka, et ehk on lihvimisest, sest ta nüüd nii ei valuta, et välja ei kannataks.Lihvimisest juba kaks nädalat möödas, selle ajaga võiks vast ikka juba maha rahuneda.
 
piia 20. detsember 2011, kl 19.49
Ei tea, kas peaksid nüüd pabistama või ei aga ütlen niipalju, et mul pandi Kaarlis paar aastat tagasi hambale kroon ja enne tehti ka juureravi, aga see kroonitud hammas valutas mul päris tugevalt veel kaks aastat pärast krooni panemist, millest 5-6 esimest kuud neelasin iga päev 6 tbl Paracetamoli. Kartsin juba, et suren Paracetamoli-mürgitusse. Nüüdseks võin juba ilma tablettideta elada.

Lohuta ennast sellega, et juureravi saab teha ka krooni ära võtmata kui seda vaja üldse on, iseasi, kuidas see õnnestub.

Üldse vaatan, et praegune hambaravi on veneaegsest märksa s.tem vaatamata sellele, et vahendid on paremad, kõik näeb ilusam välja, igasuguseid klambreid ja kummitohlakaid topitakse sulle suhu parandamise ajal, hambaröntgen tehakse enne toolile istumist ja pärast tõusmist, lahkelt surutakse süste ette ja taha, ainult et peale parandamist mõtled tihtilugu, et kuhu krt mul need tuhanded läksid kui ikka terve suu valutab.
Ja kui neilt küsid, et miks ikka valutab, kehitatakse vaid õlgu.

Lisaks ei leia praegu hambaarstid seda valutavat hammast tihtilugu isegi üles, kui just mingit suurt uuret näha pole ja röntgen põletikku ka ei näita.

Noh, kirusin ära, läks kohe kergemaks.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!